.

. Zdroj: internal

Ale ne! Nízký pas se opět vrací do módy!

Zatímco jsme si postupně zvykaly na kalhoty, sukně i šortky s vysokým pasem, návrháři už zase přemýšleli, jak nám zamotat hlavy a udělat v šatníku velkou změnu. Přestože si celý svět vysoký pas zamiloval, návrháři rozhodli: Bude se znovu snižovat. A tentokrát opravdu hodně! Takže vítejte zpět, extrémně nízké bokovky...

Světově uznávané módní domy už vpustily na své přehlídky ukázky toho, jak proklatě nízko se bude v příštích sezónách nosit pas. Přední světové modelky a módní guru už si nízké bokovky zkoušejí v ulicích i na večírcích, ale pro ně je to celkem jednoduché, když jim většinou sluší i ten nejnevkusnější módní výstřelek. Ale co my, slovanské ženy s tvary? Kam si schováme naše "madla lásky" a vystouplá bříška, která nám tak dokonale maskoval vysoký pas?

Je jasné, že naše těla ani názory přední světové návrháře příliš nezajímají. Kdyby jo, nemusely bychom teď v obchodech zdlouhavě hledat džínové kraťasy, ze kterých nám nepoleze zadek, ani letní tílka, která neodhalují pupík. Ale nutno uznat, že na přehlídkových molech se odvážné módní trendy zkrátka vyjímají!

Extrémně nízké pasy, které odhalovaly dokonce i kalhotky, samozřejmě nejsou žádnou novinkou. Ke konci 90. let zhruba do roku 2005 si podobný model oblékly snad všechny známé světové tváře a následně pak i téměř polovina zeměkoule. Nám, které jsme je záhy s radostí odložily jako veselý experiment tak nezbývá doufat, že v obchodech s oblečením seženeme vedle bokovek i džíny se středně vysokým a vysokým pasem, které nám zkrátka sluší o něco víc.