...

... Zdroj: istock.com

Na vlastní kůži: Kam na úpravu obočí? Vyzkoušely jsme!

Dokonale upravené obočí dokáže změnit nejen tvar obličeje, ale i celý výraz. Existuje spousta metod, jak obočí vytrhávat, nespočet produktů, kterými ho barvit, a také hodně salónů, kde úpravu nabízejí. My jsme vybraly čtyři pražské salóny a vyzkoušely jejich služby. 

Redaktorka Ivona, 34 let

Salón: The Brow Bar, Týnská 21

Metoda: Trhání pinzetou a barvení

Cena: 700 Kč Přiznám se, že úpravě obočí moc nedám. Kdysi jsem chodila na kosmetiku, kde jsem si ho nechala vytrhávat a barvit, ale v poslední době na to zkrátka nemám čas. Obočí si vytrhávám sama podle nálady a každý den si ho dolíčím stíny na obočí. Když jsem nenamalovaná, je docela světlé, a já si tak přijdu hodně nevýrazná.

The Brow Bar, kam jsem na úpravu zašla, je luxusní podnik v centru Prahy u Staroměstského náměstí. Uvnitř to díky světlému interiéru působí krásně vzdušně. Mě se ujala Karolina Stáblová, které mě usadila do bílého křesla a začaly jsme se bavit, co od procedury očekávám. Brzy jí došlo, že barvení hennou, na které sem ženy chodí nejčastěji, by pro mě byla příliš velká změna, a tak se rozhodla barvit mi obočí klasicky, což bohužel vydrží jen tři až čtyři dny. Na rozdíl od henny, jejíž efekt vydrží až šest týdnů a navíc obočí i vyživuje.

Karolína postupovala velmi rychle, brzy mi došlo, že zajít na obočí vůbec nemusí být časově náročné, za slabou půlhodinku se mnou byla hotová. Ptala jsem se jí, co si myslí o mém obočí – prý ho mám dobré, jen asymetrické, chtělo by to nechat dorůst. Zbytečně si podle ní vytrhávám obočí do oblouku, což mi opticky zvětšuje víčka a přidává mi roky. Na její doporučení jsem se proto rozhodla následující měsíc nebrat do ruky pinzetu a doufat, že moje obočí zhoustne. Karolina mě ujišťovala, že časem určitě, jen to pár měsíců potrvá. Mimochodem, jestli dávala na některé slovo důraz a často ho opakovala, pak je to přirozenost. A ujišťovala mě, že pokud se příště rozhodnu pro barvení hennou, opět vybereme takový odstín, abych to při odchodu byla pořád já. Záhy po barvení jsem si pochopitelně připadala hezčí a mladší i nenalíčená. Obočí zkrátka dělá s obličejem divy!

...
... | Zdroj: archiv autorek

www.thebrowbar.cz

Redaktorka Andrea, 27 let

Salón: Pinzari Brow, Klimentská 42

Metoda: Trhání nití a barvení

Cena: 500 Kč

Na úpravu obočí do Pinzari Brow jsem šla týden před vlastní svatbou, a tak jsem pochopitelně měla trošku strach, aby se všechno povedlo tak, jak má. Hned, jak jsem přišla do salónu, jsem byla naprosto klidná. Dýchla na mě naprosto profesionální atmosféra a celé prostředí je tak moc krásné, že se během procedury budete cítit jako filmová hvězda.

Na trhání obočí jsem tak trochu "citlivka". Zkrátka mě to příšerně bolí. Zkoušela jsem pinzetu, cukrovou pastu i vosk. Poslední do sbírky bylo trhání nití. V salónu se mě ujala přímo majitelka Elena Pinzari, která mi všechno v průběhu ochotně vysvětlovala. Nejdřív si podle pravítka připravila přesný obrys výsledného obočí a pak se pustila do akce. Nemůžu říct, že by trhání nití bolelo o něco méně než jiné metody, ale bylo to neuvěřitelně rychlé. Spolu s barvením i finální úpravou trvala celá procedura 30 minut. S výsledkem jsem byla opravdu maximálně spokojená. Barva mi vydržela sytá zhruba tři dny a v den svatby byla naprosto ideální, protože už se držela jen na chloupcích a ne na kůži. Nikomu jinému už své obočí nesvěřím, tím jsem si jistá!

...
... | Zdroj: archiv autorek

www.browlabs.cz

Editorka Irena, 42 let

Salón: Štajner studio, Klimentská 20

Metoda: Trhání obočí a barvení hennou

Cena: 400 Kč Přiznám se, že úprava obočí nepatří mezi mé oblíbené procedury a vyhýbám se jí v salónech i doma. Protože to bolí a nechci riskovat, že kvůli tvaru a výrazné barvě budu vypadat permanentně udiveně nebo naštvaně.

V salónu Štajner mě nicméně potěšili, a to vlastně dvojnásobně. Zaprvé, vytrhávání klasickou pinzetou proběhlo neuvěřitelně rychle a skoro nebolelo, za což jsem měla chuť zkušené kosmetičce líbat ruce. A to byla velmi, ale velmi precizní a nedovolila ani tomu nejmenšímu chloupku, aby kazil dokonalé linie. A za druhé mě překvapila samotná henna. Vybrala jsem si ji záměrně, protože se v poslední době snažím do těla dostávat co nejméně chemie. Obarví obočí a lehce i kůži pod a navíc vyživí. Barva vydržela intenzívní skoro tři týdny. Chce to se obarvenému obočí při odličování a mytí trochu vyhýbat, ale to je to nejmenší. Cena 400 Kč za úpravu a barvu je skvělá. A milá atmosféra samotného salonu a okolního Starého Města v Praze už je jen takovou milou příjemností navíc.

...
... | Zdroj: archiv autorek

www.stajner-studio.cz

Redaktorka Petra, 34 let

Salón: Royal Beauty & Spa, Opletalova 27

Metoda: Trhání pinzetou a barvení

Cena: 300 Kč Na úpravu obočí do salonu jsem šla poprvé. Mám tmavé hustější obočí, které upravuji pouze drobným vytrháním chloupků nad kořenem nosu, nebarvím, pouze každé ráno učešu hřebínkem a myslím, že vypadá dobře. Před návštěvou salónu jsem ani nepřemýšlela, že bych obočí barvila.

Celková úprava barvením a vytrhání trvá asi 30 minut, takže zvládnete do salonu zaskočit i při obědové pauze. Klidné, harmonické prostředí salonu vás na chvíli zklidní a vy si odpočinete a odcházíte krásnější. I já byla nadšená. Kosmetička Markéta mi nejprve obočí lehce očistila a nanesla na něj malým štětečkem barvu dle mého odstínu tak, aby přirozeně zapadla do mého obličeje. Nakonec nechala vše chvíli působit. Po chvilce se barva pomocí tamponu smyje a jde se na úpravu ve formě vytrhání chloupků a tvarování, která nebolí. Nemusíte se znovu líčit, můžete vstát a jít. Barva na obočí vydrží různě. Já už ji mám deset dní a stále drží. Nesmývá se v bazénu, ve sprše, zvládá pot při sportu. Ideální na léto, kdy se méně líčíte, ale nechcete být nevýrazná. Hezky upravené obočí zvýrazněné barvou váš obličej rozzáří, dá mu šmrnc. Jsem maximálně spokojená.

...
... | Zdroj: archiv autorek

www.rbspa.cz