Tónující ochranný gel SPF 50+, Heliocare 360°, 649 Kč/50 ml

Tónující ochranný gel SPF 50+, Heliocare 360°, 649 Kč/50 ml Zdroj: archiv firem

Olivový 24h krém s oslím mlékem Olive and Donkey Milk, Olive, mistyl.cz, 399 Kč/50 ml
Čistící olej Precleanse, Dermalogica, obchod.dermalogica.cz, 1250 Kč/150 ml
Hloubkově čistící micelární gel, Lumene, 249 Kč/150 ml
Sůl do koupele Time to relax, Almara Soap, biooo.cz, 189 Kč/450 g
Matná rtěnka L'Absolu Rouge Drama Matte, Lancome, sephora.cz, 950 Kč/3,4 g
13
Fotogalerie

Kosmetika roku 2020: Tyhle produkty jsme si v redakci zamilovaly!

Jaké kosmetické produkty nám udělaly letošní složitý rok alespoň o něco příjemnější? Některé z nás objevily novinky v čištění pleti, další zase rtěnku, která obstojí i pod rouškou. 

Redaktorka Ivona

Čisticí olej, Dermalogica

Nad kosmetikou Dermalogica jsem uvažovala už dlouho a nakonec mi pomohlo i to, že si na jejich e-shopu můžete koupit i cestovní nebo v mém případě testovací balení. Od chvíle, kdy jsem začala používat jejich čistící olej Procleanse, jsem se stala pravidelnou zákaznicí. Tento produkt je totiž skvělý! Funguje ve dvou krocích, nejprve nasucho, kdy rozpustí make-up a nečistoty, a posléze ho zpěníte s vodou a vše smyjete. Musím říct, že od té doby, co ho používám, se mi přestaly dělat pupínky kolem brady, a to i přes to, že denně aspoň chvíli nosím roušku. Zázrak a naprostá nezbytnost, která mi pomohla porozumět, co dnes všichni mají s tou „skin care“.

Čistící olej Precleanse, Dermalogica, obchod.dermalogica.cz, 1250 Kč/150 ml
Čistící olej Precleanse, Dermalogica, obchod.dermalogica.cz, 1250 Kč/150 ml | Zdroj: archiv firem

Tónující ochranný gel SPF 50+, Heliocare 360°

Další letošní „game-changer“ je pro mě tónující ochranný gel SPF 50+ značky Heliocare 360°. V rámci redakčního testování jsem ho začala používat letos v létě s tím, že jde hlavně o ochranu pleti a budu se muset smířit jen s lehkým krytím. Opak je pravdou! Tento produkt kryje naopak naprosto perfektně a nádherně dokáže sjednotit i moji pleť, která má sklony k zarudnutí. Od té doby ho používám zkrátka jako make-up. Jediné, na co si musím dát pozor, je správně ho rozetřít. Ale pak vydrží celý den, nevysušuje, nemluvě o tom, že chrání pleť před sluncem.

Tónující ochranný gel SPF 50+, Heliocare 360°, 649 Kč/50 ml
Tónující ochranný gel SPF 50+, Heliocare 360°, 649 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Tekutá linka na oči, Rouje

Francouzskou značku Rouje založila známá influencerka Jeanne Damas, a protože jsem si zamilovala její oblečení, byla jsem upřímně zvědavá i na kosmetiku. Rtěnky jsem vám tu bezesporu již doporučovala, letos Jeanne přidala i produkty na oči – kleštičky, řasenku a tekutou linku. Mezi řasenkami mám jinou favoritku, navíc mě odrazovalo, že sama Jeanne tento produkt nepoužívá. Na druhou stranu mě poprvé v životě přesvědčila ke koupi kleštiček na řasy a nyní je používám denně. Ale zpět k tekuté lince, kterou mohu opět jen doporučit. Má tvar špičatého kužele a bezvadně klouže po víčku, takže se s ní dobře a tence kreslí, navíc docela rychle zasychá. Abych to shrnula, myslím, že se mi s ní ještě nestalo, že bych musela oko předělávat. Ba co víc, ráno mě při líčení vůbec nezdržuje.

