..

.. Zdroj: archiv firem

Květinová voda Neroli, Balm Balm, prodává: ladybio.cz, 539 Kč/100 ml
Květinová pleťová voda Rozmarýna, Saloos, 99 Kč/50 Kč
Bylinná osvěžující a hydratační voda na pleť, Havlíkova apotéka, prodává: vemzu.cz, 98 Kč/50 ml
Květinová pleťová voda Máta peprná, Saloos, 103 Kč/50 ml
Chladící mlhovina s mentolem a vitamínem C, Ziaja, prodává: ruzova10.cz, 69 Kč/100 ml
15
Fotogalerie

Testujeme v redakci: Které hydratační mlhy a vody opravdu v létě osvěží?

Dopřejte svojí pleti v letních dnech pořádnou vláhu! Hydratační mlhy a vody jsou takový malý zázrak, který okamžitě sluncem a horkem unavené pleti dodá vzpruhu. Skutečně všechny přípravky fungují na jedničku? To jsme pro vás otestovaly! 

Andrea, redaktorka Ženy.cz, 27 let

Biominerální tonikum ve spreji, SynCare

Osvěžení ve spreji, které si balím s sebou na každý výlet i dovolenou. Naprosto ideální je, když se mi potí obličej třeba při jízdě na kole nebo při opalování. Stačí totiž nastříkat a okamžitě přijde nejenom osvěžení, ale i zklidnění a hydratace. Skvělé je, že nijak nepoškodí make-up, a tak jestli jste i při sportu ráda pěkně nalíčená, nemusíte se bát, že vám to tato osvěžující mlha pokazí. Několikrát jsem ji využila i během opalování a postříkala s ní rovnou celé tělo. Skoku do studeného bazénu se to samozřejmě nevyrovná, ale tělo se krásně zchladí, a vy tak o něco déle vydržíte chytat bronz. A díky obsahu panthenolu dokáže i zklidnit pokožku, když to s opalováním trošku přeženete.

+ multifunkční využití, okamžité osvěžení, hojivé účinky

Biominerální tonikum ve spreji, SynCare, 254 Kč/150 ml
Biominerální tonikum ve spreji, SynCare, 254 Kč/150 ml | Zdroj: archiv firem

Bylinná osvěžující a hydratační voda, Havlíkova apotéka

Čistě přírodní voda s příjemnou bylinnou vůní má praktické malé balení, které se vejde do každé kabelky a dokonce si ji můžete vzít i do letadla. Voda se ihned vstřebá do pokožky a zanechá ji hydratovanou a svěží. Ideální je také do míst s klimatizací, kde pleť dostává opravdu zabrat. Obsažený rakytník totiž zamezuje vysoušení pokožky a je vysoce účinný přírodní antioxidant. O make-up se nebojte, voda ho nijak nesmyje ani nerozmaže.

+ praktické balení, přírodní složení, hydratace

Bylinná osvěžující a hydratační voda na pleť, Havlíkova apotéka, prodává: vemzu.cz, 98 Kč/50 ml
Bylinná osvěžující a hydratační voda na pleť, Havlíkova apotéka, prodává: vemzu.cz, 98 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Katka, editorka webu Mojezdraví.cz, 37 let

Hydratační a okysličující mlha, Biologique Recherche

Osvěžující mlha od Biologique Recherche má za cíl dodat pleti osvěžení, kyslík a oživit ji. Obsahuje vitamíny A a C a výtažky z kiwi a pomeranče. Má zajímavý obal, který na českém trhu nemá obdoby. Je bez konzervantů a parabenů. Příjemně voní a osvěžuje, nemám jí co vytknout. Je skvělá jako osvěžení při jízdě na kole nebo na cestách. Nezanechává stopy na oblečení. Z aplikátoru vystřikuje opravdu mlha a ne sprcha.

+ příjemná moderní vůně, osvěží a hydratuje pokožku, praktické balení na cesty

Hydratační a okysličující mlha L'Eauxygénante, Biologique Recherche, 975 Kč/50 ml
Hydratační a okysličující mlha L'Eauxygénante, Biologique Recherche, 975 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Přírodní růžová voda s vřídelní solí, Manufaktura

Přírodní voda od Manufaktury má za cíl pleť vyčistit, zpevnit a hydratovat. Při prvním použití mě trošku šokovalo, že chuť je opravdu slaná díky obsažené vřídelní soli, takže opravdu doporučuji zavřít při aplikaci oči. Vůně je velmi příjemná a cítíte ji ještě dlouho po aplikaci. Po použití se cítím svěžejší, zpevnění pleti však nepociťuji. Vzhledem k velikosti balení je vhodná k používání doma nebo v kanceláři. Je vhodná také k dočištění pleti večer po odlíčení.

