...

... Zdroj: istock.com

Tajemství žen, které nikdy nedržely dietu. Co dělají jinak?

Osud ani příroda nerozdělily dary pěkné postavy spravedlivě. Někteří z nás mohou sníst téměř cokoliv a není to na nich vidět, jiní tloustnou i při pouhém pohledu do výlohy cukrárny. Ženy s krásnou postavou, které nikdy nedržely dietu, mají ale společného více, než si myslíte. Které věci jim pomáhají k přirozené štíhlosti?

Dostatek spánku

Možná to zní jako paradox: Ten, kdo častěji spí, je štíhlejší. Možná máte pocit, že zbytečně zahálíte, že byste ráno měla raději vyskočit a běžet do tělocvičny, ale cvičit byste neměla nikdy na úkor regenerace. Unavené tělo potřebuje více energie, což hlásí větším hladem a chutí na sladké. A vy pak více jíte. Dostatečné množství spánku je tedy pro vaši štíhlou postavu klíčové.

Pokračování 2 / 6

Na kaloriích nezáleží

Nejsou kalorie jako kalorie. Tisíc kalorií zdravého jídla udělá vašemu tělu větší službu než i menší porce toho nekvalitního. Pokud byste tedy chtěla přeskočit zdravou večeři s tím, že si dáte "trochu chipsů a vyjde to nastejno", vězte, že to tak opravdu není. Nezdravé jídlo vám rozhodí krevní cukr, přivolá mnohem dříve hlad, a i když vydržíte, tělo si bude chvíle hladovění pamatovat a začne zase hezky ukládat. Ženy, které nedrží dietu, myslí více na to, aby jedly zdravě, než aby jedly málo.

Pokračování 3 / 6

Netrápí se

Na druhou stranu, pokud je pytlík chipsů něco, co si nedokážete v životě odepřít, naplánujte si váš "chipsový čas". Nebo "čas s čokoládou, čas na pizzu", prostě na to, co milujete. Nemyslete na jídla jako na zakázaná, protože odříkaného chleba největší krajíc, znáte to. Těšte se na tu chvíli, užijte si ji a pak si zase na čas od tohoto jídla odpočiňte. Snažte se si svou chvíli opravdu vychutnat a nejíst ideálně u počítače, u televize ani u jiného displaye.

Pokračování 4 / 6

Nejí s obrazovkou

Mimochodem, právě to, že čím dál tím častěji jíme před obrazovkami televizí nebo chytrých přístrojů, je jedním z důvodů, proč jsme stále obéznější. Podle nedávné studie sníme o čtvrtinu jídla více, protože se prostě nesoustředíme a ani si neuvědomíme, že jsme syti. "Kvůli technologiím konzumuje kalorie úplně bez rozmyslu a zbytečně," potvrzuje Jill McKay, profesionální koučka a trenérka. "Pokud si stanovíme, že se budeme soustředit jen na jídlo, budeme mít více pod kontrolou, co sníme."

Pokračování 5 / 6

Neřeší ideální váhu

Možná máte někde vzadu v mozku to číslo, které vám někdy někdo určil jako ideální váhu. A pokud se mu nepřibližujete, nejste spokojená a pořád myslíte na to, co jíst nebo spíš nejíst. Ženy, které nedrží diety, většinou ani neví, kolik přesně váží. Nestresují se tím, že někdo jiný si myslí, že by měly vypadat jinak. Mají se rády takové, jaké jsou, i když jejich postava není jako z časopisu.

Mimochodem, kvůli stresu také lidé často jedí více, než je potřeba. "Zbavte se stresu," je opravdu rada nad zlato, chápeme. Někdy je ale fajn si třeba uvědomit, že můžeme být vděčné za to, co máme. Že by bylo skvělé si užívat a ne se stále honit za něčím jiným.

Pokračování 6 / 6

Chodí pěšky

Chodí po schodech. Chodí část cesty do práce pěšky. Nejezdí nakupovat autem. Rády se procházejí. Nemusí mít chytré hodinky, protože chůze, procházky, čerstvý vzduch a přirozený pohyb jim dělají dobře. Nemusí chodit cvičit, protože si pohyb dávkují po celý den a pravidelně. Zkuste to také. Je to zadarmo a kromě toho, že vám bude dobře po těle, je pohyb skvělý i pro duši. A také jedna z věcí, která úspěšně pomáhá odbourávat stres.