Konečně dieta, která funguje?

Konečně dieta, která funguje? Zdroj: Shutterstock

Podivné diety, které rozhodně nezkoušejte!

Čas od času se vynoří nějaká dieta, která už je podezřelá jen svým názvem. A když se podíváte na to, v čem spočívá, je jasné, že není na dlouho. Přesto se stále najdou lidé, kteří si slibují nejen zázračné zhubnutí, ale i to, že se pak vrátí ke svému jídelníčku a nenaberou kila zpět. Takže jen pro zajímavost: které diety jsou opravdu šílené a raději je nezkoušejte?

Dietní brýle

Na začátek jedna spíše veselá dieta. Přišli s ní v Japonsku a její podstata spočívá v psychologickém efektu barev. Zatímco červená a žlutá podporují chuť k jídlu, modrá činí jídlo naprosto nevábným. Japonci proto přišli s brýlemi, skrz které vidíte nezdravé pokrmy v odrazujícím modrém odstínu.

Baby food

Rozmixovaná zelenina s masem na sto způsobů, to je strava batolat. A svého času učarovala i hollywoodským celebritám. Proti zelenině a masu se opravdu nedá nic říct a je fakt, že pokud to budete jíst v nevábné rozmixované podobě, nebudete zřejmě tolik náchylní k přejídání. Pár kilo tak možná shodíte, na druhou stranu, jíst od rána do večera dětské příkrmy jeden nemůže vydržet dlouho.

Aleluja diet

Takto se jmenuje nábožensky pojatá dieta amerického původu, která spočívá ve výlučném podávání potravin, které jsou zmíněny v určitých částech bible. Jedná se především o raw food stravu. Asi správně tušíte, že jídelníček bude dost nevyvážený.

Tasemnicová dieta

Spolknout zárodek tasemnice a pak už jen ubývat na váze. Ano, i to jsou rady, které byl někdo ochoten přijmout, říká se to dokonce i o operní zpěvačce Marii Callas. 19. a 20. století si vůbec libovalo v poměrně drastických metodách, jak shodit přebytečná kila, součástí léků na hubnutí byly například i jedy jako arsenik nebo strychnin.

Pokud i vy přemýšlíte o tom, že byste potřebovali shodit pár kilo, jděte na to chytře a zdravě. Strategii zvolte podle toho, kolik potřebujete zhubnout nebo za jak dlouho. Inspirací pro vás může být i Kuchařka pro ploché břicho, která je právě teď k dostání na stáncích nebo na www.ikiosek.cz.