Guo Pei

Guo Pei Zdroj: Profimedia.cz

Bella Hadid na přehlídce návrháře Alexandra Vauthiera
Christian Dior
Giambattista Vali
Armani Privé
Ralph & Russo
6
Fotogalerie

Krása na přehlídkách haute couture: 5 nesmrtelných trendů je zpět!

Minulý týden se v Paříži odehrával fashion week módy haute couture – což bývá dech beroucí podívaná, ale na nošení to pro běžné smrtelnice není. Modelky však vedle krásných šatů prezentují i účesy a make-up. A právě ten prozradil, jaké trendy budou vládnout na podzim a v zimě 2017. 

Při pohledu na fotografie ze zákulisí pařížských přehlídek haute couture je zjevné, že návrháři až na pár výjimek (Chanel, Maison Margiela) nechtěli s líčením příliš experimentovat a raději sázeli na nadčasovou klasiku. Vybrali jsme 5trendů, které si okamžitě zamilujete (pokud už je nemilujete dávno).

Pokračování 2 / 6

Nahé líčení

Designéři z módních domů Christian Dior nebo Proenza Schouler vsadili na přirozenou krásu. Make-up artisti modelkám jen sjednotili barvu pleti a lehce zmatnili lesklá místa, na líčka a spánky naopak použili rozjasňovače a krémové tvářenky. Na rty postačily jemné balzámy, na obočí kartáček a fixační gel.

Christian Dior
Christian Dior | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 6

Kouřové oči

Jaký by to byl podzim bez kouřových odstínů? To si možná řekl návrhář Giorgio Armani, který pro svou kolekci haute couture Armani Privé nechal modelkám vystínovat víčka až k obočí. To zůstalo přirozené, stejně tak k dramatickým očím pak stačily „nahé“ rty.

Armani Privé
Armani Privé | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 6

Rudé rty

Návrhář Giambattista Valli vsadil na dramatický look ve stylu španělské seňority. Modelky měly zvýrazněné obočí a dokonale vybarvené rudé rty. Vyslal tak jasný signál: Líčení, které si v posledních letech oblíbily snad všechny ženy z generace mileniálů, je stále žhavým trendem.

Giambattista Vali
Giambattista Vali | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 6

Precizní linky

Milujete kočičí linky? Pak vás potěšíme zprávou, že se opět vracejí. Alespoň to tak vypadalo na přehlídkách Ralph & Russo a Zuhair Murad, kde modelky připomínaly ikony 60. let. Vedle silně orámovaných očí v prvním případě dokonce nechyběla růžová perleťová rtěnka. Zkrátka ještě větší retro, než jsme doufali!

Ralph & Russo
Ralph & Russo | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 6

Zlaté odlesky

Jemnější, a přitom slavnostnější verzí jsou zlaté nebo stříbrné linky, které měly modelky na přehlídce čínské návrhářky Guo Pei. Make-up artisti nejprve namalovali světlejší metalickou linku, kterou vedli až za vnější koutek, a poté ještě tenoučkou černou linku u kořínků řas, která modelkám „otevřela oči“.

Guo Pei
Guo Pei | Zdroj: Profimedia.cz