HEAD&SHOULDERS Sensitive Scalp 540 ml, k dostání v drogeriích, cena cca 130 Kč

HEAD&SHOULDERS Sensitive Scalp 540 ml, k dostání v drogeriích, cena cca 130 Kč Zdroj: Archiv firem

Omlazující pleťový olej Divine, L'Occitane, 2450 Kč/30 ml
Balzám na vlasy 3 Minute Miracle Pantene, k dostání v drogeriích, cca 80 Kč
Regenerační extrakt pro pokožku hlavy Complexe 5, René Furterer, 859 Kč
...
Rtěnka s matným efektem Rouge Edition Velvet, Bourjois, koupíte v parfumériích Marionnaud nebo na marionnaud.cz
13
Fotogalerie

Kosmetika, která nás uchvátila v letošním roce. Co musíte mít?

Experimentujete s kosmetikou, nebo máte své oblíbené produkty, které nechcete vyměnit? My to máme v redakci tak napůl. Máme své favority, ale vždycky se najde něco, co člověka mile překvapí, a postoupí tak do kategorie "stálice v kosmetickém arzenálu". Jaké produkty nás oslnily letos?

Editorka Irena

1. Omlazující pleťový olej Divine, L'OCCITANE

Obličejové oleje mám ráda a ráda s nimi experimentuji. Letos jsem objevila tenhle od L´Occitane a stane se asi mou stálicí v kosmetickém arzenálu stejně jako krém na ruce s bambuckým máslem od této firmy. Ale zpět k oleji: Na první pohled mě zaujala jeho nádherná zlatá barva, která vám připomíná pořádné letní slunce. Zadruhé: Krásně voní a má výborný dávkovač, díky kterému nanesete na obličej přesně tolik oleje, kolik potřebujete, a neumastíte si celé okolí. A to nejlepší nakonec: Pleť opravdu rozjasní a vyživí. Přidávám ho do make-upu i do krémů a na experimenty s dalšími oleji mě zatím přešla chuť.

Omlazující pleťový olej Divine, L'Occitane, 2450 Kč/30 ml
Omlazující pleťový olej Divine, L'Occitane, 2450 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

2. Kosmetika Kat von D

Nejdřív to byla tekutá rtěnka, která vydržela opravdu dlouho a nesmazala se. Potom oční linky, které mají úžasný štěteček a skvěle se s ním maluje. Potom paletka rozjasňovačů a teď mám spadeno na další odstín tekuté rtěnky. Dekorativní kosmetika Kat von D mne uchvátila nejen tím, že je stoprocentně veganská, pochopitelně netestovaná na zvířatech, ale zároveň naprosto funkční a originální. Perfektní důkaz toho, že lze dělat věci odpovědně, dostupně a parádně!

...
... | Zdroj: archiv firem

3. Regenerační extrakt pro pokožku hlavy Complexe 5, René Furterer

Když mi na podzim začaly padat vlasy více než do té doby, ujišťovaly mě kadeřnice, kamarádky i google, že je to v tomto ročním období běžné. Já jsem se ale rozhodla neponechat nic náhodě. Shodou okolností se mi do ruky dostala péče od René Furterer– regenerační komplex a posilující šampon. Samozřejmě – vlasy se mohly obnovit zcela přirozeně, ale já to přičítám Renému: Jsou lesklejší, silnější a méně padají. To je prostě fakt.

Regenerační extrakt pro pokožku hlavy Complexe 5, René Furterer, 859 Kč
Regenerační extrakt pro pokožku hlavy Complexe 5, René Furterer, 859 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ivona

1. Šampon Head & Shoulders Než jsem před pěti lety porodila, netušila jsem, co obnáší mít lupy. Poté mi vypadaly vlasy, rychle narostly nové a od té doby jsem se trápila. Hlavu jsem si musela mýt každý druhý den, jinak mě příšerně svědila. Přičítala jsem to životnímu stylu (sladkosti, nevyspání), ale hlavně jsem pořád žila v domnění, že to samo odezní. Zároveň jsem zkoušela různé drahé šampony, které mi měly ulevit. A výsledky nic moc.

