Pleťové tonikum Procitnutí sedmikrásky, DieNikolai, biodynamickakosmetika.cz, 600 Kč/100 ml

Pleťové tonikum Procitnutí sedmikrásky, DieNikolai, biodynamickakosmetika.cz, 600 Kč/100 ml Zdroj: archiv firem

Zábal na zrohovatělou pokožku chodidel (2 ks), Balea, prodává drogérie DM, 99 Kč
BB krém s ultravysokou UV ochranou M Perfect Cover, Missha, notino.cz, 499 Kč/50 ml
Omlazující obličejové sérum z růží Rose Facial Serum, Mcely Bouquet, fann.cz, 1593 Kč/30 ml
Opalovací krém na pleť a dekolt, Havlíkova apotéka, havlikovaapoteka.cz, 749 Kč/50 ml
Meraki Foot Cream, 335 Kč
13
Fotogalerie

Naše letní nej: Bez jaké kosmetiky se v redakci neobejdeme?

V létě sice nepotřebujeme hutný krém ani make-up či pronikavý těžký parfém, ale naopak do svého arzenálu zařadíme pleťové mlhy, ochranné spreje na vlasy nebo pleťové krémy s ochranným faktorem. Bez jaké kosmetiky se letos my neobejdeme?

Top letní kosmetická trojice redaktorky Andrey

Paletka očních stínů, Marionnaud

Je pravda, že v létě se líčím podstatně méně než v jiných měsících, ale už loni jsem si naprosto zamilovala bronzový přirozený look. Stačí mi k němu jen lehoučký BB krém, bronzer, rozjasňovač, řasenka a paletka očních stínů. Už teď mám nejoblíbenější právě tuhle, která v sobě ukrývá devět různých tónů, které využiji opravdu všechny. Někdy nechám vyniknout jen jeden z nich, jindy si zase vytvořím odlehčené letní kouřové líčení. Bez téhle paletky nedám letos ani ránu!

Paletka očních stínů Timeless Mirage Palette, Marionnaud, marionnaud.cz, 149 Kč
Paletka očních stínů Timeless Mirage Palette, Marionnaud, marionnaud.cz, 149 Kč | Zdroj: archiv firem

Ultralehký sprej s mořskou solí, Alcina

V letních měsících se snažím dopřát svým vlasům oddech. Žehličku, kulmu a vlastně i fén používám jen velmi zřídka. Místo nich sáhnu po solném spreji, který stačí nastříkat do vlhkých vlasů po umytí a lehce je pomačkat pomocí prstů. Oblíbila jsem si přípravek od Alciny, který vlasy neslepuje a dodá jim přirozený plážový look. Když večer vlasy důkladně učešu, ráno je stačí navlhčit a znovu do nich aplikovat sprej. Rozhodně není nutné je nějak častěji mýt.

Ultra lehký sprej s mořskou solí, Alcina, 249 Kč/100 ml
Ultra lehký sprej s mořskou solí, Alcina, 249 Kč/100 ml | Zdroj: archiv firem

Suchý olej na opalování, Astrid

Letos mám za sebou zatím jen domácí opalovačku na balkóně, ale pevně věřím, že krásné slunné dny brzy přijdou. A protože se snadno spálím, kamkoliv jedu, ať už je to jen procházka, výlet na kole nebo do města, mažu se opalovacím krémem. Vlastně už ne krémem. Letos jsem objevila novinku v podobě suchého oleje ve spreji, který stačí nastříkat na pokožku a nemusíte ho nijak roztírat. Přestože se jedná o olej, nezanechává na kůži nepříjemný mastný film. A jako bonus krásně voní po kokosu, který mi evokuje exotickou dovolenou, i když sedím jen na tom balkóně.

