Suchý olej na tělo, obličej i vlasy Huile Prodigieuse, Nuxe, 750 Kč

Suchý olej na tělo, obličej i vlasy Huile Prodigieuse, Nuxe, 750 Kč Zdroj: archiv firem

Noční krém Neovadiol Nuit, Vichy, 849 Kč
Pudrový sprej pro objem vlasů Savage Panache, L´Oréal Professionnel, 350 Kč
Odličovací balzám, Eve Lom, 1800 Kč
Rozjasňovač Living Luminizer, rms beauty, Sephora, 1140 Kč
Zázračný kelímek, Oriflame, 199 Kč
16
Fotogalerie

Kosmetické bestsellery: Které produkty jsou ve své kategorii ty NEJ?

Navzdory neustálým inovacím a objevům se mezi kosmetickými přípravky najdou ikony, které se od svého uvedení drží na nejvyšších příčkách popularity, děj se, co děj. Čím to je, že se nenechají nikým předběhnout?

VELKÉ OČI

Na první pohled klasická řasenka za příznivou cenu. A přitom takový poklad! 2000 Calorie dramaticky - a to doslova - navyšuje objem řas. Navíc je vybavena polymery a přírodními vosky, které ji činí super odolnou vůči doteku a změnám teplot. Tudíž se můžete spolehnout, že řasy zůstanou po celý den stejné. Bez rozmazání či odrolení.

PLUS: Ačkoli letos slaví už 25. narozeniny, její fanouškovská základna se stále rozrůstá. Mezi řasenkami je něco jako „malé černé“, které taky nikdy nevyjdou z módy!

Řasenka 2000 calorie, Max Factor, 299 Kč
Řasenka 2000 calorie, Max Factor, 299 Kč | Zdroj: archiv firem

VÍCE PÉČE

Suchý olej na suchou pokožku? Jednoznačně! Pokud má multifunkční využití jako legendární Huile Prodigieuse, máte postaráno o tři důležité partie naráz. Na obličeji zajišťuje antiage ochranný efekt, na těle redukuje strie a u vlasů celkově pozvedá jejich kvalitu, tzn. pružnost, hebkost a lesk. Jako bonus: přírodní složení s dokonalou texturou a božskou vůní.

PLUS: Jeden z nejoblíbenějších olejů francouzských žen, se čtvrt století dlouhou tradicí, si zcela po právu nachází nevídanou přízeň i u nás. Nejčastěji se závislost spotřebitelek pojí (hned po skvělých výsledcích) k prudce návykové parfemaci.

Suchý olej na tělo, obličej i vlasy Huile Prodigieuse, Nuxe, 750 Kč
Suchý olej na tělo, obličej i vlasy Huile Prodigieuse, Nuxe, 750 Kč | Zdroj: archiv firem

ČISTÁ PRÁCE

Jednou se s ním odlíčíte a už nebudete chtít jinak! Kultovní Cleanser stačí zahřát v dlaních, vmasírovat do suché pokožky obličeje a následně smýt mušelínovým ubrouskem namočeným v horké vodě. Výsledek? Pocit absolutní nirvány provázený perfektní čistotou pleti. Balzám si totiž poradí i s tím nejodolnějším make-upem, zlepší prokrvení a vyčistí póry pěkně do hloubky.

PLUS: Kdo považuje každodenní čištění za nutné zlo, s tímto přípravkem zcela změní názor. Ne náhodou mu propadlo už tolik, jinak „konzervativních“, zákaznic.

Odličovací balzám, Eve Lom, 1800 Kč
Odličovací balzám, Eve Lom, 1800 Kč | Zdroj: archiv firem

PAST NA AKNÉ

Zkrotit těžko předvídatelnou problematickou pleť nebyl nikdy lehký úkol. Tedy až do chvíle, než se jej parádně zhostila značka La Roche - Posay. Svým nepatrně inovovaným přípravkem Effaclar Duo[+] cílí na vážné nedokonalosti, stopy po akné a předcházení jejich vzniku. Od první aplikace tak mimo jiné za zastavuje výskyt červených či hnědých skvrn, které jsou častým ná následkem takového zánětu.

PLUS: Více než 30 let expertiz na akné jasně dokazuje, proč se Effaclar DUO[+] drží na pozici č. 1 jako přípravek, který je českými jak dermatology doporučován na tuto problematiku.