Až letos v létě jsem se svěřila švagrové, která se mě bezelstně otázala: "A zkoušela jsi Head & Shoulders?" Ne, protože by mě nenapadlo, že řešení může být tak banální. Ještě tentýž den jsem ale u manželových rodičů vymáčkla poslední zbytek, co jsem našla v koupelně, a světe div se. Nejenže lupy okamžitě zmizely a svědění ustalo, ale měla jsem po něm i nečekaně hezké, jemné a lesklé vlasy. Vlastně mám – od té doby ho totiž používám pravidelně.

HEAD&SHOULDERS Sensitive Scalp 540 ml, k dostání v drogeriích, cena cca 130 Kč
HEAD&SHOULDERS Sensitive Scalp 540 ml, k dostání v drogeriích, cena cca 130 Kč | Zdroj: Archiv firem

2. Lak na nehty Korres

Další případ, kdy jsem byla zbytečně dlouho hluchá a slepá. Moc se mi líbí červeně nalakované nehty, ale ještě víc mě odrazuje zdlouhavý (a nejistý) proces lakování a schnutí. Znáte to, když už to máte, začnou se objevovat bubliny anebo nehtem někde "ťuknete". A ten pocit, že minimálně dvě hodiny nemůžete pořádně nic dělat rukama? Moje kamarádka, mimochodem máma tří dětí, mi už několik let říká, že je spokojená s laky Korres. Až teprve letos jsem si tedy také jeden koupila. A posléze druhý. A poté jsem nemilosrdně vyhodila celou svou dosavadní sbírku laků. Lak Korres, konkrétně doporučuju odstín Coral Red 48, totiž neuvěřitelně rychle schne, navíc stačí i jedna vrstva, aby vypadal pěkně. Žádný jiný už nepotřebuju.

CORAL RED 48 - pečující lak na nehty odstín 48, Korres Nail Colour 10 ml, 199 Kč
CORAL RED 48 - pečující lak na nehty odstín 48, Korres Nail Colour 10 ml, 199 Kč | Zdroj: Archiv firem

3. Kosmetika Yuli

Podobně jako jsem se potýkala po porodu s lupy, trpěla moje pleť na pupínky. Krásná kombinace! Asi byl letošní rok rokem prozření, protože i v léto oblasti jsem konečně našla péči, na kterou se mohu spolehnout. Prvním krokem, ke kterému jsem se odhodlala, bylo smývání oblíbené micerální vody. Dlouho mi to nedocházelo, ale mojí pleti už není dvacet a tento produkt ji příliš vysušoval, což následně podporovalo vznik zánětů a pupínků. Nakonec jsem v Ingredients objevila high-tech bio kosmetiku Yuli, kterou jsem nejprve testovala ve formě vzorečků (to je mimochodem fajn služba, pokud si nejste jistá, jestli vám budou produkty sedět, můžete si za 250 Kč objednat řadu pěti vzorků dle vlastního výběru). Nakonec jsem si pořídila tři produkty: čisticí gel Halcyon, toner ve spreji s protizánětlivými účinky Panacea Elixir a olej M.E. Skin Fuel, který rovněž pomáhá proti pupínkům. A výsledek se brzy dostavil. Pleť se zklidnila, sjednotila, pupínků ubylo. A já nadto objevila kouzlo pleťových olejů.

M.E. SKIN FUEL, YÜLI, 30 ml, www.ingredients-store.cz 2 540,-
M.E. SKIN FUEL, YÜLI, 30 ml, www.ingredients-store.cz 2 540,- | Zdroj: Archiv firem

Redaktorka Petra

1. Havlíkův přírodní zázrak; Havlíkova apotheka

Znáte to, vánoční dárky po Vánocích, protože setkání s kamarádkami nestíháte. No a jedna z nich mi jako dárek přinesla produkty Havlíkovy apotheky. Znala jsem, ale osobně nevyzkoušela. První "mazání", druhé... a já se zamilovala. Zahojí vše, pleť uzdraví, jizvičky po akné vyzmizíkuje, zahojí suchá víčka, zkrátka, cokoli naruší vaši pokožku, to spraví.