Tekutá oční linka, Rouje, rouje.com, 19 €
Tekutá oční linka, Rouje, rouje.com, 19 € | Zdroj: archiv firem

Editorka Irena

Čisticí gel, Dermalogica

Letos jsem kvůli rouškám musela lehce přehodnotit svou kosmetickou rutinu. Měla jsem extrémně vysušenou kůži na obličeji a oblíbená micelární voda jí nedělala dobře. Zkoušela jsem leccos, až jsem našla tenhle čisticí gel s jílem, minerály a uhlím. A po týdnu bylo jasné, že je to přesně to, co moje pleť potřebuje. Pleť dokonale vyčistil a vyhladil, ale nepodráždil, což je u mé citlivé pokožky skoro zázrak. A navíc pleť výrazně hydratoval a ještě připravil na další péči. Vím, že nikdy neříkej nikdy, ale mám pocit, že k micelárce už se nevrátím.

Čistící gel Active Clay Cleanser, Dermalogica, obchod.dermalogica.cz, 1150 Kč/150 ml
Čistící gel Active Clay Cleanser, Dermalogica, obchod.dermalogica.cz, 1150 Kč/150 ml | Zdroj: archiv firem

Oční sérum, dieNikolai

Uplynulý rok moc nepřál experimentům s barvou rtěnek, o to víc jsem ale řešila okolí očí. A vítězem mezi séry je pomněnková péče od sympatické rakouské rodinné firmy dieNikolai. Nejenže krásně voní a nedráždí. Skvěle se nanáší a mám pocit, že oči opravdu rozzáří, okolí vyhladí a člověk pak nevypadá na on-line callech tak unaveně. Navíc je kosmetika die Nikolai vyráběna s respektem k planetě a z přírodních ingrediencí a to všechno z ní dělá jednu z mých v současné době nejoblíbenějších značek.

Oční sérum Pomněnkové oči, dieNikolai, biodynamickakosmetika.cz, 1200 Kč/15 ml
Oční sérum Pomněnkové oči, dieNikolai, biodynamickakosmetika.cz, 1200 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem

BIO parfém, Bio Bachovky

Poslední z letošních objevů je další vůně od Bio Bachovek. Myslela jsem si, že jejich přírodní parfémy Présence(s) a Vivacité(s) nic nepřekoná, pak se ale objevil Šťastný den – Délice(s) a jednoznačně rozšířil moji sbírku. Základ s cedrem a santalovým dřevem osvěží má oblíbená mandarinka, jasmín a frézie. Vůně mi skvěle vyhovovala v létě, kdy jsem chodila do kanceláře, ale i ve dnech, kdy jsem pracovala z domova. Bachovky jsou prostě skvělé a myslím, že touto vůní má sbírka zdaleka nekončí.

BIO parfém Šťastný den, Bio Bachovky, bio-bachovky.cz, 929 Kč/30 ml
BIO parfém Šťastný den, Bio Bachovky, bio-bachovky.cz, 929 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Andrea

Čisticí micelární gel, Lumene

Stejně jako moje kolegyně i já jsem musela letos přehodnotit svou dosavadní péči o pleť. Nejsem na pupínky a nesrovnalosti vůbec zvyklá, ale s častým nošením roušky došlo i na mě. Díky kosmetickému testování jsem objevila hloubkově čisticí micelární gel od finské značky Lumene, která mi vždy byla velmi sympatická. Začala jsem ho používat ráno i večer a během pár týdnů nebylo po pupíncích ani památky. Super přípravek a především za skvělou cenu!

Hloubkově čistící micelární gel, Lumene, 249 Kč/150 ml
Hloubkově čistící micelární gel, Lumene, 249 Kč/150 ml | Zdroj: archiv firem

Pleťový jojobový olej, Melvita

Kouzlo pleťových olejů jsem objevila zhruba před dvěma lety, do té doby jsem se bála, že kvůli nim budu celý den mastná jako koblížek. Ale stačilo jich pár vyzkoušet a najít ty, které mé pleti vyhovují. Letos jsem poprvé vyzkoušela jojobový olej od francouzské značky Melvita, která je na českém trhu poměrně nováčkem. A už nechci jiný! Vyhovuje mi jeho vůně, dávkování a v první řadě samozřejmě účinek. Přijde mi, že mi zmizely drobné vrásky kolem očí i úst a celkově mám rozzářenou pleť, což v tomto roce, kdy ji trápím rouškou a častým sezením doma u počítače, opravdu oceňuji!

