Trendy z přehlídek podzim a zima 2017/2018

Trendy z přehlídek podzim a zima 2017/2018 Zdroj: Profimedia.cz

Marni
Prada
Blugirl
Pucci
Gucci
9
Fotogalerie

Jak se líčit na podzim? Hlavně ne dokonale! Inspirujte se přehlídkami

Vedle módních trendů se s novou sezonou pomalu rojí také trendy v líčení. Jaké budou? Hodně barevné, výrazné a také záměrné nedokonalé. 

Letošní podzimní trendy budou benevolentní k nám všem, které to s make-upem až tak precizně neumíme. Tentokrát totiž nepůjde o perfektní look, dokonalé linky či obočí a pečlivě vykreslené rty. Naopak, do módy se vrací určitá uvolněnost a punk, který se projevuje zejména nedokonalými a lehce rozmazanými linkami či kouřovými stíny.

Také rty slaví návrat k přirozenosti. Rtěnky na některých přehlídkách vypadaly, jako by modelky nejprve někdo nalíčil a poté políbil. Anebo jako kdyby si místo sezení před vizážistou každá raději dopřála sklenku červeného.

To vše budou provázet hravost a barvy. Takže sbohem, instagramová dokonalosti a vítej zpátky, živote!

Pokračování 2 / 5

Nedokonalé linky

Prada
Prada | Zdroj: Profimedia.cz

Pokud jde o oči, nebáli se vizážisti na letošních ready-to-wear přehlídkách pro podzim a zimu 2017/18 na tužky přitlačit. Na druhou stranu si příliš nelámali hlavu s tím, aby vykouzlili perfektní linky– naopak. Snažili se docílit opačného efektu a klidně ještě linky záměrně rozmazali. Na přehlídce Prada k tomu přidali i modrý stín, u Marni vsadili na černý minimalismus. Ať tak či tak, hlavně žádné dokonalé kočičí oči!

Marni
Marni | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 5

Barevné stíny

Oscar de la Renta
Oscar de la Renta | Zdroj: Profimedia.cz

Trend, který spíš evokuje jaro a léto, se přesouvá i do chladnějšího období. Barevná víčka byla k vidění na přehlídce Oscar de la Renta, kde make-up artisti zkombinovali fialové či modré stíny s růžovými linkami. Pokud je to na vás moc divoké (a my se nedivíme), inspirujte se spíše u Max Mary nebo Blugirl a vsaďte na broskvové stíny. Víc už nepotřebujete.

Blugirl
Blugirl | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 5

Rtěnka bez kontur

Giambattista Valli
Giambattista Valli | Zdroj: Profimedia.cz

Podzimní rtěnka by měla vypadat, jako když se napijete červeného vína. Tedy jen jemně obarvit rty do vínového nebo malinového odstínu. Vnitřek rtů ani nemusí být rovnoměrně vybarven, jak dokazují záběry z backstage na přehlídce Giambattista Valli. O něco jemnější verzi předvedly modelky v zákulisí show londýnské značky Temperley, jejich rty vypadaly, jako by je někdo nalíčil a poté políbil.

Temperley London
Temperley London | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 5

Opulentní nehty

Gucci
Gucci | Zdroj: Profimedia.cz

Bezbarvý nebo červený lak je klasika, která nikdy nezestárne, návrháři nicméně vyslali jasný signál: Minimalismus jde letos stranou a víc je víc. U Gucci tak například byly k vidění maxi dlouhé nehty pokryté blyštivými krystaly. Jasně, tohle už je velká extravagance, ale v posledních letech platí, že jakmile s něčím přijde Gucci, brzy se z toho stane (v únosnější míře) trend. U Pucci, dalšího italského módního domu známého výraznými vzory, sladily modelkám s oblečením i nehty. Zdá se tedy, že nail art bude na podzim a v zimě zažívat velký comeback!

Pucci
Pucci | Zdroj: Profimedia.cz