Kolekce Spring/Summer 2018

Kolekce Spring/Summer 2018 Zdroj: Konstantin Chernichkin

Kolekce Spring/Summer 2018
Návrhářské duo Chatty
Vítězná kolekce Fall/Winter 2017/18
Kolekce Spring/Summer 2018
Kolekce Spring/Summer 2018
13
Fotogalerie

Česká návrhářská dvojice CHATTY získala prestižní ocenění Vogue!

Návrhářský tandem CHATTY získal prestižní ocenění Design IT Contest, který každou sezónu uděluje Fashion Scout v rámci Mercedes Benz Fashion Days v ukrajinském Kyjevě. Česká značka získala hned dvě ocenění od VOGUE Italia a VOGUE Ukraine za kolekci pro nadcházející podzimní a zimní sezónu. 

...
... | Zdroj: mbpfw.com

CHATTY zároveň představily kolekci KIDS pro jaro a léto 2018, která je inspirovaná lifestylem a hudební scénou 21. století. Návrhářky tentokrát vybraly signifikantní prvky v oblékání světoznámých kapel ze začátku 21. století – klasické teplákové soupravy se třemi pruhy, větrovky bratří Gallagherů nebo denim Lauryn Hill, kterým vdechly nové fazóny a materiály. Z těchto ikonických kusů, které jim připomínají tehdejší nekončící svobodu, vytvořily kolekci stírající streetwear a hi-end módu. Nic však není příliš sporty, elegantní nebo nudné.

Kolekce Spring/Summer 2018
Kolekce Spring/Summer 2018 | Zdroj: Konstantin Chernichkin

Stejně jako v předchozích řadách se i tentokrát stal hlavním vyjadřovacím nástrojem denim. Nejtypičtějším denimovým kusům – bundě, džínům a sukni se autorky pokusily vtisknout nový rozměr – jednotlivé fazóny zůstávají povědomé, přitom jsou tak jiné. Sportovní žerzejové bundy vznikly znovu – tentokrát jsou ze lnu nebo viskózy, teplákům z těžkého bavlněného buklé nechybí klasické řemeslné zpracování, košile doplňuje těžký satén v army zelené.

O značce

CHATTY založily Radka Sirková a Anna Tušková v roce 2005. Jejich přístup k navrhování nabízí moderní interpretaci mužství a ženskosti dosaženou provokativními siluetami a mícháním prvků obvykle přisuzovaných pánské módě. Kolekce definuje autorský design a pozornost k detailům se silným důrazem na řemeslo a eklektické využití materiálů. V jejich práci je jasně patrná vášeň k denimu a když popisují svůj styl, často používají slova jako nadsázka, hravost a objem.

Návrhářské duo Chatty
Návrhářské duo Chatty | Zdroj: mbpfw.com

Podívejte se, jak vypadala přehlídka pro jaro a léto 2017:

Video placeholde