Výživový specialista Petr Havlíček

Výživový specialista Petr Havlíček Zdroj: Ondřej Košík (Archiv Diety)

Petr Havlíček: Co si myslí o tom, když chcete hubnout kvůli partnerovi?

Tentokrát to bude o sebeúctě a sebeocenění. Ale spíš z mužského pohledu.

Vy ženy, které hubnete kvůli svým partnerům anebo proto, abyste nějakého získaly, to vlastně neděláte kvůli sobě, ale kvůli vrtkavému pocitu štěstí. Pak se ale ukáže, že to celé byla jedna obrovská lež, která pramení z toho, že dotyčná (a může se to týkat i mužů) nezná svoji cenu, nemá sebeúctu a dělá věci pro ostatní, ne pro sebe.

Jenže my chlapi to poznáme. Navíc chlap, který je sebevědomý a je si sám vědom své ceny, chce mít vedle sebe rovnocennou partnerku, aby si jí mohl vážit. Nepotřebuje vedle sebe loutku, která plní jeho přání, dělá věci proti svému přesvědčení a jen se stylizuje do role, že takhle by to partner měl chtít.

Je to možná hezké na začátku. Jenže postupem času dojde na výhybku. Sebevědomá žena se o sebe dál stará přirozeně, protože se má ráda, váží si svého zdraví.

Ta, která to jen hrála, protože to vevnitř nemá, se stává někým úplně jiným a my chlapi pak utíkáme.

Správná cesta je najít sama sebe a vztah k sobě. Díky tomu zjistíte, co vaše tělo potřebuje, začnete se hýbat, začnete lépe jíst, uděláte něco pro sebe, budete mít lepší náladu a i váha se může hnout směrem dolů. Najednou totiž celá záříte a vysíláte signál: „To jsem já, koukej.“ Držím vám palce, Váš Petr Havlíček.

Článek vyšel v časopise Dieta. Další zajímavé čtení, velké téma o restartu a také rozhovor s Kateřinou Hrachovcovou vás čeká v aktuální čísle, které je k dostání právě teď.

...
... | Zdroj: red