Chanel haute couture jaro/léto 2018

Chanel haute couture jaro/léto 2018 Zdroj: Profimedia.cz

Dior haute couture jaro/léto 2017
Dior ready-to-wear jaro/léto 2014
Dior haute couture jaro/léto 2013
Chanel ready-to-wear 2018
Tory Burch podzim/zima 2018-2019
7
Fotogalerie

Když molo připomíná zahradu: Nejkrásnější květinové aranže na přehlídkách

Americká návrhářka Tory Burch nechala o víkendu na newyorském fashion weeku pokrýt molo zeleným trávníkem, který lemovaly husté záhony růžových karafiátů. Atmosféru podkreslovalo Vivaldiho Čtvero ročních období, modelky měly na šatech květinový vzor s pracovním názvem Happy a celkově šlo přehlídku, ze které návštěvníci odcházeli nabití optimismem a klidem. Tory ale není sama, kdo si umí vyhrát i s celkovým aranžmá přehlídky. Podívejte se, kteří další návrháři si potrpí na to, aby jejich show připomínala tu nejkrásnější zahradu na světě. 

Karl Lagerfeld nechal pro svou letošní haute couture přehlídku v Grand Palais vybudovat francouzskou zahradu s pergolami a fontánami jako z 18. století. A pro svou poslední ready-to-wear přehlídku pro změnu skutečné dřevěné molo, pod nímž byla voda a které se vinulo mezi stromy a vodopády.

Jako milovník květinových aranžmá překvapivě proslul i minimalista Raf Simons. Když připravoval svou první haute couture přehlídku pro Dior, o níž později vznikl dokument Dior a já, ani smrtící termín ho neodradil, aby nechal pokrýt zdi pěti rozlehlých místností od shora až dolů živými květy. Ve finále na tom pracovalo na sto padesát lidí, kteří všechnu práci museli stihnout během jednoho a půl dne. Raf tak chtěl vzdát hold Christianu Diorovi, který květiny miloval.

Simons, který slavil se svým debutem u Diora velký úspěch, se poté ke květinám na haute couture přehlídkách ještě vracel, než odešel ke Calvinu Kleinovi a jeho otěže převzala Italka Maria Grazia Chiuri. Na její haute couture přehlídce pro loňské jaro a léto chodily modelky po mechu a celková scéna připomínala tajuplnou zahradu.

Květiny na přehlídce ale nemusí mít pouze okrasnou roli, jak dokázala nedělní přehlídka singapurského návrháře a aktivisty Prabala Gurunga. Modelky v čele se sesterským duem Gigi a Bellou Hadid držely při závěrečném defilé bílé kytky. Návrhář tak symbolicky vytvořil scénu evokující Women's March a vyjádřil svou podporu boji za rovnost žen a hnutí Time's Up.

Prabal Gurung podzim/zima 2018-2019
Prabal Gurung podzim/zima 2018-2019 | Zdroj: Profimedia.cz

Podívejte se do fotogalerie na momenty z posledních let, kdy se přehlídkové molo změnilo na překrásnou zahradu.

Když molo připomíná zahradu: Nejkrásnější květinové aranže na přehlídkách

Chanel haute couture jaro/léto 2018
Chanel haute couture jaro/léto 2018 | Zdroj: Profimedia.cz
Dior haute couture jaro/léto 2017
Dior haute couture jaro/léto 2017 | Zdroj: Profimedia.cz
Dior ready-to-wear jaro/léto 2014
Dior ready-to-wear jaro/léto 2014 | Zdroj: Profimedia.cz
Dior haute couture jaro/léto 2013
Dior haute couture jaro/léto 2013 | Zdroj: Profimedia.cz
Chanel ready-to-wear 2018
Chanel ready-to-wear 2018 | Zdroj: Profimedia.cz
Tory Burch podzim/zima 2018-2019
Tory Burch podzim/zima 2018-2019 | Zdroj: Profimedia.cz
Raf Simons v závěru své první haute couture přehlídky pro Dior (2012)
Raf Simons v závěru své první haute couture přehlídky pro Dior (2012) | Zdroj: Profimedia.cz

Plánujete svatbu? Zajímají vás nejnovější svatební trendy z přehlídek, tipy na nejkrásnější šaty, účesy, kytice, chcete inspiraci na nejromantičtější místa, kde se vdávat a kdy a co je potřeba zařídit? To vše a mnohem více inspirace a užitečných informací najdete v našem speciálu Dokonalá svatba. Naplánujte si s námi vaši svatbu snů!