Krém na akné Efflar Duo (+), La Roche-Posay, 390 Kč
Krém na akné Efflar Duo (+), La Roche-Posay, 390 Kč | Zdroj: archiv firem

VOLNÝ REŽIM

Hýčkání a lelkování předznamenává řada Planet Spa už ve svém názvu. A tělový peeling Indulgent SPA Ritual přidává ještě víc! Vedle bambuckého másla a hnědého cukru, které pokožku báječně zjemní a vyživí, se pyšní i lákavou vůní čokolády. No není to dvojnásobná slast?

PLUS: Nejúspěšnější řada péče o tělo této značky se od svého vzniku nevídaně rozrostla. Ale jsou hvězdy (jako právě tato), které září (nej)víc…

Tělový peeling Indulgent SPA Rituals, Avon, 269 Kč
Tělový peeling Indulgent SPA Rituals, Avon, 269 Kč | Zdroj: archiv firem

VE DVOU

Double Serum - ikonický produkt značky, který si tuto pozici drží neuvěřitelně dlouho. V čem tkví jeho unikátnost? Ve složení (bohatém na přírodní výtažky), textuře (inspirované přirozeným hydrolipidickým filmem pleti), univerzálnosti (pro všechny typy pleti bez ohledu na věk) a přesvědčivých výsledcích.

PLUS: Od svého prvního uvedení v roce 1985 se letos představila již osmá, vylepšená generace. Pro zajímavost: toto sérum se ve světě prodá každých 15 vteřin.

Double Serum, Clarins, 2090 Kč
Double Serum, Clarins, 2090 Kč | Zdroj: archiv firem

ROZRŮSTÁNÍ

Za vším hledej… masku Hair Growth Treatment s komplexem z rostlinných proteinů Pro-Growth, která si dokáže najít cestu hluboko do vlasů a tam je hydratovat a vyživovat. Nezapomíná přitom ani na vlasovou pokožku - tím, že vytváří zdravé pH, začnou rychleji růst kvalitní kadeře a zabrání se vypadávání.

PLUS: Prodejnost této masky mluví za vše. Vždyť kdo by si nepřál, aby jeho vlasy aspoň jednou nedorostly do své maximální možné délky?

Maska na vlasy Hair Growth Treatment, Lee Stafford, 379 Kč
Maska na vlasy Hair Growth Treatment, Lee Stafford, 379 Kč | Zdroj: archiv firem

ZÁVOJ ŠTĚSTÍ

Zázrak ve spreji neboli termální voda Eau Thermale funguje jako šikovný pomocník při podráždění, např. po holení, opalování. Ale pomůže i s fixováním make-upu nebo se zklidněním opruzenin u dětí.

PLUS: Nejdůležitější produkt značky od jejího zrodu (1990), který je základní složkou všech přípravků. Pozn.: V hydroterapeutickém centru ve Francii léčí ročně 2800 pacientů trpících závažnými kožními nemocemi.

Termální voda Eau Thermale, Avène, 199 Kč
Termální voda Eau Thermale, Avène, 199 Kč | Zdroj: archiv firem

KAMUFLÁŽ

Voděodolná, krémová konzistence s velmi vysokým podílem pigmentů dovoluje Make-up Coveru zakrýt a sjednotit barevné nedostatky pleti a dodat jí sametově matný vzhled. Díky ochrannému filtru zároveň vytváří bariéru před sluncem a na korekce jej lze použít kromě obličeje také na tělo.

PLUS: Kultovní záležitost v líčení drží laťku pěkně vysoko. Receptura make-upu byla vyvinuta v barrandovských studiích pro potřeby profesionálních filmových vizážistů, a poté prodána do Hollywoodu.

Voděodolný korektor Make-up Cover, Dermacol, 269 Kč
Voděodolný korektor Make-up Cover, Dermacol, 269 Kč | Zdroj: archiv firem

ZVEDAČKA

Ultrasuchý efekt pudrového spreje Savage Panache nabízí skvělý servis, jakmile vlasům potřebujete dodat okamžitý objem. Kadeře zůstanou nadýchané, zvednuté od kořínků, v délkách naopak v vyzní výrazněji. Celkově tak dodá účesu žádoucí lehkost.

PLUS: V portfoliu značky si své postavení drží prakticky neotřesitelně. Zamilují si ho všechny typy vlasů, především ty jemné. P. S.: I přes ultrasuchý efekt neubírá lesk.

