...

... Zdroj: istock.com

7 tipů, jak si doma udělat precizní manikúru jako ze salónu!

Pokud nemáte čas nebo finance na pravidelné chození k manikérce, nezoufejte! Perfektně upravené nehty si zvládnete vytvořit i sama doma. Stačí se jen držet osvědčeného postupu. 

1. Důkladně vyčistěte nehty

Ať už máte nehty nalakované, nebo ne, prvním krokem by vždy mělo být důkladné vyčištění. K tomu vám poslouží odlakovač na nehty a vatové tamponky. Zbavte se veškerého starého laku, který vám jinak vytvoří pod tím novým nevzhledné hrbolky. I když nemáte nehty zrovna nalakované, přetřete každý z nich odlakovačem, abyste se zbavila mastnoty a jiných nečistot (k odmaštění poslouží i obyčejný ocet). Následně umyjte ruce mýdlem a pořádně usušte.

Další postup najdete na další stránce >>

Pokračování 2 / 7

2. Zapilujte nehty

V dalším kroku je potřeba nehty vytvarovat. Jaký tvar bude slušet právě vám, najdete ZDE! K pilování jsou ideální papírové nebo skleněné pilníky, které jsou šetrnější než kovové. Nehty pilujte vždy jen jedním směrem. Když budete jezdit pilníkem z jedné strany na druhou, nehty se vám mohou nepříjemně roztřepit.

Pokračování 3 / 7

3. Upravte kůžičky

Pokud nemáte kůžičky kolem nehtů ztvrdlé, zbytečně je nestříhejte. Zbavte se opravdu jen těch, které na první pohled překáží a na omak jsou hrubé. Zbytek zvládnete šikovným pomerančovým dřívkem, kterým tenkou kůžičku zatlačíte, a nehet tak bude perfektně připravený na samotné lakování.

Pokračování 4 / 7

4. Naneste podkladovou bázi

Nanesení podkladové báze (base coat) je velmi důležité. Jednak chrání nehty před zbarvením, vyrovná jejich povrch a také díky ní lak vydrží na nehtech mnohem déle. Podkladovou bázi nechte zhruba dvě minuty zaschnout a můžete se pustit do lakování.

Pokračování 5 / 7

5. Precizně nalakujte

Při lakování vždy jednu stranu štětečku otřete o okraj lahvičky, abyste si nenanášely na nehty příliš přípravku, který nezvládne zaschnout. Ideální postup je takový, že štěteček s lakem umístíte na nehet nahoru doprostřed a stáhnete ho ke špičce nehtu. Pak se vrátíte na stejné místo, ale více na štěteček zatlačíte. Ten se roztáhne a pokryje nehty i podél stran. Případné přetahy odstraňte pomerančovým dřívkem nebo vatovou tyčinkou namočenou v odlakovači. Vyčkejte, než lak důkladně zaschne, a naneste druhou vrstvu.

Pokračování 6 / 7

6. Aplikujte ochrannou vrstvu

Takzvaný top coat slouží jako ochrana laku, která prodlouží jeho životnost, a zároveň vaší manikúře dodá přirozený lesk. Nanášejte ho vždy na zaschlý lak! A poté znovu vyčkejte alespoň dvě minuty.

Tip: Top coat naneste v tenké vrstvě i na hrany nehtů, kterými se nejčastěji dotýkáte například klávesnice. Lak bude skvěle držet i v této spodní části.

Pokračování 7 / 7

7. Závěrečná péče

Když jsou všechny vrstvy laku opravdu zaschlé, dopřejte si ještě malé lázně. Na kůžičky naneste speciální olejíček a vmasírujte ho. Na úplný závěr naneste na ruce oblíbený hydratační krém a nechte je zvláčnit.