..

.. Zdroj: NATURHOUSE

Rychlé hubnutí bez jojo efektu? S pomocí odborníků je reálné!

Mnoho lidí zajímá, jaký je nejrychlejší způsob, jak zhubnout bez jojo efektu. Je skvělé zbavit se přebytečných kilogramů, ale mnohem větší důvod k hrdosti je si pracně nabytou vysněnou váhu pak dlouhodobě udržet. To nakonec dokládají i průzkumy – téměř polovina lidí, kteří zápasí s nadváhou a obezitou, se v průměru do dvou let po úspěšné redukci zase vrací k předchozí váze. Pokud nechcete patřit k této skupině, zkuste se řídit radami výživových poradců NATURHOUSE.

Pro začátek jedna důležitá informace – strava pro rychlý úbytek nemá nic společného s hladověním. Každý, kdo se nechce stát obětí jojo efektu, by měl zapomenout na drastické diety. Tento způsob vás dovede k dehydrataci a zpomalení metabolismu, což ztěžuje následné úsilí o normální tělesnou hmotnost.

Efektivní postup podle NATURHOUSE

Podle Věry Burešové, hlavní výživové poradkyně NATURHOUSE, je správnou cestou vyvážená strava, ve které nebudou chybět žádné důležité živiny. Je základem stravy, která nás dovede k vysněné váze. Aby se předešlo jojo efektu, v našich jídelníčcích NATURHOUSE je metoda rozdělena do tří stejně důležitých fází. První je úbytek kilogramů. V této fázi se zaměřujeme na dosažení správné váhy, druhá fáze je udržovací, kdy do stravy začneme přidávat běžnější pokrmy. V praxi to znamená postupné navyšování kalorií a přidávání potravin, které byly dosud omezeny. Třetí fází je stabilizace, která vám umožní udržet vaše úspěchy a chránit vás před jojo efektem. Během stabilizace vás výživový poradce naučí, jak potraviny kombinovat, jak kompenzovat různé „hříšky“, jednoduše řečeno, jak si novou váhu bez obtíží udržet.

..
.. | Zdroj: NATURHOUSE

Jak se vyhnout jojo efektu?

Klíčem k zodpovězení této otázky je mít stále na paměti faktory, které vznik jojo efektu způsobují. Jsou to:

- hladovění

- pokrmy se spoustou prázdných kalorií

- strava založená na jediné živině (například pouze na bílkovinách)

- návrat ke starým stravovacím návykům

Používání nevhodných praktik při úbytku hmotnosti vede k tomu, že tělo se po skončení takových diet snaží nahradit vzniklé ztráty živin a někdy si dokonce začne dělat další zásoby.

Co je naopak svému tělu potřeba poskytnout

Pokud chcete co nejrychleji zhubnout a zároveň poskytnout svému tělu pocit bezpečí, který vás ochrání před nechtěným jojo efektem, nezapomeňte do své stravy vložit následující složky:

- libové maso

- zeleninu (měla by být součástí každého jídla)

- ovoce

- kvalitní mléčné výrobky

- ryby

- kvalitní tuky

Hlavně se nevracet k starým zlozvykům

A hlavně mějte na paměti, že ani ta nejlépe sestavená strava vás nebude chránit před tím, že se vrátíte k původním stravovacím návykům po skončení redukce. Pravidla jako pravidelná strava, správný pitný režim, vyhýbání se rychlým občerstvením, polotovarům nebo nezdravým sladkostem by vám měla zůstat po celý zbytek života.

Jak vám můžeme ve vaší snaze pomoci

V poradnách NATURHOUSE nabízíme od začátku roku 2020 nový program pro rychlé nastartování hubnutí, které klienti absolvují pod odborným dohledem, s vhodným časovým plánem a bez rizika nechtěného jojo efektu.

Navštivte nejbližší pobočku NATURHOUSE, výběr zde: https://www.naturhouse-cz.cz/akce, a poraďte se s naším výživovým poradcem. Pomůžeme vám zdravě a trvale zhubnout, stejně jako jsme pomohli již více než 300 000 klientům v České republice.

..
.. | Zdroj: NATURHOUSE

O NATURHOUSE

NATURHOUSE je celosvětová síť výživových poraden s vedoucím postavením v České republice, na Slovensku i v zahraničí. Koncept byl založen v roce 1992 ve Španělsku a nyní provozuje na 2 300 výživových poraden ve 32 zemích světa. Přidaná hodnota konceptu tkví v osobním výživovém poradenství zdarma, dlouhodobé práci s klientem a širokém sortimentu exkluzivních produktů. Více než 6 500 000 osob dosáhly díky NATURHOUSE svého cíle snížit a kontrolovat svou váhu. V současné chvíli působí na českém trhu více než 100 poboček.