...

... Zdroj: istock.com

Jak vybrat dokonalou řasenku: Víte, jakých chyb se vyvarovat a proč ji nikomu nepůjčovat?

I ženy, které si nepotrpí na líčidla, se většinou neobejdou bez řasenky. Ať už vám vyhovuje řasenka za pár korun nebo za několik stovek, musíte s ní umět zacházet, aby vám vydržela co nejdéle. Prozradíme vám několik tajemství dokonalé řasenky. 

Pokračování 2 / 5

Neinspirujte se

Při výběru nové řasenky se příliš neohlížejte na to, jestli si ji vaše kamarádka nemůže vynachválit, nebo jí naopak vůbec nevyhovuje. Každá z nás je unikátní, což znamená, že máme také každá úplně jinou délku, hustotu a kvalitu řas. Co někomu vytvoří dokonalé vějířky jako z reklamy, může vám řasy slepit.

...
... | Zdroj: istock.com

Pokračování 3 / 5

Vydrží maximálně půl roku

Stejně jako u jiných kosmetických produktů i u řasenky byste měla dodržovat její expiraci po otevření. Na každém výrobku najdete na obalu malý obrázek krému, na kterém je uvedené, kolik měsíců od jeho otevření můžete produkt používat. U řasenky je to vždy 6 měsíců! Až tedy uplyne půl rok, nemilosrdně ji vyhoďte. Používáním po dané spotřební lhůtě totiž riskujete oční infekci! Pravidelným používáním se na štěteček i dovnitř řasenky dostávají nebezpečné bakterie. Aby vám u vyhazování řasenky, kterou jste nestihla spotřebovat, bylo méně smutno, využijte alespoň štěteček. Ten pečlivě umyjte a máte skvělý kartáček na obočí i pročesávání řas.

...
... | Zdroj: istock.com

Pokračování 4 / 5

Zbytečně nepumpujte

Schválně se při líčení zamyslete nad tím, jestli máte tendenci s řasenkou několikrát za sebou zapumpovat. Tuto chybu dělá většina z nás ve snaze dostat na štěteček co nejvíce barvy. Jenže akorát dovnitř necháváte proudit více vzduchu, kvůli kterému řasenka brzy vysychá. Takže znovu a lépe! Štěteček vytahujte pomalým krouživým pohybem a přebytečnou barvu nezapomeňte jemně otřít o vršek řasenky.

...
... | Zdroj: istock.com

Pokračování 5 / 5

Nepůjčujte ji

Ani v nouzi nejvyšší byste neměla svou řasenku nikomu půjčovat a stejně tak byste vy neměla používat něčí cizí. Každá z nás má totiž na řasách bakterie, které přímo nám nevadí, ale někomu jinému by mohly způsobit pořádnou neplechu v podobě oční infekce. Co se týče kosmetiky, především řasenky, musíte se naučit být tak trochu sobecká. Vaše oči vám za to poděkují!

...
... | Zdroj: istock.com