Video placeholde

Ať žijí barvy! Jak vypadá nejvíc trendy manikúra pro léto 2021?

Batika, geometrické tvary, pastelové barvy i bláznivé vzory. Úpravě nehtů tento rok vládne nespoutanost a kreativita. Záplava odstínů i nápadů je tentokrát obrovská, proto vám přinášíme přehled těch největších trendů, které si podmaní letní měsíce. O který motiv si v salónu řeknete jako první?

Měsíc co měsíc se přesvědčujeme, že na svět módy i kosmetiky letos dopadla skutečná smršť života, která líčení i oblečení vnukla radost a hravost. Kromě výrazných očních stínů a nekonvenčního make-upu se tento trend stále více projevuje také v úpravě nehtů. Zapomeňte proto na nevýraznou klasiku a každý prst přelakovaný stejnou barvou. Toto jaro a léto totiž naplno patří vzorům a motivům všeho druhu. A věřte, že jeden odstín laku vám stačit nebude.

Jemné květiny

Než se pustíme do těch nejodvážnějších nehtových návrhů, bylo by dobré na úvod zmínit, že své místo v letních trendech mají také florální vzory. Pro inspiraci můžete rovnou zabrousit do botanického obrazového slovníku nebo na sociální sítě, na nichž téměř všude narazíte na motiv sedmikrásek. Ty mimochodem skvěle vypadají v kombinaci s černým podkladovým lakem.

Další nehtové trendy najdete na následující stránce >>

Pokračování 2 / 7

Color blocking

Spousta nehtových trendů se letos podstatně překrývá s trendy v oblékání. Týká se to také takzvaného color blockingu neboli využití velkých jednobarevných ploch, které se navzájem kombinují. Mezi laky letos jede především zajímavé spojení světlejší modré s klasickou červenou.

Pokračování 3 / 7

Batika

Tento rok ji najdete všude – na oblečení, ve speciální technice barvení vlasů i na nehtech. Zvolit můžete buď jemnější a méně výraznou variantu v pastelovýchodstínech, nebo se naplno inspirovat v surfařské Kalifornii a jít do barev známé z typických batikovaných triček.

TIP NA VIDEO: Nejžhavější účesy roku 2021

Video placeholde

Pokračování 4 / 7

Barevné přechody

Nalakovat si každý nehet stejnou barvou? To je minulost! Odteď si na každou ruku připravte rovnou pět laků. Experimentovat můžete s různými barevnými kombinacemi či vytvořit plynulý barevný přechod od nejsvětlejšího po nejtmavší odstín. I v tomto případě letošní trendy přejí pastelovým odstínům. Stejně skvěle se ale také budou vyjímat zemité tóny, které byly dosud spojené spíše s podzimním obdobím. A bořit zažitá pravidla se přece hodí, ne?

Pokračování 5 / 7

Abstrakce a geometrie

Kresby všeho druhu, tenké i silnější linky v kombinaci s barevnými čtverci a puntíky... Popusťte uzdu fantazii a udělejte si ze svých nehtů sešit pro zakreslování těch nejbláznivějších nápadů. I zde platí, že každý prst může mít jiný design. A chybu neuděláte, ani když některý z nehtů ponecháte jen v jedné, ideálně třeba kontrastní barvě.

Pokračování 6 / 7

Vlnky a mramorový vzor

Čím více křivek, tím lépe. A teď zrovna nemluvíme o přístupu body positivity, ale o nehtovém designu. Nádech dovolenkové nostalgie a šumícího moře připomínají barevné vlnky, které toto léto uvidíte na nejednom páru rukou. A pokud si potrpíte na elegantní vzory, vyzkoušejte ten mramorový. Takzvaný marble motiv je letos trendem opět jak v módě, tak v kosmetice.

TIP NA VIDEO: Podívejte se, jak se měnily trendy v nehtovém designu

Video placeholde

Pokračování 7 / 7

Funky motivy a vzory

Šachovnicová kostka, smajlíci, písmena, batika, hvězdy... A ideálně vše dohromady! Nespoutanost se během parných měsíců bude nosit, a tak by i vaše nehty měly evokovat pozitivní náladu a nadsázku. Pravidla v tomto případě nehledejte žádná, design je vždy založený na vaší vlastní osobitosti a preferencích.