.

. Zdroj: archiv firem

.
Asos.com, £6
.
.
Asos.com, £4
7
Fotogalerie

Alexander Wang rozhodl! Skřipce jsou znovu ve hře!

Je to oficiální! Nejoblíbenější vlasový doplněk 90. let je zpět! Návrat vlasových skřipců potvrdil na své módní show Alexader Wang. Modelky měly jednoduché uhlazené účesy sepnuté vzadu metalickým skřipcem s návrhářovým vyrytým jménem. 

Účes, který je většina z nás zvyklá nosit jen do vany, maximálně doma na úklid, se během jediného večera dostal znovu do popředí. S návratem vlasových doplňků z 90. let se sice předem počítalo, zatím však dominovaly tlusté látkové gumičky, jejichž comeback má na svědomí Mansur Gavriel a jeho přehlídka v loňské sezóně.

Návrhář Alexander Wang se rozhodl letos vzkřísit dříve velmi oblíbené plastové skřipce. Zamotáte vlasy, připevníte skřipcem a je hotovo. Možná se vám to zdá jako pouhý návrat trendu z minulosti, ale je to i něco víc. Je to další malý krůček, který potvrzuje, že žhavé módní trendy jsou stále více praktické a jejich tvůrci myslí na naše pohodlí.

Our favourite 90’s hair accessory just made a high-fashion comeback at #AlexanderWang’s Fall Winter 18 show. 💁🏻‍♀️ #ClawClip

Příspěvek sdílený Niche Lifestyle® (@nichelifestyle),Úno 10, 2018 v 10:39 PST

#AlexanderWang showed #clawclips on his runway last night. Clever clever. Concept was executed by #GuidoPalau, #Redken's global creative director. Could you rock this ironically or does it need to stay on your stylist's tool belt? #nyfw #aw18 #hair #hairclip #bananaclip

Příspěvek sdílený Snobette (@thesnobette),Úno 11, 2018 v 10:04 PST

Důkazem, že skřipce všech velikostí budou letos vlasovým trendem číslo jedna, je i instagramový příspěvek světoznámé dánské fashion bloggerky Trine Kjær. Ta se pochlubila hned ve dvou příspěvcích tím, jak sbírá různě veliké a pestrobarevné skřipce, aby byla připravena na jarní a letní "skřipcovou" sezónu.

Italian souvenirs 🐚

Příspěvek sdílený Trine Kjær (@trineswardrobe),Zář 23, 2017 v 4:15 PDT

Wednesday Candy 💌

Příspěvek sdílený Trine Kjær (@trineswardrobe),Lis 15, 2017 v 12:04 PST

Návraty k výrazným trendům dřívější doby nás baví. Zkuste zapátrat ve starých pokladech, které máte třeba na chalupě nebo u maminky. Třeba se vám poštěstí a najdete tam 30 let starý skřipec, který vám bude závidět každá milovnice módních trendů.

Plánujete svatbu? Zajímají vás nejnovější svatební trendy z přehlídek, tipy na nejkrásnější šaty, účesy, kytice, chcete inspiraci na nejromantičtější místa, kde se vdávat a kdy a co je potřeba zařídit? To vše a mnohem více inspirace a užitečných informací najdete v našem speciálu Dokonalá svatba. Naplánujte si s námi vaši svatbu snů!