Video placeholde

Hubneme do plavek, příběh první: Věčná dietářka Daniela

Projekt Hubneme do plavek s časopisem Dieta zná své tři finalistky. První z nich je Daniela Pařilová. Kdy začala s hubnutím a jaký je její cíl?

Daniela začala poprvé hubnout jako spousta dívek v období puberty. Vyzkoušela různé diety s nulovými výsledky nebo hůře s jojo efektem. Největší problém byl, že se neustále ztrácela ve spoustě často i protichůdných informací o tom, jak se má vlastně správně hubnout. „Jsem z Moravy a vždycky jsem byla, jak se u nás říká, holka krev a mlíko, ale postupem času se to změnilo, takže jsem spíš boubelka než sebevědomá holka. Chtěla bych to změnit, dostat se do fyzické kondice a nabrat sebevědomí. A to vše nejen kvůli sobě, ale i kvůli své šestileté dceři, která je sportovně nadaná,“ vypráví Daniela. „Jsem člověk, který je aktivní, ale váha mě začíná omezovat a to chci změnit."

Do boje s geny

A taky chce ukázat všem, že to jde i přes veškeré povinnosti v domácnosti, starost o dceru a práci. "Je potřeba najít si čas i sama na sebe," říká Daniela. "Chtěla bych dokázat, že genetika není vše. Já jsem dostala do vínku špatné genetické proporce, ale s trochou vůle, sebezapření a jako v každém začátku i s pomocí druhých lze dosáhnout všeho,“ popisuje svoji motivaci. V průběhu soutěže se nejvíc těší na nové výzvy a překonávání sebe sama, v čemž se může spolehnout na podporu rodiny. Vaření pro Danielu nebude problém, vaří ráda a miluje kreativitu v kuchyni, ale zapracovat prý bude muset na pravidelnosti stravování.

Pohyb ji baví, oblíbila si jógu a třikrát týdně se věnuje alpinningu. Co ovšem nemusí, je běh, ale jak sama říká, třeba ji lásce k němu naučí trenér.

Podívejte se na Danielin příběh na videu:

Video placeholde

Další finalistkou je Libuše Dvořáková.