.

. Zdroj: archiv firem

...
Přírodní BB krém, Benecos, milujubio.cz, 199 Kč/30 ml
Rozjasňující BB krém Bright Boost SPF20, Lumene, fann.cz, 579 Kč/30 ml
.
.
10
Fotogalerie

Nejlepší BB krémy: Které hydratují, zakryjí nedostatky a chrání před sluncem?

BB krémy jsou skvělou (nejen letní) náhradou za klasický make-up. Na obličeji je vůbec necítíte, působí přirozeně, lehce se roztírají, hydratují a některé také ochraňují před slunečními paprsky. Které BB krémy u nás vyhrály?

Redaktorka webu Ženy.cz Andrea, 28 let: „Mám docela bezproblémovou pleť, většinou nemusím nic zakrývat, takže mi BB krém stačí celoročně.“

Jemný BB krém, Manufaktura

Tento BB krém s bambuckým máslem, mandlovým olejem a panthenolem v první řadě krásně voní, spolehlivě sjednotí pleť a vydrží klidně celý den. Jeho velkým plusem je, že neobsahuje silikony, ropné oleje ani chemické UV faktory. Trochu hůře se roztírá, je totiž poměrně hutný, ale s klasickým štětcem na make-up to zvládnete hravě. Je dostupný ve dvou odstínech – "medium dark" je vhodný pro tmavší pleť a "medium light" zase pro světlejší.

+ vůně, drží celý den, složení

.
. | Zdroj: archiv firem

BB krém, Juvena

BB krém značky Juvena mi vyhovoval po všech stránkách! Opět jsem ocenila svěží vůni, která je po ránu opravdu příjemná, ale také pocit hydratované pleti, který mi prozatím žádný jiný BB krém neposkytl. Má jemnou krémovou konzistenci, snadno se roztírá a spolehlivě sjednotí pleť i zamaskuje nedokonalosti. Na obličeji ho vůbec necítíte, což mi v horkých letních dnech opravdu vyhovuje. Navíc má ještě anti-age účinky, které se vždycky hodí!

+ vůně, hydratace, snadné roztírání, anti-age

BB krém Anti-Age Moisturizer Tinted SPF 30, Juvena, fann.cz, 1399 Kč/40 ml
BB krém Anti-Age Moisturizer Tinted SPF 30, Juvena, fann.cz, 1399 Kč/40 ml | Zdroj: archiv firem

Zkrášlující BB krém, Nivea

Novinka od Nivea mě příjemně překvapila. Znovu musím vypíchnout svěží vůni, díky které se pro mě nanášení BB krému stalo příjemným ranním rituálem. Vyhovovala mi i lehká konzistence a zmatňující efekt. Krém je na pleti téměř neviditelný, vůbec jsem ho necítila. Tohle je opravdu hodně muziky za málo peněz! Jediné, co by nemuselo každému vyhovovat, je, že tolik nekryje. Ovšem pokud nemáte vyloženě problematickou pleť a nepotřebujete nic maskovat, budete s ním spokojená, tak jako já!

+ vůně, zmatňující efekt, lehká konzistence

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz Ivona, 35 let: „Mám sušší pleť se sklonem k zarudnutí a pupínkům, takže potřebuji, aby make-up, potažmo BB krém dobře kryl a současně pleť hydratoval.“

Rozjasňující BB krém, Lumene

Trochu jsem se bála konzistence tohoto produktu, která byla na můj vkus málo krémová, ale ukázalo se, že zbytečně. Roztírá se sice hůře, ale s pletí dobře splyne a nezanechává žádné fleky. Odstín je světlejší, než běžně používám, ale nevytvořil žádnou umělou masku. Pleť jsem měla i během dne hezky sjednocenou, vypadala přirozeně. Jak jsem se dočetla, tento BB krém je obzvlášť bohatý na vitamín C, který pleť rozjasňuje a chrání před vnějšími vlivy.

+ sjednocená a přirozeně rozjasněná pleť

Rozjasňující BB krém Bright Boost SPF20, Lumene, fann.cz, 579 Kč/30 ml
Rozjasňující BB krém Bright Boost SPF20, Lumene, fann.cz, 579 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Minerální ochranný fluid, Neostrata

Pokud vyžadujete aspoň nějaké to krytí, pak vás tento produkt příliš neuspokojí – tónuje jen minimálně. Jeho předností je spíše celodenní ochrana pleti a jako bonus si můžete přičíst, že obličej příjemně zmatní, čímž zmírní vzhled rozšířených pórů. Současně zanechává pleť hydratovanou a svěží. I přes obsah minerálních filtrů (oxid zinečnatý a oxid titaničitý) se fluid dobře roztírá a nelepí.

