Krém na ruce i tělo Růžový květ, dieNikolai, prodává biodynamickakosmetika.cz, 300 Kč

Krém na ruce i tělo Růžový květ, dieNikolai, prodává biodynamickakosmetika.cz, 300 Kč Zdroj: archiv firem

Paletka očních stínů, Naked 2 Basics, Urban Decay, 880 Kč
Kulatý kartáč na vlasy, Olivia Garden Ceramic + Ion Speed XL, prodává notino.cz, 409 Kč
...
...
...
13
Fotogalerie

Kosmetika roku 2019: Tyhle produkty jsme si v redakci zamilovaly!

Jaké kosmetické produkty nám letos změnily život? Jedna z nás konečně našla dokonalou řasenku, co splňuje všechno na výbornou, druhá zase dokonalý parfém, za kterým se každý otočí. 

Redaktorka Ivona

Kulatý kartáč, Olivia Garden

Tohle je asi největší objev mého dosavadního života! A přitom jsem v podstatě jen objevila Ameriku. Mám vlasy, které trápí snad všechny neduhy - jsou jemné, suché, krepaté, a přitom by potřebovaly objem. Zpravidla jsem si je umyla, vyfénovala a poté vyžehlila. Také jsem na ně vyzkoušela řadu uhlazujících přípravků, ale efekt brzy vymizel. Až letos jsem si poprvé koupila kulatý kartáč, vzala do ruky fén a takto vyzbrojená jsem si poprvé sama doma udělala "foukanou". Zprvu mi to nešlo, neuměla jsem ani zamířit fén na požadovaný pramen vlasů, ale po čase jsem začala být obratnější a dnes už bez této procedury nefunguju. Nedávno se mě kamarádka ptala, jaký jsem začala používat produkt, že mám vlasy takové jiné. Tak tohle je moje odpověď. Kulatý kartáč, fén a lehký finiš s žehličkou. Nic víc, nic míň.

Kulatý kartáč na vlasy, Olivia Garden Ceramic + Ion Speed XL, prodává notino.cz, 409 Kč
Kulatý kartáč na vlasy, Olivia Garden Ceramic + Ion Speed XL, prodává notino.cz, 409 Kč | Zdroj: archiv firem

Nový parfém, Le Labo

Letos jsem také potřebovala vzpruhu v podobě nového parfému. Ten předchozí byl sice luxusní a nesmírně mi voněl, ale brzy jsem ho přestala vnímat a nijak zvlášť na něj nikdo v okolí nereagoval. Takže další Ameriku jsem objevila v Ingredients Store, kde jsem si poprvé očichala parfémy Le Labo. Jeden z nich mě obzvlášť přitahoval, dílem asi i proto, že už jsem ho párkrát někde ucítila a přišel mi známý. Jak jsem se později dozvěděla, tento patří z celé řady k nejoblíbenějším, takže mezi niche parfémy patří k mainstreamu. Ale nevadí, svoje nové Le Labo mixuju ještě s jednou květinovou vůní a už se mi dvakrát stalo, že se lidé pokoušeli uhodnout, čím že to voním. Je to cedr? Je to fík? Ne, je to Santal 33.

...
... | Zdroj: archiv firem

Zmenšená paletka stínů, Urban Decay

Mít doma velkou paletku očních stínů je fajn, protože si při líčení připadáte jako malíř. Ale upřímně. Kdo má tolik času, a hlavně prostoru? Proto jsem letos vyměnila svou paletku od Urban Decay Naked2 za menší verzi Naked2 Basics. Má o 6 stínů méně, ale o to větší má pro mě využití. Navíc se mi krásně vejde do taštičky na make-up a to je v každodenním shonu zkrátka důležitější.

Paletka očních stínů, Naked 2 Basics, Urban Decay, 880 Kč
Paletka očních stínů, Naked 2 Basics, Urban Decay, 880 Kč | Zdroj: archiv firem

Editorka Irena

Perfektní řasenka, Sothys

Letos se mi s konečnou platností podařilo najít "tu jednu" řasenku a winner is Mascara essentiel od Sothys! Úžasný kartáček, který dostane líčení tam, kam má. Řasy zvýrazní, řekla bych i posílí a hezky oddělí od sebe pro přirozený efekt. Řasenka se nedrolí a vydrží od rána do večera. Navíc, a to oceňuji velmi, řasenka nevysychá a vydrží opravdu dlouho.

Řasenka, Mascara essentiel, Sothys, 790 Kč
Řasenka, Mascara essentiel, Sothys, 790 Kč | Zdroj: archiv firem

Ten pravý krém na ruce, DieNikolai

Na krém na ruce mám docela vysoké nároky: chci, aby voněl, promazal, ale ihned se vstřebal, nezanechal film a ideálně aby byl přírodní. A přesně takový je biodynamický krém od DieNikolai. Je zcela přírodní, díky obsahu oleje z růže a hroznových jader ideální na citlivou pleť a nádherně voní. Vzhledem ke své jemné textuře se rychle vstřebá, zároveň ale ruce vyživí a dostane se do hlubších vrstev pokožky. A protože je velmi jemný a ingredience stoprocentně přírodní, neváhám ho třeba v zimě na horách použít i na obličej.

Krém na ruce i tělo Růžový květ, dieNikolai, prodává biodynamickakosmetika.cz, 300 Kč
Krém na ruce i tělo Růžový květ, dieNikolai, prodává biodynamickakosmetika.cz, 300 Kč | Zdroj: archiv firem

Olej pro hloubkovou výživu pokožky, Oway

A další mojí přírodní láskou se stal olej od Oway. Oleje mám obecně ráda, některé mi pleť ale po delším používání začnou vysušovat. Olej od Oway naopak mou pleť dokázal vyživit dlouhodobě. Používala jsem ho hlavně na obličej - v tenké vrstvě nahradil krém, v silnější potom sérum nebo masku. Ráno jsem pak cítila, že mám pleť vyživenou a přirozeně pružnou a lesklou. Úplně nejvíc mě ale bavila netypická vůně, díky které jsem se vždycky cítila jako v nějakých pleťových lázních. Olej má všestranné využití i na dekolt, kůži na hlavě nebo na konečky vlasů, já si ho ale šetřím jen na obličej.

