Ciara

Ciara Zdroj: profimedia.cz

Kate Hudson
Lupita Nyong'o
Scarlett Johansson
Salma Hayek
Laverne Cox
8
Fotogalerie

Čištění pleti podle slavných žen: Používají jablečný ocet i sprchový gel!

Čištění pleti je základ, to vám potvrdí každá dermatoložka i kosmetička. Dbají na to samozřejmě i slavné ženy, které si na svém vzhledu maximálně zakládají. Některé z nich ovšem k péči o pleť používají velmi zvláštní přípravky. Jaké to jsou?

Odličovací oleje, gely a mýdla, micelární i pleťové vody nebo speciální čisticí kartáčky možností, jak čistit pleť a důkladně se zbavit líčidel, je nespočet. Každé z nás může vyhovovat něco jiného. Stejně to mají i některé slavné herečky a zpěvačky. Ty nedají dopustit na podomácku vyrobené produkty nebo třeba triky svých babiček. Možná budou jejich "čisticí návyky" vyhovovat i vám.

Článek pokračuje na další stránce!

Pokračování 2 / 8

Chloë Grace Moretz (21) – olivový olej

Chloë Grace Moretz
Chloë Grace Moretz | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 3 / 8

Ciara (32) – sprchový gel

Čisticí přípravky na olejové bázi jsou běžné, ale mladá herečka Chloë Moretz si čistí pleť klasickým olivovým olejem na vaření. Každý den si omyje obličej olivovým olejem, chvilku ho vmasírovává do pleti a smyje vodou. Díky této péči se prý zbavila cystického akné, které ji trápilo dlouhé roky.

Ciara
Ciara | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 4 / 8

Laverne Cox (46) – dětský šampon

Zpěvačku Ciaru by dermatologové pravděpodobně nepochválili. Několik let už si totiž myje obličej stejným přípravkem jako zbytek těla. Na sprchový gel Dove prý nedá dopustit. Každý den ve sprše si s ním důkladně očistí obličej, opláchne vodou a pak nanese pečující krém.

Laverne Cox
Laverne Cox | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 5 / 8

Scarlett Johansson (33) – jablečný ocet

Slavná transsexuální herečka Laverne Cox prozradila, že si myje obličej šetrným dětským šamponem. "Když je to vhodné pro děti, určitě mi to nemůže uškodit," řekla. Stejný názor má i topmodelka Heidi Klum, která si čas od času umývá obličej dětským šamponem Johnson & Johnson.

Scarlett Johansson
Scarlett Johansson | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 6 / 8

Kate Hudson (39) – krém na obličej

Americká herečka Scarlett Johansson se už před lety svěřila, že její problematické pleti nejvíce pomáhá čištění jablečným octem. Sama přiznává, že tento rituál krásy není příliš voňavý, ale o to víc je prý účinný.

Kate Hudson
Kate Hudson | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 7 / 8

Salma Hayek (52) – růžová voda

Novopečená maminka Kate Hudson má svůj kosmetický rituál. Večer si čistí pleť olejovým odličovačem, ráno speciálním chladivým krémem značky La Mer. Ten už nesmývá, ale zbytky jemně vmasíruje do pleti. Následně nanese oblíbené sérum a nakonec ještě krém s ochranným faktorem, který používá celoročně.

Salma Hayek
Salma Hayek | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 8 / 8

Lupita Nyong'o (35) – avokádový olej

Nestárnoucí mexická herečka Salma Hayek před časem prozradila, že si ráno obličej nečistí. Babička ji totiž naučila, že přes noc pleť doplňuje vše, co přes den ztratila. A důkladným ranním čištěním by o to znovu přišla. Namísto toho každé ráno používá růžovou vodu, která jí prý dokonale osvěží pleť. Nechá ji působit pár minut a pak teprve nanáší další péči.

Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o | Zdroj: profimedia.cz

Oscarová herečka Lupita Nyong'o objevila "zázrak", na který nedá dopustit. Líčení se zásadně zbavuje jen pomocí avokádového oleje, který odličuje velmi šetrně, ale spolehlivě.