Mast Havlíkův přírodní zázrak, 150 ml, 1499,- Kč
Mast Havlíkův přírodní zázrak, 150 ml, 1499,- Kč | Zdroj: Archiv firem

2. Parfém TIFFANY & CO

Na jaře mi došel můj oblíbený parfém od Lacoste a já chtěla změnu. Přes půl roku jsem hledala náhradnici. Nic. Žádná vůně, která by se mi dostala pod kůži. Až jednou, chvilka času na tramvaj a já jen tak zašla "očuchat" novinky. A konečně, mám ji. Základ jiskřivé květinové vůně Tiffany&Co tvoří krémové pižmo a výrazná vůně pačuli. Hlava vůně se otevírá vibrujícími šťavnatými tóny mandarinky vert. Je to moje druhá kůže.

Parfémovaná voda TIFFANY & CO., www.sephora.cz, 30 ml, 1 890Kč
Parfémovaná voda TIFFANY & CO., www.sephora.cz, 30 ml, 1 890Kč | Zdroj: Archiv firem

3. Balzám na vlasy 3 Minute Miracle Pantene

Mám dlouhé vlasy, husté, ve spodních částech se mi ale krepatí a jsou suché, takže balzámy na vlasy musí stát na mé kosmetické poličce. Tohle je balzám a napůl maska, používá se každé mytí. A moje vlasy? Těm se tenhle zázrak zalíbil. Krásně voní, vyživí vlasy, vyjasní a to chci.

Balzám na vlasy 3 Minute Miracle Pantene, k dostání v drogeriích, cca 80 Kč
Balzám na vlasy 3 Minute Miracle Pantene, k dostání v drogeriích, cca 80 Kč | Zdroj: Archiv firem

Redaktorka Andrea

Vlasová péče Paul Mitchell

Najít ten správný šampon, po kterém by mě nesvědila pokožka hlavy, neelektrizovaly mi vlasy a zároveň mi i voněl a bavil mě jeho design, je poměrně složité. Letos jsem svoje dlouholeté hledání konečně ukončila a našla svého vyvoleného. Nejen šampon, ale i celá vlasová kosmetika Paul Mitchell mi naprosto vyhovují. Zamilovala jsem si řadu pro objem, která vám vyčaruje bujnou kštici, a právě teď zkouším úplnou novinku, voňavou a sladkou řada NEON. S tou jsem zatím také maximálně spokojená.

Hloubkově čisticí šampon NEON, Sugar Cleanse, Paul Mitchell, 399 Kč
Hloubkově čisticí šampon NEON, Sugar Cleanse, Paul Mitchell, 399 Kč | Zdroj: archiv firem

Řasenka diego dalla palma

Asi každá z nás touží po dlouhých a hustých řasách ohnutých ve svůdné, ale přesto přirozeně vypadající vějířky. Myslela jsem, že moje světlé ultra krátké řasy do vysněného tvaru ani délky nikdy nedostanu, dokud jsem letos do své kosmetické výbavy nezařadila řasenku Mascaragogo, která opravdu dokáže zázraky. Navíc řasy neslepuje, nerozmazává se, nedrolí a večer jde lehce odlíčit micelární vodou.

Řasenka Mascaragogo, diego dalla palma, 26 euro
Řasenka Mascaragogo, diego dalla palma, 26 euro | Zdroj: archiv firem

Matná rtěnka Bourjois

Jinou než matnou rtěnku jsem letos vůbec nepoužívala. A protože rtěnky miluji, vyzkoušela jsem jich za ten rok opravdu hodně. Jednou z mých největších favoritek je rozhodně rtěnka Rouge Edition odstín Velvet, která má matný efekt. Nejenže odstín mi naprosto vyhovuje, ale rtěnka je skvělá především tím, že opravdu vydrží. Samozřejmě během večírku, kdy jíte a pijete, je třeba ji trošku refreshnout, ale rozhodně ji nemusíte hlídat každých pět minut!

Rtěnka s matným efektem Rouge Edition Velvet, Bourjois, koupíte v parfumériích Marionnaud nebo na marionnaud.cz
Rtěnka s matným efektem Rouge Edition Velvet, Bourjois, koupíte v parfumériích Marionnaud nebo na marionnaud.cz | Zdroj: archiv firem