Suchý olej na opalování SPF20 Coconut Love, Astrid, 200 Kč/150 ml
Suchý olej na opalování SPF20 Coconut Love, Astrid, 200 Kč/150 ml | Zdroj: archiv firem

Top letní kosmetická trojice editorky Ireny

Pleťové tonikum, DieNikolai

Léto začne v kanceláři ve chvíli, kdy si vyndám na stůl osvěžující mlhu a většinou nezůstane jen u jedné. Jenže mlha musí nejen osvěžit, ale i hydratovat, zklidnit, jemně vonět, nezanechávat film a nerozmazávat líčení. Jedna z těch, které splňují všechny požadavky, je čistě přírodní od DieNikolai s výtažky z lípy, meduňky, hroznových jader a růže.

Pleťové tonikum Procitnutí sedmikrásky, DieNikolai, biodynamickakosmetika.cz, 600 Kč/100 ml
Pleťové tonikum Procitnutí sedmikrásky, DieNikolai, biodynamickakosmetika.cz, 600 Kč/100 ml | Zdroj: archiv firem

Jemný výživný krém, Manufaktura

Každé léto je také naprostou nezbytností nějaký univerzální krém nebo olej, kterým namažete celou rodinu na obličeji i těle. Ani tady člověk nesleví z nároků − chci, aby složení bylo co nejšetrnější, aby se dobře rozmazával, aby byl účinný a ještě hezky voněl. Našla jsem ho v dětské řadě od Manufaktury − obsahuje mandlový a ovesný olej a jemná vůně vás vrátí do dětství.

Jemný dětský výživný krém na tvář a tělo s mandlovým a ovesným olejem, Manufaktura, 219 Kč/100 ml
Jemný dětský výživný krém na tvář a tělo s mandlovým a ovesným olejem, Manufaktura, 219 Kč/100 ml | Zdroj: archiv firem

Opalovací krém na pleť i dekolt, Havlíkova apotéka

Jakou zvolit ochranu před sluncem, byl vždycky oříšek. Nejméně pět let už nechci používat chemické filtry, takže teď je mým hitem Havlíkova apotéka a její opalovací řada. Má krémy na tělo i obličej. V kombinaci s další ochranou (například, že se nepeču na slunci přes poledne) stačí její ochranný faktor SPF 30 i u moře, v ČR volím SPF 15. Krémy se skvěle rozmazávají, a co je na nich nejlepší, že po jejich aplikaci nemáte bílý obličej, jak kdybyste se chystali účinkovat v pantomimě.

Opalovací krém na pleť a dekolt, Havlíkova apotéka, havlikovaapoteka.cz, 749 Kč/50 ml
Opalovací krém na pleť a dekolt, Havlíkova apotéka, havlikovaapoteka.cz, 749 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Top letní kosmetická trojice redaktorky Ivony

Krém na nohy, Meraki

Mívám sklon k popraskaným patám, takže krém na nohy v kombinaci s profesionální pedikúrou jsou pro mě nezbytností. Tuto péči si dopřávám i v zimě, ale v létě zkrátka víc pravidelně. Během karantény jsem se rozhodla podpořit české e-shopy, a tak jsem si z Freshlabels objednala krém na chodidla od dánské značky Meraki. Obsahuje kvalitní přírodní oleje a nohy zjemňuje opravdu perfektně. Navíc se rychle vstřebává. Krém, mimochodem v pěkném minimalistickém obalu, je sice dražší než ty z drogérie, ale právě v létě mám pocit, že svým chodidlům musím dopřát stejně luxusní péči jako třeba obličeji.

Meraki Foot Cream, 335 Kč
Meraki Foot Cream, 335 Kč | Zdroj: Archiv firem

Veganská rtěnka, Rouje

Zatímco v zimních měsících ráda používám i červené a vínové odstíny rtěnek, v létě mi to nějak nejde. Nejčastěji v těchto dnech sahám po rtěnce francouzské značky Rouje v odstínu Helene, který je světlejší, na rtech působí jemněji a hlavně jde takřka ke všemu. Rtěnka je nadto veganská, vyrobená v Itálii a má luxusní zlatý obal.

