Video placeholde

Do oblékání vnáší energii. Mladá italská módní návrhářka Rosanna Zolfo ví, jak na to

Italky jsou temperamentní, plné vášně, energie a oblečením, které nosí, to vše jen podtrhují. Rosanna Zolfo patří do mladé generace módních návrhářů, kteří chtějí podtrhnout v ženě jedinečnost a dát jí možnost vyjádřit skrze oblečení své emoce. Svou značku Romualdina chce přiblížit lidem a nebojí se o módě, která se jim líbí, hovořit. Tak jako se mnou.

Rosanno, jak byste popsala vaši značku Romualdina?

Moje značka, Romualdina, je určena pro různé věkové kategorie, s cílem oblékat se pro různé příležitosti, jak na večer do divadla, tak na denní běžné schůzky. Romualdina je určena pro každou ženu, která chce své oblečení doplnit originálním způsobem. Proto jsem vyvinula 13 kousků oblečení, které jsou převážně pro běžné nošení.

Přehlídka značky Romualdina
Přehlídka značky Romualdina | Zdroj: archiv značky Romualdina

Jaká je vaše móda, pro koho navrhujete? Pro jaký typ ženy?

Když jsem tvořila první kolekci Romualdina, Collezione R, zaměřila jsem se na ženu, která se nebojí vlastních emocí, ženu plnou vzpomínek, která ráda vyjadřuje své pravé já i tím, že si obléká velmi specifické šaty. Oblečení této kolekce je pohodlné, vyzdvihuje tělo ženy a vyznačuje se velmi specifickými vzory.

Čím se inspirujete? Vaše modely jsou svěží a plné barev.

Má inspirace je směs vzpomínek, citátů a životních zkušeností. Tyto emoce jsem přeměnila na obrazy: krystaly, růže, západy slunce a nový pohled na zábradlí promenády Reggio Calabria, mého rodného města. Abych dosáhla požadovaného efektu na tkanině, nejprve jsem nakreslila návrhy a pak tiskla na tkaniny pomocí sítotisku, což oblečení činí skutečnou uměleckou tvorbou.

Vzory růží, krystalů, promenád
Vzory růží, krystalů, promenád | Zdroj: archiv značky Romualdina

V České republice jste už byla. Jak na vás působí české ženy? Jejich styl?

Ano, byla jsem v České republice. Viděla jsem mnoho žen, které se oblékaly do hodně pohodlného oblečení. Cítím, že jsou ovlivňovány zcela jiným stylem než italské ženy. Ale vzhledem k tomu, že jsem zde byla jen krátkou chvíli, můj názor může být zkreslený. Příští návštěvu plánuji delší, a to budu mít, věřím, dost času si české ženy dobře prohlédnout.

Nedávno jste měla přehlídku. Vaše první? Jaké to bylo?

Ano, 11. října a byla mou první veřejnou událostí. Při této příležitosti jsem vysvětlila, co je Romualdina a jak se značka zrodila. Byla to příležitost ukázat každý kus, který je součástí kolekce, a mohla jsem vysvětlit, jak byly vybírány potisky. Bylo to pro mě velmi vzrušující, protože jsem se bavila s lidmi přímo a to, si myslím, je důležitou součástí módního byznysu a doufám, že si Romuladinu oblíbí víc a víc lidí.

Módní návrhářka Rosanna Zolfo
Módní návrhářka Rosanna Zolfo | Zdroj: archiv značky Romualdina

Co vás na módě baví?

To, co se mi v módě opravdu líbí, je schopnost hrát si, mixovat a realizovat bláznivé představy a to vše pak vyjádřit na modelech.

Máte mezi návrháři nějaký vzor?

Moje oblíbená značka je Dolce & Gabbana; Miluju jejich filozofii. Ve svých kolekcích si hrají s velmi zvláštním oblečením, které hovoří o jejich sicilské kultuře a povzbuzují sexy stránku každé ženy. Nemluvě o jejich báječné volbě látek a vzorů.

A váš módní sen?

Přála bych si, aby se Romuladina stala značkou v obchodech s monobrandy a doufám, že v každém důležitém městě po celém světě bude obchod mé značky, neboť jsem přesvědčena, že extravagance Romualdiny by se mohla líbit všude. Praha by byla úžasná lokalita!

A vaše módní rada ženám?

Noste oblečení, ve kterém se budete cítit silná a jedinečná …můžete vyzkoušet Romualdinu ;-)

Video placeholde