Přírodní kávový peeling s vůní melounu, Mark Scrub, 375 Kč (www.markscrub. cz)

Přírodní kávový peeling s vůní melounu, Mark Scrub, 375 Kč (www.markscrub. cz) Zdroj: archiv firem

Výživný olej na tělo a vlasy, SpaRitual, 1487 Kč (www.sparitual.eu)
Balzám proti krepatění, Discipline Curl Idéal, Kérastase, 590	Kč
Regenerační sérum, One Essential Skin Boosting Super Serum, Dior, 2550 Kč
...
Noční regenerační kúra, Over Night Hair Repair, Sachajuan, 920 Kč (www.bomton.cz)
13
Fotogalerie

Dostaňte pleť, vlasy i tělo po létě zpět do formy!

Řeč tentokrát nebude o formování postavy, ale o kůži a vlasech, které jsou po létě tak trochu rozhozené. Jak je co nejúčinněji zregenerovat? 

Pokožka se chová všelijak

Z moře nebo bazénů může být vysušená, někomu se naopak přes léto začne více mastit. Pokud jste se nedostatečně chránila před sluncem, možná ji teď „zdobí“ pigmentové skvrny a v důsledku dehydratace přibývají vrásky. Často během léta také měníme naše zkrášlující rituály – používáme méně svých tradičních přípravků od krémů po make-up, experimentujeme a naopak přidáváme ochranné produkty proti slunci. Málokdy se tohle všechno obejde bez následků. A totéž přitom platí i o vlasech – copy, drdoly a culíky, které v létě tak rády motáme i z mokrých vlasů, jsou polámané. Ostré slunce a voda navíc způsobily, že jsou v koncích vysušené a barva je vybledlá.

Čtěte dál!

Pokračování 2 / 5

Pleť: Základem je hydratace

...
... | Zdroj: archiv firem

V první řadě byste měla péči opět ustálit. Možná jste přes léto narazila na nějaký nový lehký krém, který vám vyhovoval. Pokud ho chcete používat dál, zůstaňte skutečně jen u něj. U každého přípravku totiž platí, že by se měl používat alespoň tři týdny, aby skutečně ukázal, jak moc je pro pleť účinný nebo naopak nevyhovující. „Kvůli slunečním paprskům pokožka v letních měsících velmi rychle vysychá, stává se dehydratovanou, a tak se na ní mohou o to rychleji vytvářet jemné linky a vrásky. Na konci léta se proto vyplatí dopřát jí doping v podobě řádné hydratace. V takovém případě odvedou skvělou práci například pleťové krémy s kyselinou hyaluronovou – látkou tělu vlastní, která je za dostatečnou hydrataci pleti přímo zodpovědná,“ doporučuje korektivní dermatoložka z Medicom Clinic Markéta Majerová.

Pokračování 3 / 5

Líčení: Zvýrazněte opálení

...
... | Zdroj: archiv firem

Po prázdninách mívá naše pleť tu nejkrásnější barvu, vypadáme mladě a zdravě (tedy pokud to s opalováním nepřeháníme, v opačném případě je kůže spíš vysušená jako treska (a je třeba se vrátit k bodu číslo jedna). Bronzové opálení v obličeji ale často zabije make-up, jehož odstín spousta žen během roku nemění. Jestli se vám nechce kupovat další make-up, vynechte ho úplně, v tuto dobu si totiž klidně vystačíte jen s korektorem, případně rozjasňovačem. Skvělým pomocníkem je také bronzer, který podpoří opálení a udržíte si díky němu svěží letní vzhled dokonce i v měsících, kdy už začnete blednout. Kam ho nanášet? Postavte se přímo pod lampu s malým zrcátkem. Krásně tak poznáte, kam na vaši tvář dopadá světlo a přesně podle toho bronzer naneste. Bronzové, hnědé a zlaté mohou být také oční stíny. Na rty pak už stačí jen rtěnka v tělovém odstínu či bezbarvý lesk. Tak budete ještě dlouhé týdny působit, jako byste se právě vrátila z dovolené u moře.

Pokračování 4 / 5

Vlasy: Vraťte je do normálu

...
... | Zdroj: archiv firem

Důležité je uvědomit si, že poškozené vlasy se nikdy samy do normálu nedají. Vysušené a polámané konečky si nechte lehce zastřihnout. Vyzbrojte se také výživnou hydratační maskou a vyrazte do boje. Jestli utrpěla vaše barva, dobrou zprávou je, že nemusíte hned platit za nové barvení. Pomoct může produkt nebo ošetření zaměřené na lesk vlasů. Dalším letním problémem je, že vlasy začnou v důsledku působení chloru, slunce, mořské vody a klimatizace krepatět. Nejsnadnější cestou, jak se toho zbavit, je vyměnit váš stylingový produkt za narovnávací, tedy takový, který se doporučuje, když si vlasy rovnáte žehličkou. Používejte ho dokonce i tehdy, kdy si vlasy vůbec nežehlíte. Funguje to. Skvělým a jednoduchým trikem, který vás nic nestojí, je také oplachování vlasů studenou vodou po každém mytí. „Prospívá to nejen vlasové pokožce, ale i samotné vlasy díky tomu vypadají lépe. Jsou hladší, lesklejší, zdravější a méně krepatí,“ popisuje prestižní newyorský kadeřník Rodney Cutler.

Pokračování 5 / 5

Tělo: Nezapomeňte na peeling

...
... | Zdroj: archiv firem

„V péči o pokožku celého těla se osvědčí tělová mléka především s glycerinem a vitaminem E. Velmi dobrým pomocníkem jsou také nejrůznější druhy tělových olejů,“ říká doktorka Majerová. Díky tomu vrátíte vysušené kůži hydrataci a prodloužíte opálení. Důležitý je také peeling jednou týdně. Bez něj totiž bude vaše opálení skryto pod vrstvou suché, odumřelé kůže, kterou peeling odstraní a zanechá po sobě hezkou a svěží pokožku. Také podpoří tvorbu kolagenu, takže díky němu zůstane kůže hezky hladká, což uvítáte, pokud jste před plavkovou sezonou pracně bojovala s celulitidou.