+ dobře se roztírá, nelepí, zmatňuje pleť

.
. | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Ženy.cz Irena, 43 let: „BB krémy používám denně. Hledám ty s přírodním složením, které nedráždí mou citlivou pleť.“

Ochranný tónovací gel, Heliocare

Dlouho jsem hledala přírodní BB krém, který by obsahoval nějaký UV filtr. Letos jsem konečně narazila na tento od Heliocare. A musím říct, že předčil moje očekávání. Funguje bezvadně – pleť sjednotí, opticky vyhladí a vydrží dlouho. Musíte ale rozmazávat rychle, okamžitě se totiž vstřebává do pleti a nechává na ní jemný ochranný film. Což by nevadilo, jen ve velkých vedrech začne trochu lepit. Film nechá krém i na prstech, takže je nutné je pak očistit. Složení je pro mě ale natolik důležité, že mu tuto drobnost odpustím.

+ sjednotí pleť, přírodní složení

.
. | Zdroj: archiv firem

Přírodní BB krém, Benecos

Také BB krém od německé značky Benecos je zcela přírodní, je ale bez UV ochrany. Naláká vás na účinek 8v1, což má být zmatnění, vyhlazení, hydratace a tak dále a tak dále. Musím uznat, že hezky voní, trochu po kokosu. Obsahuje včelí vosk a další přírodní oleje, takže obličej promaže a vyživí. Dobře se vstřebá a ani na prstech nenechá "nepořádek". Skvělá volba pro dny bez slunce.

+ přírodní složení, sjednocení pleti, rychle se vstřebá

Přírodní BB krém, Benecos, milujubio.cz, 199 Kč/30 ml
Přírodní BB krém, Benecos, milujubio.cz, 199 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz Petra, 35 let: „BB krémy jsem si oblíbila, ale na mou mastnější pleť potřebuji, aby dokázal skrýt nedokonalosti a zároveň nebyl příliš mastný.“

BB krém, L’Oréal Paris

Tenhle BB krém je opravdu magický. Z tuby vymáčknete bílý krém s jemnými granulkami, a jak ho dáte na pleť, zhnědne a přizpůsobí se jejímu tónu. Velmi dobře se nanáší i roztírá a ihned sjednocuje. Nevytváří mastný film, kůže není díky extraktům z fíků vysušená. Vypadá na pleti velice dobře, poradí si i s kruhy pod očima a i s drobnějšími nedokonalostmi a pigmentovými skvrnami. Jsem ovšem zvyklá na přípravky s SPF, a to tento BB krém nemá. Vyřešila jsem to tak, že jsem jako první nanesla ochranný krém proti slunci a až za pár minut BB krém.

+ sjednocuje, dobře roztírá, kryje pigmentové skvrny

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Mojezdraví.cz Majka, 34 let: „BB krémy jsem si oblíbila hlavně proto, že nezatěžují mou pleť tak, jako hutnější make-upy, a mám pocit, že skrz ně může lépe dýchat. Proto je v posledních letech používám každý den. Mám smíšenou pleť se sklonem k tvorbě pupínků, takže používám přípravky, které stahují póry, ale zároveň nesmí pokožku vysušit.“

Hydratační BB krém, Nivea

Podle výrobce by měl BB krém sjednocovat tón pleti, krýt nedokonalosti, hydratovat, rozjasňovat a chránit. Za sebe musím říct, že opravdu skvěle hydratuje. Na mé smíšené pleti jsem měla místy dojem téměř až mastnoty, proto bych ho doporučila hlavně ženám se sušší pletí. Krytí je jako u většiny BB krémů spíš průměrné, ale pleť umí opravdu sjednotit a rozjasnit. Krém má příjemnou, nevtíravou vůni a snadno se roztírá, na pokožce vydrží po celý den. Za mě je to určitě jeden z těch lepších BB krémů!

+ příjemná vůně a hydratace

BB krém s hydratačním účinkem Nivea Skin Care, odstín light, 138 Kč/50 ml
BB krém s hydratačním účinkem Nivea Skin Care, odstín light, 138 Kč/50 ml