.

. Zdroj: profimedia.cz

.
.
.
.
.
6
Fotogalerie

Barevné ombré, bronde nebo balayage: Vyznáte se v barvicích technikách?

Být jenom blond nebo jenom bruneta už pár let není v kurzu. Barvicí techniky, které propojují klidně několik odstínů, jsou skvělé, protože s každým účesem se vám trochu změní i odstín vlasů a navíc působí přirozeně, na rozdíl třeba od platinové blond. 

Ombré vlasy

Zesvětlené délky vlasů a stínování, tedy styl ombré barvení vlasů, je v kurzu už několik let. Tento hit se natolik rozmohl, že z něj vyšlo už několik dalších barvicích technik. Svůj ideální odstín si tak najdou nejenom brunetky, pro které bylo určené ombré původně, ale také blondýnky a klidně i černovlásky.

.
. | Zdroj: profimedia.cz

Sombré

Sombré je jemnější verzí ombré. Název vychází z anglického slova soft (jemný) a ombré. Přechod mezi barvami vlasů není tak nápadný, a proto se hodí i pro blondýnky. Sombré si pohrává hned s několika tmavšími a světlejšími tóny, což dělá vlasy mnohem atraktivnější. U ombré to bylo jen spojení dvou tónů jemným barevných přechodem. U klasického ombré se barva vlasů u kořínků a konečků může lišit až o šest odstínů, u sombré je to maximálně o tři.

Výhody sombré: přirozenost, jemné přechody mezi jednotlivými tóny, pro jakoukoliv délku vlasů, není třeba brzy dobarvovat.

.
. | Zdroj: profimedia.cz

Babylights

Technika babylights je kombinací ombré a klasických melírů. Poměr světlejších a tmavších vlasů je stejný, žádný odstín nepřevažuje. Říká se, že pokud je technika správně provedena, vypadají vlasy po barvení jako políbené sluncem. V tomto případě platí, že čím víc přirozenější je výsledek, tím déle barvení trvá. Ale rozhodně to stojí za to! A skvělé je, že dobarvení bude potřeba až zhruba za půl roku.

Výhody babylights: přirozený efekt, vlasy vypadají jako vyšisované od slunce, barva vydrží dlouho.

.
. | Zdroj: profimedia.cz

Bronde

Pokud se nemůžete rozhodnout, jestli chcete být spíš blondýnka, nebo brunetka, je pro vás právě technika bronde (brown & blond) jako stvořená. Základní barvou je buď plavá nebo hnědá, která se rozjasní jemnými pramínky. Blondýnkám se přidají různé odstíny hnědé, brunetkám zase několik různých tónů světlé.

Výhody bronde: hodí se pro brunety i blondýny, rozzáří obličej.

.
. | Zdroj: profimedia.cz

Balayage

Tato technika barvení je zatím nejnovější, ale dost možná právě teď také nejoblíbenější. Název pochází z francouzského slovesa balayer, které znamená zametat nebo česat. A právě to je základ této barvicí metody. Místo oddělování jednotlivých pramínků, jak tomu bývá při klasickém melírování, se několik pramenů volně drží v ruce a maluje se po nich barvou pohybem připomínajícím právě zametání. Díky němu vznikají různé intenzity, které vykouzlí živý a přirozený vzhled. Barva se aplikuje převážně na délky vlasů, konečky a partie, které rámují obličej. Přechody jsou plynulé a přirozené, ať už přidáte do hnědých vlasů zlaté blond pramínky nebo do inkoustově černých akcenty červené. Balayage umožňuje jakékoliv barevné kombinace!

Výhody balayage: všemožné barevné kombinace, sluší krátkovláskám i dlouhovláskám.

.
. | Zdroj: profimedia.cz

VIDEO: Zkuste tyto účesy, které se hodí na každou příležitost.

Video placeholde