...

... Zdroj: istock.com

5 kroků, jak vypadat skvěle v horku!

Na podzim nám padají vlasy, v zimě nás zase trápí vysušená pokožka. Každé roční období s sebou přináší komplikace, které nám ubírají na kráse. V létě tomu samozřejmě není jinak, ale my vám poradíme, jak i při těch nejtropičtějších teplotách vypadat stále skvěle!

Pokračování 2 / 6

Noste klobouky a zaplétejte copy

Sluneční paprsky vysušují nejen pokožku, ale i vlasy, a tak je třeba o ně v létě pečovat mnohem více než kdy jindy. V extrémním horku nás však trápí i to, že vlasy rozhodně nevypadají tak, jak jsme si je ráno pracně načesaly. Naprosto ideální je nosit různé elegantní kloboučky, slaměné kšilty nebo ležérní kšiltovky. Nejenom, že ochráníte vlasy před UV zářením, ale také nikdo neuvidí, že váš účes je hodně poznamenaný horkem. Skvělé jsou také nejrůznější zapletené účesy nebo drdoly, díky kterým se vám vlasy během dne nezpotí ani nezkrepatí.

Pokračování 3 / 6

Naučte se turban

Zatímco nejrůznější klobouky nebo kšiltovky jsou záležitost na běžné nošení třeba do města, na pláži vám dobrou službu neprokáží. Obojí vám může z hlavy snadno odlétnout, nesmíte si je při koupání namočit a rozhodně se v nich nedá pohodlně ležet. Proto se naučte vázat stylový a oblíbený turban, který vám vydrží pevně na hlavě klidně celý den. Kromě toho, že ochrání vaše vlasy před slunečními paprsky a vás před úpalem, vyhnete se také neustálému odhrnování vlasů z obličeje a na pláži budete vypadat jako celebrita!

Pokračování 4 / 6

Mažte se

Mazat, mazat a ještě jednou mazat! A to platí pro celé tělo, samozřejmě včetně obličeje. V létě je důležité chránit pokožku nejenom opalovacími krémy, ale i hydratačními mléky nebo oleji. Díky tomu nebudete rudá jako rak a vaše kůže bude krásně hydratovaná a vláčná. I díky tomu pak budete i v tom největším horku vypadat stále svěže!

Pokračování 5 / 6

Dopřejte pleti odpočinek

Pleť dostává v létě opravdu pořádně zabrat, a tak je třeba jí čas od času dopřát přestávku. Zkuste alespoň jednou týdně uspořádat svému obličeji domácí lázně. Důkladně se odličte, naneste hydratační masku, na oči položte kolečka okurky, pohodlně se usaďte (klidně i ulehněte) a dopřejte si alespoň dvacetiminutový relax. Budete pak vypadat odpočatě, svěže a vaše pleť vám v budoucnu poděkuje!

Už jste vyzkoušela ženšenovou pleťovou masku?

Video placeholde

Pokračování 6 / 6

Naučte se letní líčení

Když se teploty vyšplhají ke třiceti stupňům a výš, je více než jasné, že běžné líčení zkrátka nevydrží. Linky i řasenka se rozmažou, make-up zmizí a my pak vypadáme jako zmoklá myška, ačkoliv nezapršelo už několik dní. Když předpověď hlásí tropické teploty, vsaďte jen na lehký BB krém, voděodolnou řasenku a lehce zbarvený balzám na rty. Do kabelky si pořiďte termální vodu, kterou si během dne stříkejte na obličej. Pokožka obličeje se zklidní a hydratuje.