Street style v Miláně

Street style v Miláně Zdroj: Profimedia.cz

Hranatý bob: Modelky a influencerky se zamilovaly do nového sestřihu

Nebudeme zastírat, že není nejlepší čas pomýšlet na nový sestřih. Berte to jako inspiraci, kterou si uložte, až se kadeřnictví zase otevřou. Možná právě na takhle radikální střih budete mít chuť.

Další holou pravdou je to, že nejčastějším účesem, který aktuálně můžete vidět na Instagramu, jsou přerostlé dlouhé vlasy a ofiny. V pořádku, vypadá to pořád dobře a jedeme v tom všechny. Sem tam se ale objeví výjimka. S novým sestřihem se tak minulý týden ukázala modelka Karolína Kurková. A vypadá, že to trefila, protože tohle bude jeden z největších vlasových trendů letošního roku.

A o co jde? Zase bob, tentokrát krátký a zastřižený kolem krku do rovna. Když se díváte z profilu, tvoří linie délky a střihu pravý úhel, proto se mu říká také square (hranatý) bob. Tento účes dlouhodobě nosí šéfredaktorka americké Vogue Anna Wintour a stal se i rozpoznávacím prvkem modelky Kaii Gerber, která se dlouhých vlasů zbavila, aby příliš nepřipomínala svou mámu Cindy Crawford. Jako většina z nás to má teď ale Kaia přerostlé a všelijaké, novou ikonou bobu se proto stává spíš modelka Jill Kortleve, kterou jsme mohli vidět minulý týden na přehlídce Chanel Haute Couture.

A pro koho je vůbec tento účes vhodný? Překvapivě skoro pro všechny! „Myslím si, že krátký a rovně střižený bob à la Karolína Kurková se fantasticky hodí pro jemné vlasy, kterým bych ani nedoporučovala nějaké sestříhávání, jen by jim to ubralo objem,“ říká Žaneta Bělíčková, hair stylistka pražského salónu RED (www.redsalon.cz). A dodává: „Jen pokud má někdo extrémně jemné vlasy nebo jich má málo, pak musí počítat s častější obnovou sestřihu. Současně doporučuji používat přípravky na objem a vlasy foukat přes kartáč.“

Účes by pro osvěžení doporučila i ženám, které se svými vlasy nemusí dělat vůbec nic, protože to zkrátka „drží samo“. „Ale i vlasy se složitější strukturou, jako jsou třeba vlnité či kudrnaté, tento střih uvítají. Účes pak vypadá jak z 80. let, což je velmi IN. Navíc když vlasy ponechám v jedné délce, tak se vám pak budou lépe upravovat i do hladka.“

Kaia Gerber
Kaia Gerber | Zdroj: Profimedia.cz

Módní influencerka Lisa Hahnbück
Módní influencerka Lisa Hahnbück | Zdroj: Profimedia.cz