Objevte s VICHY ideální rutinu jak pečovat o pleť v období menopauzy.

Objevte s VICHY ideální rutinu jak pečovat o pleť v období menopauzy. Zdroj: VICHY

Jak pečovat o pleť během menopauzy

Věděly jste, že menopauza má vliv i na vaši pleť? V tomto období je proto zvlášť důležité dodržovat správnou denní rutinu péče o pleť. Jak na to?

„Menopauza je velice složitý proces. Může způsobovat některé viditelné změny projevující se na vašem těle, kůži a vlasech, na které byste podle nás měla být připravena! Zaprvé je nutno mít na paměti, že slábnoucí fungování vaječníků vyvolává hormonální nerovnováhu, která ovlivňuje přirozené biologické procesy probíhající v kůži. Delší doba obnovy buněk, zhoršující se regenerace a hydratace, úbytek kolagenu a změna orientace elastických vláken způsobují některé frustrující změny v kvalitě naší kůže. Frustrující, avšak nikoli neřešitelné!“ říká MUDr. Petra Trojanová, Ph.D. z Lékařského centra zdraví a estetické péče s.r.o.

.
. | Zdroj: VICHY

V tomto období můžete na pleti zaznamenat změny jako jsou např. nadměrná suchost, přibývání vrásek, ztenčování pleti, poruchy mikrocirkulace, snížená produkce kožního mazu a celková povadlost. Tyto symptomy lze zmírnit pomocí vhodné rutiny péče o pleť.

Máme pro vás pár základních pravidel:

- Obličej čistěte jemnou micelární vodou.

- Suchou pokožku podle potřeby (ale aspoň 2x denně) promazávejte hydratačními přípravky s obsahem kyseliny hyaluronové a zvlhčující složky (glycerinu). Skvělou volbou jsou produkty řady Neovadiol od Vichy, značky doporučované i Českou menopauzální a andropauzální společností, které jsou speciálně vyvinuté pro ženy během nebo po období menopauzy.

- Čas od času zařaďte jemný peeling pro lepší hydrataci pleti, podporu obnovy buněk a uvolnění pórů.

- Pravidelně používejte produkty péče o pleť (krémy, séra) obsahující retinol, růstové faktory, fytohormony, aminokyseliny, vitaminy C, E a A, peptidy a další molekuly bojující proti známkám stárnutí.

- Svou pozornost zaměřte i na produkty péče o pleť s obsahem ceramidů či omega 3 a 6 mastných kyselin (máslo z karité, olej z rýžových otrub, olej ze světlice barvířské), které pomáhají obnovit snížené množství mastných kyselin v pleti odpovědných za pružnost pleti a správné fungování kožní bariéry.

- A nezapomínejte ani na každodenní ochranu před sluncem. Používejte přípravky se širokospektrálními filtry, zejména proti UVA záření – vaši pleť ochrání před poškozením vlivem slunce, progresivním ztenčováním pleti a fotostárnutím.

„Kvalita pleti je nám z velké části dána geneticky. To ale neznamená, že s ní nemůžeme nic dělat. Kožní symptomy spojené s menopauzou lze do velké míry zmírnit pomocí vhodné rutiny péče o pleť.“říká Doc. MUDr. Tomáš Fait, Ph.D., předseda České menopauzální a andropauzální společnosti.

Objevte s VICHY ideální rutinu jak pečovat o pleť v období menopauzy.
Objevte s VICHY ideální rutinu jak pečovat o pleť v období menopauzy. | Zdroj: VICHY

V přípravcích hledejte tyto ingredience:

- Hydratační přípravky: kyselina hyaluronová, glycerin či další zvlhčující složky.

- Krémy, séra a další přípravky péče o pleť: omega oleje, retinol, fytohormony, aminokyseliny, vitaminy C, E a A, peptidy.

- Exfoliační přípravky: kyselina glykolová.

Zjistěte o menopauze více zde.

Více o řadě Vichy Neovadiol objevíte zde.