Svatba prince Harryho a Meghan Markle

Svatba prince Harryho a Meghan Markle Zdroj: Profimedia.cz

Emilia Wickstead versus Givenchy: Byly šaty pro Meghan okopírované?

Svatební šaty Meghan Markle, které vytvořil módní dům Givenchy, vzbuzovaly různé emoce. Podle některých byly dechberoucí ve své jednoduchosti, podle jiných by se na královskou svatbu slušela trochu zdobnější róba. Vysloveně rozčarování nejspíš prožila návrhářka Emilia Wickstead, která má ve své aktuální kolekci až příliš podobný model. A rozhodla se na to upozornit!

Je to opravdu delikátní spor. Na jedné straně britská návrhářka Clare Waight Keller z francouzského módního domu Givenchy, která je díky královské svatbě podepsána pod nejpamátnější svatební róbou posledních i příštích pěti let.

Na druhé straně britská návrhářka Emilia Wickstead, která podle deníku Daily Mail poukázala na to, že Meghaniny šaty byly identické s jedním modelem, který má ve své aktuální kolekci. Důkazem je podle ní i to, že komentátoři královské svatby v první chvíli přisoudili autorství šatů jí, nikoli módnímu domu Givenchy.

An Emilia Wickstead Bride | Justine & Rory | April 2018 | The Helene Dress | #ewbridal #emiliawickstead #emiliawicksteadbride #bridalcollection #weddingdress #bridaldesigner

Příspěvek sdílený Emilia Wickstead Bridal (@emiliawicksteadbridal),Kvě 22, 2018 v 2:25 PDT

Designérka se navíc obula do celkové vizáže Meghan. „Když máte takto jednoduchý střih, musí vám šaty dokonale sedět. Jí byly poněkud volné,“ komentovala návrhářka, které se nelíbil ani Meghanin neuhlazený drdol. „Vždyť šlo o královskou svatbu, proboha.“

Svatba prince Harryho a Meghan Markle
Svatba prince Harryho a Meghan Markle | Zdroj: Profimedia.cz

Emilia Wickstead přitom není návrhářkou, která by svou publicitu potřebovala přiživit na královské rodině. Její modely nosí vévodkyně Kate i Meghan Markle. Naposledy měla na sobě v dubnu tento černý kostýmek.

Meghan Markle v kostýmku návrhářky Emilie Wickstead
Meghan Markle v kostýmku návrhářky Emilie Wickstead | Zdroj: Profimedia.cz

Poté, co tyto názory vyvolaly první vlnu nevole, zveřejnila designérka na obou svých instagramových účtech oficiální prohlášení, kde se od nich distancovala.

Příspěvek sdílený Emilia Wickstead Bridal (@emiliawicksteadbridal),Kvě 27, 2018 v 9:34 PDT

Zároveň však na Instagramu ponechala fotografie obou šatů, které v posledních dvou týdnech zveřejňovala – sice bez explicitního komentáře, ale se zřejmým záměrem upozornit na jejich podobnost. I fotku vlastních šatů, modelu Helene, provokativně doplnika hashtagem #meghanmarkledress. „Opravdu zvláštní PR,“ diví se fanoušci návrhářce, která tohle nemá zapotřebí.

An Emilia Wickstead Bride | The Helene Dress | Book an appointment at our Sloane Street Store | #londonbridaldesigner #emiliawickstead #emiliawicksteadbride #emiliawicksteadbridal #bridalcollection #londonwedding #weddingdress #bridal

Příspěvek sdílený Emilia Wickstead Bridal (@emiliawicksteadbridal),Kvě 20, 2018 v 11:09 PDT

U fotografií se rychle rozhořela vášnivá diskuse, zda-li byly svatební šaty Meghan Markle okopírované, nebo jde o náhodu a typ střihu, který tu byl dávno před Meghan (lodičkový výstřih měla například řada šatů, které Hubert de Givenchy stvořil pro Audrey Hepburn). Jeden tábor poukazuje na podobnosti, druhý se zlobí, že šaty Emilie Wickstead nejsou zdaleka tak krásné, jako ty sněhové od Givenchy.

The Duke and Duchess of Sussex | Just Married | Harry & Meghan |

Příspěvek sdílený Emilia Wickstead Bridal (@emiliawicksteadbridal),Kvě 21, 2018 v 2:51 PDT

Jisté je teď jen to, že Emilia Wickstead už by se pro jistotu měla zdržet všech komentářů i srovnávacích fotografií a raději ze své aktuální kolekce ukazovat jiné šaty. Fanoušci Meghan, kterých je drtivá většina, si totiž na novopečenou vévodkyni ze Sussexu nenechají sáhnout.