Caroline Daur

Caroline Daur Zdroj: profimedia.cz

5 cool drdolů, které si hravě zvládnete učesat sama doma!

Jednoduché drdoly patří mezi nejoblíbenější účesy vůbec. Jejich učesání nezabere příliš času, ale i tak vypadáte perfektně upraveně. Naučíme vás pět různých typů, které si zamilovaly influencerky i hollywoodské hvězdy. 

Ledabylý drdol

Drdoly ve stylu učesaná-neučesaná jsou samozřejmě pohodlným účesem na doma, ale velmi často se objevují také na červeném koberci (nebo spíše objevovaly). Ať už samotný drdol posadíte těsně nad krk nebo ho vyčešete o něco výš, bude vypadat skvěle k velké večerní róbě i teplákové soupravě. A jak na něj? Vlasy lehce pročešte, lehce natupírujte délky od uší dolů a ukotvěte culík gumičkou přesně tam, kde chcete mít drdol. Pak vlasy libovolně omotejte kolem gumičky, připněte sponkami a povytahujte různé pramínky, ať je účes opravdu nepravidelný. Nakonec lehce zafixujte lakem a je to!

Další drdoly najdete na další stránce >>

Pokračování 2 / 5

Vysoký drdol

Vysoký uhlazený drdol, inspirovaný baletkami vypadá možná pracně, ale také ho budete mít hotový hned. Základem je vyčesat vysoko culík a udržet u toho vlasy krásně hladké bez hrbolků. K tomu vám pomůže gel nebo vosk, který zapracujete od kořínků do vlasů pomocí tupíráčku. Pak už jen vlasy sčešete do vysokého culíku, ten zamotáte do ruličky nebo spletete do copu, obmotáte kolem gumičky a upevníte sponkami. Pokud vám vypadají krátké vlasy nad krkem, připevněte je ozdobnými sponkami s perličkami nebo kamínky. Vypadá to skvěle!

Pokračování 3 / 5

Nízký drdol

Opakem baletního drdolu je nízký drdol, který je posazený hned nad krkem. Ideální je ho zkombinovat s uhlazeným lookem a pěšinkou uprostřed. Stačí tedy připravit pěšinku a opět za pomoci tupíráčků a gelu či vosku připravit krásně uhlazený culík. Ten zagumičkujte, vlasy obtočte a upevněte je širokou látkovou gumičkou.

Pokračování 4 / 5

Propracovaný drdol

Ano, takový drdol vám zabere trochu více času, ale výsledek stojí opravdu za to. Narozdíl od všech předchozích se nehodí ke všem příležitostem, takže se s ním nebudete „mordovat“ příliš často. Je to totiž ideální účes na společenskou událost, jako je třeba svatba nebo večírek (snad se jich brzy dočkáme). Základ je stejný jako u všech předchozích drdolů, záleží jen na tom, jestli ho chcete ledabylý, nebo uhlazený. A pak už si jen stačí pohrát s culíkem. Můžete z něj splést třeba několik copánků, ty povytahat pomocí prstů a různě obtočit, nebo zaplést jeden tlustý rybí cop a drdol vytvořit z něj. Skvěle vypadají i středně silné „ruličky“ z vlasů, které opět povytaháte, aby nevypadaly jako žížalky, obmotáte a připevníte.

Pokračování 5 / 5

Dva drdoly

Pravým opakem složitých drdolů, vhodných především na společenské události jsou rozpustilé „bobky“, které se skvěle hodí na volný čas strávený v teplákovce a teniskách. Do dvou drdůlků můžete zamotat všechny vlasy a nebo třeba jen část a zbytek nechat rozpuštěný. Pokud vás tenhle holčičí look baví, klidně přidejte ještě mašličky nebo sponky.

Vyzkoušejte dva drdůlky podle Margot Robbie. Návod najdete ve videu:

Video placeholde