Prague Fashion Week 2017

Prague Fashion Week 2017 Zdroj: Prague Fashion Week

Dnes startuje Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Na co se můžete těšit?

Největší módní událost, pražský módní týden, je tu! Začíná dnes, potrvá do 9. září a během následujících dnů nám představí kolekce nejlepších českých návrhářů pro jaro a léto 2018. Na co konkrétně se těšíme nejvíc? Tady jsou naše tipy (nejen) na víkend. 

Zahajovací večírek

Dnes sice MBPFW odstartuje, ale přehlídky se konají až od zítra. Pátek patří velké party, konkrétně Pařížské shopping night. Pro tuto příležitost se Pařížská ulice promění v promenádu plnou cool DJ hudby, celebrit, shopaholiků a módních influencerů a luxusní butiky napěchované novými kolekcemi nechají své brány otevřené až do 22 hodin. A které konkrétně to jsou? Jejich seznam i další informace najdete zde. A pokud zahajovací party z různých důvodů vynecháte, nevadí. Zítra vám zprostředkujeme její atmosféru na videu.

Přehlídky

Následující čtyři dny budou patřit českým a slovenským návrhářům. V sobotu se představí s novou kolekcí na například Miro Sabo a také Michael Kováčik, který slibuje: „Střihy tentokrát nebudou přiléhavé, ale volné. Inspirovaly mne ženy, které nemají míry modelek, a přesto chtějí zaujmout a cítit se sebevědomě.“ V neděli se těšíme na tvorbu trojice návrhářek Zdeňka Imreczeová, Petra Ptáčková a Zuzana Kubíčková, která svou přehlídku bude streamovat na Youtube.

O nic méně zajímavé budou i kolekce mladých talentovaných návrhářů, jako jsou Zoltán Tóth, Adam Kost nebo dvojice návrhářek tvořících pod názvem Alter Era.

V pondělí a v úterý budou highlightem MBPFW přehlídky značek Odivi, La Formela a návrháře Lukáše Macháčka. Kompletní program a lokace přehlídek najdete zde.

Doprovodné akce

Součástí MBPFW jsou také zajímavé akce, které se konají i v průběhu celého následujícího týdne. My se asi nejvíc těšíme na představení kolekce Karl Lagerfeld x Vans, novou knihu Jakuba Ferance Because of Fashion, která bude mít křest 7. září ve Freshlabels, nebo výstavu o historii tenisek Behind the Scenes by adidas Originals. Podrobné informace najdete zde.

Mercedes-Benz Prague Fashion Week se koná dvakrát ročně. Připomeňte si aktuální kolekce, které představil na jaře.

Video placeholde