.

. Zdroj: Pexels

Dlouhé a objemné řasy: mýtus nebo realita?

Asi každá dívka chce mít krásné, dlouhé a husté řasy s efektem umělých řas. Právě ty totiž váš pohled udělají neodolatelným a atraktivním. Ale jak něčeho takového docílit?

V dnešní době je možné splnit skoro jakékoliv přání. Musíme si ale uvědomit, že délka, objem, hustota a barva řas závisí nejen na genetice, ale i na životním stylu, nepříznivých podmínkách okolního prostředí, či na nedůkladné a nesprávné péči o řasy.

Vše začíná u každodenního odličování

Nikdy nechoďte spát nalíčené. Má to špatný efekt nejen na pleť, ale také na řasy a oči. Pleť i oči odličujte velmi jemně a bez jakéhokoliv tření (právě intenzivní tření očí může způsobit vypadávání řas). Chcete-li odstranit řasenku, namočte vatový tampon do micelární vody a naneste jej na řasy. Poté jemnými pohyby oči otřete. Velmi jemně na oči a řasy působí i čisticí mléko, gel nebo pěna. Nejdůležitější je vybrat si kosmetický přípravek, který vám bude sedět.

.
. | Zdroj: Pexels

Pečujte o své řasy

Po odstranění make-upu specialisté doporučují na řasy nanést speciální profesionální pečující přípravek, takzvané sérum na řasy. Některá séra vyživují vlasové folikuly a zabraňují jejich lámání, proto řasy vypadají leskleji a silněji. Jiné zase obsahují účinné látky, které jsou zodpovědné za zvýšení počtu řas a jejich tloušťku. Hlavní účinné látky séra jemně stimulují růst vlasových folikulů, posilují vlasovou strukturu, vyživují a nasycují řasy. Stav řas pozitivně ovlivňuje vitamín A a E, ricinový, lopuchový, mandlový olej. Použít můžete rovněž olej z pšeničných klíčků, broskví, jojobový, rakytníkový, olivový, ořechový, arganový, kokosový a lněný.

Kvalitní produkty

Stav řas přímo závisí na kvalitě kosmetiky, kterou používáte. Hlavní příčinou vypadávání řas je použití nekvalitní dekorativní kosmetiky (řasenky, tužky na obočí či očních stínů), pečující kosmetiky (krémů na oční okolí nebo čisticích mlék či pěn). Pokud jste si všimly podezření, pálení či cítíte, že něco není v pořádku, okamžitě přestaňte používat daný produkt.

.
. | Zdroj: Pexels

Zdravé stravování

Pro zdraví řas i celého organismu doporučujeme upravit svůj jídelníček. Jezte hodně čerstvého ovoce a zeleniny a pijte dostatek vody. Snažte se trávit víc času na čerstvém vzduchu, v pohybu, dbejte o kvalitě vašeho spánku a vyhýbejte se stresu. To vše ovlivňuje kvalitu vaši pleti, nehtů a vlasů včetně obočí a řas.