Superhydratační čistící pleťová maska se zeleným čajem Moisture + Freshness, Garnier, 59 Kč

Superhydratační čistící pleťová maska se zeleným čajem Moisture + Freshness, Garnier, 59 Kč Zdroj: archiv firem

Obličejový regenerační olej Monet, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 289 Kč/20 ml
Revitalizační maska proti vráskám, Anti-Age Global, Yves Rocher, 285 Kč
Zklidňující a hydratující maska na obličej, Meraki
Moringový olej, Oil of Heaven, ladybio.cz, 499 Kč/30 ml
Hloubkově čistící maska, která viditelně zmenšuje póry, Kiehl's, 800 Kč/142 ml
18
Fotogalerie

3 kroky ke svěží pleti: Peeling, maska a hydratační krém!

Na jaře je pokožka šedá, matná, suchá a vyčerpaná. Nechte ji pookřát, dopřejte jí vláhu, vitaminy a také tu správnou péči. 

Jemný peeling

Patří k týdenním rituálům v péči o pleť. Na jaře volte jemný, s drobnými částečkami. Pokožku jím jemně masírujte a rozhodně nedrhněte. Zbavíte se tak odumřelých buněk a připravíte pleť k jarní obnově. Pokud je vaše pokožka citlivá nebo aknózní, raději se poraďte s kosmetičkou.

Vyzkoušejte:

Čisticí peeling proti černým tečkám, Smooth Sugars, L’Oréal, 239 Kč – obsahuje tři druhy 100% přírodních cukrů a jemná semínka kiwi, která působí proti černým tečkám. Odstraňuje nečistoty a přebytečný maz a zanechává pleť jemnou, hydratovanou a prozářenou.

Chvála masce

Zapomínat bychom neměly ani na pleťové masky. Na jaře jsou ideální volbou čisticí, vitaminové nebo hydratační. Moderní jsou nyní masky slupovací, látkové nebo jílové. Vždy ale platí, že bychom je měli aplikovat na očištěnou pokožku. Po použití je vhodné dodat pleti ještě další dávku hydratace.

Vyzkoušejte:

100% zelený jíl, Saloos, 105 Kč – jedna z nejstarších přírodních surovin vyhlazuje, detoxikuje, čistí a zklidňuje pleť. Stačí malé množství smíchat s květinovou vodou a poté špachtlí nanést. Vyhněte se okolí očí a rtů a nechte působit cca 20–30 minut. Tato maska nesmí přijít do kontaktu s kovem, proto použijte dřevěnou špachtli.

Super krém

Krém je dennodenní rutina, nutnost. Zvláště v jarním období potřebuje pleť vláhu, dodat vitaminy, prozářit a případně detoxikovat. Ale jeden přípravek na to nestačí. Proto mějte po ruce krém denní, hutnější noční a speciální oční na oční okolí. Jen tak bude vaše pokožka krásná, svěží a prozářená.

Vyzkoušejte:

Antioxidační noční krém, Urban skin detox, Nivea, 89 Kč – regeneruje pokožku během noci, hydratuje až na 48 hodin v kuse, posiluje obranný systém pleti a zanechává pokožku krásně hladkou. K dostání je také denní krém nebo detox maska.

Článek vyšel v březnovém čísle magazínu Dieta!