...

... Zdroj: redakce

Hubneme do plavek: Právě začínáme!

Letos už potřinácté vyhlásil časopis Dieta soutěž Hubneme do plavek. Sledujte s námi tři ženy, které chtějí s podporou odborníků, výživového poradce Petra Havlíčka a osobního trenéra Víta Živného, udělat pořádný restart svého života.

Časopis Dieta si nehraje na shozená kila, ale spíše se snaží své čtenáře navést na cestu zdravého životního stylu. A stejná je i soutěž Hubneme do plavek. Svědčí o tom i zájem přihlášených.

Letos se jich na castingu, který se konal v rámci festivalu zdravého životního stylu Restart s Dietou, sešlo více než 500. Do semifinále a k rozhovorům s odbornou porotou pak postoupilo 30 semifinalistek, z nichž byly vybrány tři, které s Dietou absolvují několikaměsíční cestu za svým vysněným cílem, a tím je restart jejich života a shození nějakých těch kil.

...
... | Zdroj: redakce

Daniela, Libuše a Šárka za sebou mají první focení a také odborné konzultace a vyšetření v Centru Petra Havlíčka. Focení probíhalo pod taktovkou skvělé fotografky Lucie Robinson v outfitech F&F, a přestože dámy nejsou žádné modelky, užívaly si ho po celý den s dobrou náladou. Neustále sršely vtipem, nedaly najevo únavu, a když náhodou ubývala energie, vytáhly z tašek předem připravené krabičky s jídlem. A i když ještě své jídelníčky neměly, snažily se navařit si zdravě.

Plány na míru

Dalším krokem pak byly odborné konzultace a měření s odborníky, výživovým poradcem Petrem Havlíčkem a trenérem Vítem Živným. Oba odborníci si teď dámy už důkladněji proklepli. Snažili se v rámci rozhovoru zjistit o našich soutěžících co možná nejvíc, aby jim mohli sestavit na míru ušité výživové a tréninkové plány. Oba se také shodli, že úplně jednoduché to nebude.

Na měření i focení si stejně jako na casting odskočila s kočárkem šéfredaktorka Diety Petra Lamschová, která vše zpovzdálí sleduje. Možná se jí nějaké rady obou pánů budou hodit, až bude hubnout po porodu. Ostatně hubnutí po porodu se u našich dam skloňovalo ve všech pádech. Jedna z nich totiž nabrala třicet kilo a dala si závazek, že za tři roky mateřské je chce shodit.

On-line cvičení

A jak takové konzultace a odborná vyšetření probíhají? S trenérem se dámy zaměřily na své pohybové schopnosti, zdravotní stav a největší problémy. Ale nešlo pouze o rozhovor, ale také o konkrétní zjištění jejich pohybových možností. Přece jen se s trenérem nebudou vídat každý den. Dostanou totiž na míru ušité pohybové plány on-line a budou si moct cvičit hezky pohodlně doma.

Rozcvičky samozřejmě doplní také o správné kardio, aby nejen formovaly svou postavu, ale také spalovaly tuk. A hlídat si budou muset i svou tepovou frekvenci, aby šla dolů kila a hlavně tuk, nikoli svaly.

Osobní jídelníček

Další součástí byly pohovory s Petrem Havlíčkem, který řeší nejen stravování dam, ale také psychiku, celkové rozpoložení a domácí zázemí. Ono je totiž důležité zaměřit se kromě jídelníčku také na odpočinek, spánek a domácí pohodu. A jídlo je jen jedna část skládačky.

Aby ale dámy mohly dostat svůj jídelní plán, bylo třeba kromě rozhovoru se známým odborníkem ještě několik vyšetření. Konkrétně pak: › měření tělesné skladby přístrojem Bodystat › měření klidového metabolismu přístrojem Cortex › měření variability srdeční frekvence přístrojem VariaCardio › sportovní zátěžový test. Kromě toho si celý týden musely zapisovat svůj jídelníček a také přinést základní krevní testy.

A jak to bude dál?

Do konce března dostanou všechny tři soutěžící své osobní plány a mohou se pustit s chutí a radostí do změny. Každý měsíc se s nimi budeme scházet na našich soustředěních, abychom je něco nového naučili, ale také abychom zjistili, jak se jim daří. A pro vás, kteří jste se do finále nedostali, máme dobrou zprávu. Každý měsíc vám přineseme ukázky jídelníčku, receptů a cvičení, ale také články s danou problematikou, abyste se případně do změny mohli pustit společně s našimi soutěžícími.

Jak vypadají naše finalistky a jaké jsou jejich příběhy? Která chce hubnout po porodu a která bude shazovat nejvíce kil? Zítra uvidíte první příběh, a sice Danielin. Sledujte náš web!