Rtěnka Rouje, odstín Helene, 25 eur, www.rouje.com
Rtěnka Rouje, odstín Helene, 25 eur, www.rouje.com | Zdroj: Archiv firem

Vůně Paradiso, Pigmentarium

V létě mě vždycky láká vyzkoušet nějakou novou vůni, která by mi víc ladila s bezstarostnou atmosférou. Nedávno jsem si na jedné tiskovce konečně očichala vůně české niche značky Pigmentarium a všechny mě doslova uchvátily, ale nejvíc mi nešla z hlavy aktuální novinka Paradiso, kterou parfemáři připodobňují k prvnímu skoku do bazénu v parném dni. Méně poetickými slovy, jde o hodně sexy mix rebarbory, pepře, vetiveru, pačuli a ambry na závěr.

Vůně Paradiso, Pigmentarium, EdP, 50 ml/2960 Kč, www.pigmentarium.com
Vůně Paradiso, Pigmentarium, EdP, 50 ml/2960 Kč, www.pigmentarium.com | Zdroj: Archiv firem

Top letní kosmetická trojice redaktorky Petry

BB krém s UV ochranou, Missha

Moje pleť není dokonalá a v létě má sklony k tvorbě pigmentových skvrn, takže BB krém je pro mě nezbytností. Abych si ho opravdu zamilovala, musí mít vysoké UV, abych se pod něj nemusela mazat. Letos na jaře jsem objevila BB krém korejské kosmetiky Missha a je naprosto boží. Perfektně kryje nedokonalosti, tmavé kruhy pod očima, není těžký, vydrží celý den, pleť vypne, hydratuje, rozjasňuje a má SPF 42. Musím přiznat, že předčil i můj doposud nejoblíbenější BB krém od Estée Lauder. Navíc obsahuje i kolagen, takže dokáže vypnout a minimalizovat jemné vrásky. Na léto je ideální odstín 27. Můj top letní parťák.

BB krém s ultravysokou UV ochranou M Perfect Cover, Missha, notino.cz, 499 Kč/50 ml
BB krém s ultravysokou UV ochranou M Perfect Cover, Missha, notino.cz, 499 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Pleťové sérum z růží, Mcely Bouquet

V noci se dějí kouzla, to už jsem pochopila, proto na pleť nanáším séra, která mou pleť přes noc vyživí, vyléčí a dodají jí vše potřebné. Navíc tohle sérum zvládá zklidnit pokožku po opalování, podráždění, a i když je to olej, nemastí, rychle se vstřebá a krásně vše zklidní. Používám ho na noc, a to i proto, že krásně voní a zklidňuje mysl. Obsahuje růži, myrthu, heřmánek a další bylinky. Používám ho i na dekolt, který je také v létě velmi často vystaven slunci. Kůži dodá pružnost a opálená pokožka je hydratovaná a vypadá zdravá.

Omlazující obličejové sérum z růží Rose Facial Serum, Mcely Bouquet, fann.cz, 1593 Kč/30 ml
Omlazující obličejové sérum z růží Rose Facial Serum, Mcely Bouquet, fann.cz, 1593 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Zábal na zrohovatělou kůži chodidel, Balea

Jedná se o zábal na zrohovatělou kůži na chodidlech, který používám, než své nožky vystrčím do sandálů. Krásně mi opraví po nošení jen uzavřených bot drobné prasklinky a zbaví zrohovatělé kůže. Používám tak ke konci května a pak po létě. Během 14 dní se vám kůže odlupuje, je dobré nosit uzavřené boty a nevystavovat slunci. Ale pak je to dokonalost sama. Obsahuje mátový olej a extrakt ze zeleného čaje, díky nimž je pokožka hebká, hladká a dodá do chodidel energii. Jelikož jsou nohy v létě hodně vidět, tenhle proces nepodceňuji.

Zábal na zrohovatělou pokožku chodidel (2 ks), Balea, prodává drogérie DM, 99 Kč
Zábal na zrohovatělou pokožku chodidel (2 ks), Balea, prodává drogérie DM, 99 Kč | Zdroj: archiv firem