Petra Ptáčková jaro/léto 2018

Petra Ptáčková jaro/léto 2018 Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week

MI Label jaro/léto 2018
MI Label jaro/léto 2018
MI Label jaro/léto 2018
MI Label jaro/léto 2018
MI Label jaro/léto 2018
97
Fotogalerie

Další porce přehlídek na MBPFW: Minimalismus, ženskost i inspirace uměním

Neděle na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku přinesla prezentace výborných českých návrhářek. Podívejte se, jak splnily očekávání. 

Imreczeova

Jméno své značce propůjčila návrhářka Zdeňka Imreczeová, která na letošním fashion weeku představila velmi ženskou kolekci plnou splývavých i siluetu jemně zdůrazňujících šatů. Osobitým detailem byly zubaté volány, které dodávaly „edgy look“. A překrásné byly i barvy, které oscilovaly mezi sytými odstíny modré a červené k tlumenější fialové a šedomodré až po základní černou a béžovou.

Imreczeova
Imreczeova | Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Petra Ptáčková

Petra je mezi českými návrháři fenoménem. Studovala na prestižní École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne, kde se přiučila různým technikám šití haute couture, které osobitě využívá při své vlastní tvorbě. Její jarní kolekce je plná originálních potisků, střihů i materiálů, její šaty mnohdy připomínají fantaskní umělecká díla. Jsou neotřelé, jedinečné a nejsou pro každého.

Video placeholde

Nehera

Značku Nehera založil už ve 30. letech minulého století úspěšný československý podnikatel Jan Nehera, který to dotáhl až na 130 obchodů po celém světě. V roce 2014 byla jeho značka vzkříšena, navázala na tradiční kvalitu a od roku 2015 prezentuje své kolekce nejen u nás, ale i na pařížském fashion weeku. V Praze Nehera o víkendu představila kolekci plnou minimalistických a současně velkorysých střihů v základních odstínech béžové, velbloudí, bílé a černé. Vínová a starorůžová byly příjemným ozvláštněním.

Nehera
Nehera | Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week

MI Fashion Label

Pod touto značkou se realizuje návrhářka Lenka Mulabegovič, která čerpá inspiraci z umění i grafiky. Může si dovolit experimentovat, kolekce MI Fashion Label jsou hodně autorské, oblečení se vyrábí jen v omezeném počtu a s osobním přístupem k zákazníkovi. Na přehlídce zaujaly modely, které kombinovaly potisky, volány, krajku a košilový střih, a také výrazné odstíny fialové, modré a růžové.

MI Label
MI Label | Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Zuzana Kubíčková

Zuzana Kubíčková je synonymem ženské módy, její šaty jsou propracovaným dílem, kde nechybí delikátní krajky, precizní výšivky či perly. Její přehlídka v rámci MPBFW se nekonala na Štvanici, ale v hotelu Intercontinental, kde představila kolekci překrásných večerních rób. Na své si přišly jak milovnice vintage stylu, tak i čistých a trendy střihů, anebo naopak příznivkyně opulence ve stylu Gucci, Dior nebo Oscar de la Renta.

Video placeholde