Zdroj: Instagram @laurennicolefk @emilisindlev

Zdroj: Instagram @laurennicolefk @emilisindlev

Jako plážová diva nebo mořská panna: 5 způsobů, jak si doma vytvořit krásné vlny

Vlnité a kudrnaté vlasy patří k létu stejně jako pohodová dovolená strávená u moře. Vašemu looku dodají letní bohémský nádech, nenucenou eleganci, a dokonce umí decentně zjemnit rysy vaší tváře. A co víc, letos jdou zcela ruku v ruce s hlavním beauty trendem sezóny mermaidcore, který se inspiruje vzhledem mořských panen. Jak na objemnou hřívu? Krásné lokny si můžete vytvořit pomocí kulmy, žehličky, solného spreje i díky krátké přípravě před spaním.

Vlny pomocí kulmy

Pomocí kulmy si můžete vytvořit nedbalé vlny, ale také uhlazenější účes. Ten vyžaduje natáčení všech pramenů do jednoho směru, a to tak, že se kulma drží svisle u hlavy a pramínky se vedou od obličeje dozadu. Poté se nechají vychladnout (buď volně, anebo zasponkované v „kremroli“), následně se rozpustí a pročešou, čímž se vlnky spojí v jednu. Na závěr se ještě dotvarují a přelakují fixačním sprejem.

TIP NA VIDEO: Jak si pomocí trojkulmy vytvořit jemné vlny?

Video placeholde

Zásadní rozdíl u vytváření messy vln tkví v tom, že v jejich případě se kulma přikládá k hlavě vodorovně a konce se nechávají volné, netvarují se. Chcete-li zároveň docílit většího objemu, je nutné střídat po patrech směry obtáčení. Důvod je prostý, vlnky musí jít proti sobě, aby se nespojily a naopak vytvořily požadovaný rozcuch. S pomocí prstů pak jednotlivé pramínky postupně roztahejte směrem od konečků k hlavě.

Ať už se pustíte do jakýchkoliv vln, vždy platí, že vlasy před kulmováním musíte nastříkat ochranným termo sprejem a nemít v nich žádné stylingové přípravky včetně tužidla, gelu nebo laku.

Další tipy, jak si vytvořit vlny, najdete v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Vlny pomocí žehličky

Krásných vln docílíte také pomocí žehličky. Stačí dostat jednoduchý grif do rukou. Před samotným natáčením nezapomeňte na vlasy nanést ochranný přípravek. Samotné natáčení je velmi jednoduché. Secvakněte pramen vlasů zhruba 5 cm od hlavy, otočte žehličkou a pramen protáhněte až do konců. U boční části je pak lepší vytáčet vlasy směrem dozadu, aby se obličej otevíral ven a lokny ho rámovaly.

Jediné, na co si musíte dát pozor, je, abyste nenatáčeli všechny prameny stejným směrem, protože pak by výsledek nevypadal přirozeně. Pamatujte, že u vlnění vlasů funguje paradox, že čím méně se snažíte, tím je výsledek lepší.

Pokračování 3 / 5

Plážové vlny

Pokud nemáte doma žehličku na vlasy ani kulmu a neplánujete si je pořizovat, existuje několik dalších způsobů, jak bez nich docílit krásně loknitých vlasů. Oblíbeným letním účesem, který ale rozhodně můžete nosit celoročně, jsou takzvané plážové vlny. Ty si můžete vytvořit hned dvěma způsoby. Když máte více času, nastříkejte solný sprej na délky vlasů, poté nakloňte hlavu na stranu a kadeře mačkejte pomocí prstů. Druhou rukou do nich foukejte fénem s difuzérem (nastavte si ho na nejnižší teplotu i výkon). To samé opakujte i na druhé straně. Sůl obsažená ve sprejích funguje jako přirozený fixátor, ale pokud chcete, aby vlny opravdu vydržely celý den, přestříkněte je ještě na závěr lakem.

Pokud chcete efektu plážových vln docílit rychleji, naneste sprej do mokrých vlasů, lehce prameny pomačkejte a nechte je uschnout. Tato jednoduchá metoda však bude fungovat jen ženám, které mají alespoň lehce zvlněné vlasy. V případě, že máte vlasy rovné jako hřebíky, pouhé nastříkání spreje a pomačkání prsty pravděpodobně nebude stačit.

Pokračování 4 / 5

Vlny přes noc

Jedná se o super rychlou nenáročnou metodu, během níž nezatěžujete vlasy žádným horkým vzduchem, a proto se jí říká studené vlny. K přípravě vám postačí pásek od županu, srolovaný šátek nebo třeba punčocháče a dvě gumičky.

Jak na to? Pásek si přiložte k vlasům jako čelenku a na jedné straně jej gumičkou připevněte jakkoliv k vlasům. Na druhé straně začněte kolem pásku postupně směrem od obličeje obmotávat vlasy. Nejdříve vezmete tenký pramínek, jednou jej obtočíte, k němu pak přidáte další a takhle pokračujete, dokud nebudete mít celou polovinu vlasů namotanou na pásku. Stejně postupujte i na druhé straně. Na obou koncích vlasy nakonec připevněte k pásku gumičkou, aby se v noci nerozpletly. Ráno stačí jen pásek vymotat z vlasů, pročesat je a zafixovat lakem.

Pokračování 5 / 5

Vlny pomocí natáček

Natáčky jsou možná pro mnohé přežitek, ale nedá se jim upřít, že fungují skvěle. Pokud nechcete vlasy zatěžovat horkým vzduchem, jsou skvělou alternativou, jak dosáhnout kýžených loken. Vlny z natáček jsou ideální například, když se někam chystáte vyrazit odpoledne nebo večer. Ráno si vlasy v klidu umyjete a ještě trochu vlhké je natočíte na natáčky a pak už se nemusíte o nic starat. Chvíli před odchodem je rozmotáte, vlasy pročísnete hřebenem nebo pomocí prstů, zafixujete lakem a účes je hotový.

Tip: Pokud se chystáte pořídit si natáčky, popřemýšlejte, jak široké vlny z nich chcete mít. Prodávají se totiž v různých velikostech. Vybírat pak můžete z pěnových, nahřívacích nebo třeba natáček na suchý zip.