Pudrový sprej pro objem vlasů Savage Panache, L´Oréal Professionnel, 350 Kč
Pudrový sprej pro objem vlasů Savage Panache, L´Oréal Professionnel, 350 Kč | Zdroj: archiv firem

DRAMA QUEEN

Systém tří kroků, tzn. čištění speciálním mýdlem, rozjasnění pleťovou vodou a nakonec hydratace v podobě krémové emulze Dramatically Different Moisturizing Lotion +, dobyl v roce 1968 trh. Tehdy byly považovány za revoluční, dnes jsou samozřejmé - a pochopitelně stále top!

PLUS: Typicky žlutá lahvička se ke své majitelce dostane každé 4,87 sekundy v celosvětovém měřítku. K inovaci: Proslulá, sametově hebká textura zůstala zachována, v obnovené emulzi je pak dvojnásobné zlepšení celodenní hydratace a také hydratační bariéry.

Krémová emulze Dramatically Different Moisturizing Lotion, Clinique, 600 Kč
Krémová emulze Dramatically Different Moisturizing Lotion, Clinique, 600 Kč | Zdroj: archiv firem

(NE)VIDITELNÝ

Rozjasňovač Living Luminizer si zcela spravedlivě vydobyl označení „geniální“. Jeho hlavní dovedností je totiž propůjčení jasu, který se netřpytí, není mastný nebo dokonce lepkavý. Vynikne na lícních kostech, hraně nosu, nad horním rtem, u vnitřních koutků očí, ale čarovat s ním můžete i na klíčních kostech či přimícháním do make-upu a barev na rty a tváře.

PLUS: Pro svůj nadmíru přirozený efekt se ihned po svém uvedení stal nejžádanějším evergreenem. Vedle své multifunkčnosti je navíc praktický a skladný.

Rozjasňovač Living Luminizer, rms beauty, Sephora, 1140 Kč
Rozjasňovač Living Luminizer, rms beauty, Sephora, 1140 Kč | Zdroj: archiv firem

NA PAUZU!

Špičkovou kompenzací pro pleť, jež vlivem menopauzy ztrácí vláhu a přestává zářit, je řada Neovadiol od Vichy. Usiluje totiž o to, aby zlepšila hutnost, více vyrýsovala kontury obličeje a podpořila zářivý, mladistvější vzhled. Konkrétně Neovadiol Nuit si na tyto projevy umí „posvítit“ v průběhu noci.

PLUS: Ojedinělá značka, která se vlivem menopauzy na pleť zabývá už téměř 20 let, své přípravky průběžně mírně vylepšovala, základ ovšem zůstal stejný - dodat vnitřní výplň, zlepšit kontury a „motivovat“ pleť k výkonům jako bez ztráty hormonů.

Noční krém Neovadiol Nuit, Vichy, 849 Kč
Noční krém Neovadiol Nuit, Vichy, 849 Kč | Zdroj: archiv firem

ÓDA NA ŽENSKOST

Éclat d'Arpege je považována za vůni ženskosti, lásky a vášně. Pojí v sobě svěžest šeříku a výrazný tón lístků sicilského citronu. Od prvního nadechnutí (aniž byste si to uvědomovala) podléháte emocím…

PLUS: Ani 15 let na trhu, během kterých přibyly desítky silných konkurentek, tuto „nesmrtelnou“ vůni nijak neohrozilo. Jako by se dědila z matky na dceru.

Parfém Éclat d'Arpege, Lanvin, 1649 / 50 ml
Parfém Éclat d'Arpege, Lanvin, 1649 / 50 ml | Zdroj: archiv firem

MINI & MAXI

Legendární Zázračný kelímek (Oriflame, 199 Kč) k ošetření popraskaných, suchých nebo hrubých partií těla si svou původní úspěšnou recepturu s vitaminem E a přírodním včelím voskem neochvějně drží. A varianty s brusinkou, borůvkou a černým rybízem? Ty ještě navyšují efekty klasiky.

PLUS: Jeden z top výrobků značky se každý rok ve světě prodá ve více než milionu kusů. A je celkem jasné proč. Jeho extra vyživující složení má téměř nekonečné možnosti použití.

Zázračný kelímek, Oriflame, 199 Kč
Zázračný kelímek, Oriflame, 199 Kč | Zdroj: archiv firem

Článek vyšel v magazínu Moje psychologie!