Video placeholde

5 věcí, které byste neměla dělat svým vlasům

Krásné a husté vlasy jsou chloubou každé ženy. Chcete-li zabránit jejich zvýšenému vypadávání, ztrátě lesku, lámání a štěpení, tyhle věci raději nedělejte.

Vlasům dokáže ublížit celá řada věcí. Tohle je pět největších hříchů, které mohou vést k jejich poškození. Kromě zvýšeného vypadávání hrozí ztráta lesku, lámání a štěpení.

1. Vlasy v gumičce

Časté svazování vlasů do gumičky namáhá vlasové kořínky a může způsobit mechanické poškození vlasů.

2. Fénování a žehlení

Výrazné změny teplot nesvědčí vlasům ani pokožce hlavy. Platí to nejen pro pravidelné žehlení, ale také fénování příliš horkým vzduchem. Lepší je nechat vlasy volně proschnout a případně lehce dosušit fénem puštěným na střední výkon. Ideální vzdálenost je asi 30 cm. Pozor také na fénování vlasů přes hlavu. Kštice sice získá na objemu, ale vlasy vám budou více padat.

3. Časté barvení, odbarvování a ondulace

Velkým nepřítelem vlasů je používání nešetrných trvalých barev. Poškodit je můžou také pravidelné odbarvování a ondulace.

4. Nevhodná vlasová kosmetika

Pozor na to, jaký šampon používáte. Chemický koktejl vlasům může ublížit. Jak správně vybrat vlasovou kosmetiku, si můžete přečíst v článku: Konečně krásné vlasy: Jak vybrat správný šampon?

5. Diety, cukry a tuky

Zcela zásadní vliv na kvalitu vlasů má správná výživa. Pozor si dejte na tučná jídla i nadměrnou konzumaci cukrů. Ubírají vlasům na životnosti a schopnosti růst. Hodně škody napáchají také drastické nebo jednostranné diety. Vlasy potřebují dostatek železa, selen, zinek, fosfor a také bílkoviny a aminokyseliny. Elasticitu vlasů podpoří jídelníček obohacený o želatinu.

Jaký je rozdíl mezi obyčejným šamponem z drogerie a tím, který používají profesionálové? Podívejte se!

Video placeholde