...
... | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Andrea

Zázračný čisticí kartáček, Foreo

K čisticím kartáčkům jsem byla vždycky trochu skeptická, až do letošního roku, kdy jsem poprvé vyzkoušela ten od Foreo a ihned si ho zamilovala. Pleť opravdu důkladně vyčistí, zbaví líčidel i zrohovatělé kůže a masírováním pokožku perfektně prokrví. Už po prvním použití jsem viděla i cítila rozdíl. Je to fakt zázrak! A ten design? Ach!

Čistící kartáček na obličej, Foreo LUNA Mini 3, 4120 Kč
Čistící kartáček na obličej, Foreo LUNA Mini 3, 4120 Kč | Zdroj: archiv firem

Voňavý cukrový peeling

Peelingy jsou moje závislost! Vyzkoušela jsem jich desítky a letos jsem konečně našla takový, který mi vyhovuje naprosto ve všem. Božsky voní, má středně hrubé cukrové krystalky a zanechává pokožku tak hydratovanou a vláčnou, že můžu klidně čas od času vynechat i tělové mléko. A v neposlední řadě musím vypíchnout i jeho nízkou cenu!

Cukrový peeling, Cupuacu, Ziaja, prodává ruzova10.cz, 149 Kč/200 ml
Cukrový peeling, Cupuacu, Ziaja, prodává ruzova10.cz, 149 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem

Záchranný olej na nehtové kůžičky, Manufaktura

Suchá nehtová kůžička mě trápí každou zimu, ale až teprve před měsícem jsem konečně narazila na olejíček, který ji spolehlivě promastí, hydratuje a pečuje o ni. Po čtrnácti dnech, kdy jsem kůžičku natírala klidně i třikrát denně, jsem se téměř zbavila všech záděrek i suchých míst. Konečně!

Olejová péče na nehty a nehtovou kůžičku, Manufaktura, 145 Kč/15 ml
Olejová péče na nehty a nehtovou kůžičku, Manufaktura, 145 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Petra

Multifunkční suchý olej, Nuxe

Tenhle rok byl u mě v kosmetice přechodem na oleje, a to skoro ve všech oblastech, protože jejich účinky na mou pleť jsou skvělé. Multifunkční suchý olej Nuxe je pro mou smíšenou pleť, která mívala hodně nedokonalostí, jednička. Používám ho místo krémů ráno, a to i jako podklad pod make-up či BB krém a na večer jako noční krém. Ráno je pleť jasná, pružná a vypnutá. Olej se vsákne, nevytváří žádný mastný film. Během léta i u moře jsem ho používala po opalování na obličej, byl během chvíle zklidněný a pokožka krásně ztmavla. Jsem z něj nadšená, používám ho i na konečky vlasů a někdy i suchá kolena.

Multifunkční suchý olej na obličej, tělo a vlasy, Huile Prodigieuse, Nuxe, prodává notino.cz, 375 Kč/50 ml
Multifunkční suchý olej na obličej, tělo a vlasy, Huile Prodigieuse, Nuxe, prodává notino.cz, 375 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Pleťový gel pro problematickou pleť, Shiseido

Moje smíšená pleť mívá nedokonalosti vlivem stresu, cyklu a někdy i jídla, proto když se mi kdekoliv objeví pupínky, mám pomoc, kterou jsem objevila na jaře. Kosmetika Shiseido mi byla ze všech stran kamarádkami doporučována, a tak jsem se jala ji vyzkoušet. Zrovna mě trápily pupínky, a tak jsem hledala péči, která by mě jich rychle zbavila. A mám ji. Tento gel stačí v malém množství nanést na pupínek. Rychle hojí, zklidní a stáhne. Je to sice malý kelímek, ale umí zázraky.

Pleťový gel pro problematickou pleť, Ibuki Multi Solution Gel, Shiseido, prodává parfemy-elnino.cz, 550 Kč/30 ml
Pleťový gel pro problematickou pleť, Ibuki Multi Solution Gel, Shiseido, prodává parfemy-elnino.cz, 550 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Vyživující šampon, Kérastase

Ke značce Kérastase se v kruzích vracím už deset let. Jednou je to péče na barvené vlasy, pak ochranný šampon na léto, posilující při vypadávání vlasů po porodu nebo stresu. Mezitím používám jiné značky, ale zas mě to svede k této. Na podzim a v zimě mě trápí elektrizování vlasů. Mnohem častěji fénuji vlasy, kulmuji či žehlím, a tak jsem opět začátkem podzimu vsadila na šampon z jejich řady a jsem nadšená. Vlasy mám normální, barvené a myji tak dvakrát týdně. Tenhle šampon je boží. Vlasy jsou lesklé, i suché konce krásně vyživené, neelektrizují, jsou hebké na omak, pružné. Šampon Nutritiv úplně stačí, nepotřebuji ani kondicionér. Cena je sice vyšší, ale na každé mytí vám stačí tak oříšek šamponu do dlaně. Vydrží vám dlouho.

Vyživující šampon, Nutritive Magistral, Kerastase, prodává notino.cz, 411 Kč/250 ml
Vyživující šampon, Nutritive Magistral, Kerastase, prodává notino.cz, 411 Kč/250 ml | Zdroj: archiv firem