Pleťový olej Jojoba Oil, Melvita, douglas.cz, 410 Kč/50 ml
Pleťový olej Jojoba Oil, Melvita, douglas.cz, 410 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Multifunkční tyčinka, kokoso baby

Tenhle zázrak jsem objevila teprve nedávno! A už teď bez něj nedám ani ránu. Multifunkční tyčinka s čistě přírodním složením je zkrátka skvělá. Můžete ji využít na rty, suchá místa na těle a na citlivou kůži těch nejmenších. Je to zkrátka skvělý pomocník pro celou rodinu! Zatím jsem ho pasovala na nejoblíbenější zimní produkt, ale věřím, že své uplatnění najde rozhodně i v létě!

Multifunkční tyčinka BIO levandule, kokoso baby, madeformoms.cz, 310 Kč/45 g
Multifunkční tyčinka BIO levandule, kokoso baby, madeformoms.cz, 310 Kč/45 g | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Petra

Matná rtěnka, Lancôme

Myslím, že to bylo na začátku července, kdy byla „lehká roušková pauza“ a já mohla po ulici chodit s odhaleným obličejem. Po nové rtěnce, která by byla moje druhé já, to volalo. Se značkou Lancôme mám dobré zkušenosti, a tak jsem vybírala u ní. Poslední roky se cítím líp ve výrazné růžové než červené, takže jsem zvolila tuto matnou rtěnku. A na první dobrou se trefila. Miluju ji. Je lehce pudrová, ale s vysokým pigmentem a perfektně ke rtům přilne. Méně vysušuje a déle vydrží. Nosím ji i pod roušku, protože se vždy najde alespoň nějaká chvíle, kdy s ní mohu zazářit.

Matná rtěnka L'Absolu Rouge Drama Matte, Lancome, sephora.cz, 950 Kč/3,4 g
Matná rtěnka L'Absolu Rouge Drama Matte, Lancome, sephora.cz, 950 Kč/3,4 g | Zdroj: archiv firem

Sůl do koupele, Almara Soap

Koupele přicházejí s podzimem a táhnou se celou zimu. A já je miluju. Sice na ně nemám tolik času, ale 20 minut v téhle aromaterapeutické lázni mi dodá sílu a energii. V této směsi najdete mořskou a himalájskou sůl plus epsomskou sůl, která je proslulá svými zklidňujícími účinky, působením proti stresu a bolesti kloubů a svalů. Voda se vám jemně zbarví do modra a kolem vás se line vůně levandule, měsíčku, růže, slézu a eukalyptu. Program na dnešní večer mám jasný.

Sůl do koupele Time to relax, Almara Soap, biooo.cz, 189 Kč/450 g
Sůl do koupele Time to relax, Almara Soap, biooo.cz, 189 Kč/450 g | Zdroj: archiv firem

Obličejový krém s oslím mlékem, Olive

Pleťové krémy si dost vybírám, protože jen tak některý mé pleti nesedí a ráda bych, aby obsahoval co nejvíce přírodních látek, a v tomto je 90,89 %. Jedná se o kosmetiku z Kréty, která obsahuje oslí mléko, které je nealergenní a bohaté na vitamín C. Moje pleť si tento krém zamilovala. Skvělý na noc i přes den pod make-up. Maximálně mou pleť hydratuje a krásně voní. Pleť je vláčná a pružná, ale není mastná. Začíná mi docházet, a protože už mi dlouho žádný krém tak nesedl, pořizuji ho na mou kosmetickou poličku znovu.

Olivový 24h krém s oslím mlékem Olive and Donkey Milk, Olive, mistyl.cz, 399 Kč/50 ml
Olivový 24h krém s oslím mlékem Olive and Donkey Milk, Olive, mistyl.cz, 399 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem