.

. Zdroj: Profimedia.cz

Nedokonale úchvatné Francouzky: 6 principů krásy, na které nedají dopustit

Řeč je o jejich líčení a přístupu ke kráse vůbec. Nikdy toho na obličeji nemají příliš: botoxu, make-upu, ale ani pupínků nebo vrásek. Jak to dělají?

Rodinná tajemství

Předávají se z matky na dceru. Jde o to, jak si namasírovat obličej, aby zůstával co nejdéle mladistvý a svěží, do jakého salonu chodit na procedury, které tělo zbaví přebytečné vody a pomerančové kůže, nebo jak nanést make-up tak, že by nikoho ani nenapadlo, že tu perfektně sjednocenou pleť nemáte ihned po probuzení. Francouzky rády nanášejí podkladovou bázi, stíny a zdravíčka prsty. Na korektor ale používají speciální houbičky, které pro lepší vstřebání produktu před samotným použitím navlhčí termální vodou či fixačním sprejem.

Make-up a vlasy za pět minut

Francouzka si nebude natáčet vlasy do složitých ruliček, tuhé kudrny jsou pro ni tabu. Stejně jako vykonturované tváře a líčení, které prozrazuje dlouhé hodiny u zrcadla. Potřebuje sprej na objem vlasů, které nechává uschnout bez foukání, rty vybarví rtěnkou (kterou pojistí konturovací tužkou) a na víčka pomocí prstů aplikuje trochu světlehnědého stínu.

Dělají to všechny…

A to bez rozdílu věku, barvy pleti a vlasů. Chrání svou pleť před sluníčkem. Typické Francouzky za nic na světě nebudou chytat bronz v soláriu ani pod přímým sluncem. Už dávno totiž vědí, že zdravá a krásná pleť je ten největší kapitál. Proto v létě, v zimě, během jarních dnů i nepříjemných podzimních plískanic nanášejí na tvář přípravky s ochranným faktorem SPF 50. Bez nich se zkrátka nikdy neobejdou podobně jako bez jasně červené rtěnky. Když na to přijde, na tvář už nepotřebují nanášet nic dalšího.

Ať to stojí, co to stojí

Francouzky na sobě nešetří. Nelámou si hlavu s tím, že na poličce v koupelně mají produkty v ceně malé dovolené. Vědí, že je potřeba myslet na sebe, alespoň za jistých okolností. Kvůli mladistvě vypadající tváři začínají s hydratací obličeje ještě snad na základní škole. Používat kvalitní micelární vody je pro ně stejně přirozené, jako si čistit zuby. Díky tomu nepotřebují chodit na botox ani se přehnaně líčit. Vypadají skvěle takové, jak jsou.

Dokonalost je nudná

Francouzky péči o sebe rozhodně nepodceňují, věnují jí velké množství času i peněz, ačkoli se tváří, že tomu tak vůbec není… V tom je jejich přístup trochu pokrytecký. Ale odpusťme jim to a raději se jimi nechme inspirovat: Nikdy se nesnaží být jako perfektní panenka Barbie nebo filtry vylepšená osobnost z Instagramu. Chtějí být stále samy sebou, jen hezčí… Umějí v kráse najít tu správnou, zlatou střední cestu.

Drobné, ale důležité detaily

Upravené, přirozeně vypadající obočí je zbraní Francouzek. Vnímají ho jako rám obličeje, proto chodí na úpravu a případné barvení do kosmetických salonů. Nikdy si ho nevytrhávají příliš ani výrazně nedokreslují. Prostě tak akorát. Dalším důležitým bodem je pro ně parfém: hlavně ne příliš prostoduchý!

Další skvělé články najdete v novém vydání časopisu Moje psychologie. Kupte si ho v naší online trafice iKiosek.cz! Dnes objednáte, zítra už ho máte ve schránce. A doprava je zdarma.

.
. | Zdroj: Archiv Mojí psychologie