...

... Zdroj: iStock.com

Made in ČR: Unikátní parfémy i kosmetika, která vám zachrání pleť

Pokud jde o kosmetiku, nemusíme chodit příliš daleko, abychom dosáhli na kvalitu. Máme zde několik tradičních značek, na které je spolehnutí, ale objevují se i nové, které uspokojí i nejnáročnější zákazníky. Znáte je?

Malinna

Hned úvodní značka je spíše československá – zakladatelé jsou Slováci, ale produkty se vyrábějí v Písku. Ačkoli se Malinna představila zákazníkům teprve před rokem, mluví se o ní čím dál víc. Nejenže stojí na všech těch důležitých hodnotách, jako jsou přírodní složení, bezobalová výroba, lokální ingredience či netestování na zvířatech. Velkou reklamu jí udělala i modelka a vítězka Elite Model Look Barbora Podzimková, která na Instagramu napsala: „Jak jsem se zbavila akné? Pomohla mi superzázračná kosmetika Malinna.“

Malinnu založila slovenská operní pěvkyně Dominika Doniga se svým tatínkem Jaroslavem Stráňavským, který je původní profesí zvukový režisér. Ke kosmetice se dostali oklikou, přes výrobu bio hnojiv a čisticích prostředků. Teď vymýšlejí, jak na podobných principech čistit tělo. K nejpopulárnějším produktům totiž patří Elixír Mint, výživový doplněk, který nastartuje imunitu a hojí záněty zevnitř. Stojí 1349 Kč.

Kde koupíte Malinnu: Malinnaproducts.com, Fann.cz

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Odkedy nám do života prišla MALINNA, postupne sme sa začali zbavovať nadbytočných kozmetických prípravkov v kúpeľni. Dostali sme sa do bodu, kedy si ozaj vystačíme iba s troma nosnými produktami. Postupne s vami budeme zdieľať na čo všetko môžete MALINNA produkty využiť okrem ich primárnej funkcie. . . . Since MALINA has come to our life, we have started to get rid of the other cosmetics in the bathroom. We got to the point of using its core products only. Soon, we’ll share with you the ways you can use MALINNA products in addition to their primary function.

Příspěvek sdílený Power of organic oils unlocked (@malinna_products),Led 20, 2019 v 11:07 PST

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 4

Onest

Česká přírodní značka Onest je na trhu teprve třetím rokem. Své působení odstartovala trojicí balzámů na rty, naše srdce si posléze získala svým prvním vlajkovým produktem pro pleť, 100% přírodním nemastným olejem, který ji hydratuje a zanechává hezky sjednocenou.

Za značkou Onest stojí dvojka Ondřej Elsner a Jan Sippl, kteří se rozhodli tvořit české produkty pro náročnější zákazníky. Na druhou stranu jejich produkty jsou o něco dostupnější než srovnatelná kosmetika ze zahraničí. Aktuálně uvedli na trh sérum s kyselinou hyaluronovou Hyaluronic, které vyhlazuje jemné vrásky a chrání pleť před škodlivými vlivy ovzduší. Stojí 890 Kč.

Kde koupíte Onest: Ingredients.cz

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Představujeme přírodní krémový a gelový cleanser s komplexem aktivních látek. Směs červených řas, květů ibišku, mořské soli a fermentovaných probiotik prospívá zdravé mikroflóře pleti, odstraňuje odumřelé buňky a zvyšuje hladinu hydratace s každým použitím. PŘEDPRODEJ -10% (link in bio) #onestcare #onestnews #zpetkekrase

Příspěvek sdílený ONEST (@onestcare),Dub 5, 2018 v 1:39 PDT

Pokračování 3 / 4

Pigmentarium

Česko má také svůj první niche parfém! Niche, to znamená vůni vyrobenou z netradičních či vzácných ingrediencí, smíchanou do neobvyklých kompozic, kterou zpravidla zaštiťuje nezávislá menší značka. Ta česká se jmenuje Pigmentarium a loni v říjnu představila svou zatím jedinou vůni Ad Libitum (latinsky znamená „dle libosti“).

Pigmentarium založili partneři v obchodě i v životě Jakub Hiermann a Tomáš Ric, které při výrobě prvního parfému inspirovala tajemná atmosféra staré Prahy. Ad Libitum voní svěže po citrusech, základ tvoří mech a květy jasmínu. Výsledkem je unikátní mix, který ve vás vyvolá neurčitý pocit nostalgie. A možná také závislost! Flakon 50 ml stojí 3690 Kč.

Kde koupíte Ad Libitum: Ingredients.cz a Vava-voom.cz

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Pigmentarium nově najdete také v moravské metropoli. Vyzkoušejte naši první vůni Ad Libitum v brněnské @vavavoomperfumery

Příspěvek sdílený Pigmentarium (@pigmentarium_parfums),Led 11, 2019 v 5:54 PST

Pokračování 4 / 4

Perfumed Prague

Originální vůni pro vás nemusí míchat jen zkušení parfumáři, můžete si ji vytvořit i sama (pod vedením zkušených parfumářů). Místo, které vám pro to poskytne patřičné know how i stylové zázemí, se jmenuje Perfumed Prague a najdete ho v Praze v ulici Karolíny Světlé.

Pravda, Perfumed Prague také není vysloveně česká značka, jde spíše o evropský mix. Majiteli jsou polští manželé Olga a Borys, ingredience pocházejí z francouzské Mekky parfémů Grasse a stylové minimalistické lahvičky zase z Milána. Nicméně samotné vůně se míchají v pražské vonné laboratoři. Poukaz na výrobu 50 ml parfému stojí 1599 Kč. A když už tam budete, nezapomeňte si nakoupit zásobu sójových vonných svíček na doma i na obdarování! Jedna stojí 395 Kč a všechny voní luxusně!

Kde najdete Perfumed Prague: Karolíny Světlé 20, Praha 1

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Have a beautiful day 😃 What is Your favourite scent for this kind of weather? 👃🏻🌼🌸 #dobrerano #bonjour #goodmorning #dobryden #prague #praha #praga #czechrepublic #czechmade #dnesneessentials #todays #praguetoday #instaprague #igerscz #igerssk #giftfromprague #fragrance #scent #create #flowers #kvetiny #sperky #jewelry #ootd #czechboy #czechgirl #perfumedprague

Příspěvek sdílený PerfumedPrague (@perfumedprague),Čec 17, 2018 v 1:10 PDT