+ příjemná květinová vůně, zajímavé složení s karlovarskými minerály, přírodní složení

Přírodní růžová voda s vřídelní solí pro čištění, hydrataci a zpevnění plet, Manufaktura, 295 Kč/155 ml
Přírodní růžová voda s vřídelní solí pro čištění, hydrataci a zpevnění plet, Manufaktura, 295 Kč/155 ml | Zdroj: archiv firem

Květinová voda Levandule, Navia

Levandulová květinová voda má zklidnit podrážděnou pleť a výrobce píše, že je možné použít ji i jako vodu po holení. Charakteristická intenzivní levandulová vůně způsobí, že si ji buď zamilujete, nebo pro vás bude příliš intenzivní. Já jsem se zamilovala, protože levandule zklidní nejen vaši pleť podrážděnou třeba nadměrným sluněním, ale také mysl. Což je někdy potřeba mnohem víc. Při aplikaci stříká trochu víc, než by měla, doporučuji dát si lahvičku dále od obličeje. Nezanechává stopy, ale přesto buďte v bílém oblečení raději opatrnější, testovala jsem na tmavém. Přírodní složení slibuje, že se neosypete, a tak je vhodná i pro alergiky. Za pár korun dostanete opravdu dobrý výrobek.

+ intenzivní vůně, zklidňující účinky

Květinová voda Levandule, Navia, prodává: vemzu.cz, 119 Kč/30 ml
Květinová voda Levandule, Navia, prodává: vemzu.cz, 119 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Irena, editorka Ženy.cz, 42 let

Omlazující hydratační & revitalizující pleťová mlha, Manufaktura

Fialková řada od Manufaktury se opravdu povedla. Mám ráda všechny její výrobky, nejvíc kvůli jemné fialkové vůni, která je zajímavá, nevtíravá a taková lehce retro. Navíc u výrobků této firmy oceňuji šetrné složení. Tento obsahuje kromě extraktu z fialek i pečující mandlový olej, rebarboru a zklidňující panthenol. Mlha se dobře rozstřikuje a hodně se rozptýlí, takže jedno zmáčknutí pokryje skoro celý obličej. Obličej pokryje v jemné vrstvě, osvěží a nezůstane po ní žádný lepkavý pocit. Protože od Manufaktury používám i další výrobky, tuto mlhu někdy během odličování využívám i jako toaletní zklidňující vodu.

+ vůně, hydratace

..
.. | Zdroj: archiv firem

Zklidňující a osvěžující dermální voda, Bioderma

Mlha od Biodermy je klasika. Hypoalergenní, bez parfemace i konzervantů. Nevoní, což je v horkých dnech, kdy se člověk potřebuje osvěžit častěji, docela výhoda. Také tahle mlha se skvěle rozptýlí a co je skvělé, na jedno zmáčknutí se můžete osvěžovat libovolně dlouho. Make-up má fixovat a pravda je, že ho nerozmazává. Prodává se v různých baleních, toto velké získalo své trvalé místo na pracovním stole vedle hrnečku s kávou a kalendáře v sektoru bé tři.

+ skvěle se rozptyluje

Zklidňující a osvěžující dermální voda Hydrabio Brume, Bioderma, 249 Kč/300 ml
Zklidňující a osvěžující dermální voda Hydrabio Brume, Bioderma, 249 Kč/300 ml | Zdroj: archiv firem

Neroli květinová voda, Balm Balm

Balm Balm je přírodní britská kosmetika, která má aromaterapeutické účinky. Přiznám se, že vůně z květů pomerančovníku hořkého mě v první chvíli moc nezaujala. Možná i proto jsem pak měla pocit, že na obličeji zůstal jemný film, což mi nebylo úplně příjemné. Je ale pravda, že voda příjemně hydratuje a dočišťuje. Začala jsem ji tedy používat spíše při odličování a také jako osvěžující sprej do vlasů.

- skvěle hydratuje

Květinová voda Neroli, Balm Balm, prodává: ladybio.cz, 539 Kč/100 ml
Květinová voda Neroli, Balm Balm, prodává: ladybio.cz, 539 Kč/100 ml | Zdroj: archiv firem

Petra, redaktorka Ženy.cz, 34 let

Květinová pleťová voda Rozmarýna, Saloos

Do téhle květinové vody se má pleť zamilovala. Je vhodná pro mastnější a smíšenou pleť, což je přesně můj případ. Dokáže si skvěle poradit s pupínky, zklidní je, dezinfikuje, stahuje a rychle hojí (vyzkoušeno i po depilaci voskovými pásky – pupínky zmenší a rychle uklidní, nepálí). Používám ji i několikrát za den, protože vím, že má pleť dostává pobytem ve městě, MHD a klimatizacích zabrat a znečišťuje se. Používám ji večer po sprše. Nechci už na pleť nanášet nic jiného a do rána krásně hojí nedokonalosti. Rychle na kůži zaschne a nestéká. Nosím ji i při sobě jako takové SOS, když mi vyraší nějaký pupínek.

+ skvělá na mastnou pleť, hojí, dezinfikuje, příjemná vůně

Květinová pleťová voda Rozmarýna, Saloos, 99 Kč/50 Kč
Květinová pleťová voda Rozmarýna, Saloos, 99 Kč/50 Kč | Zdroj: archiv firem

Heřmánková květinová voda, Balm Balm

V sílu heřmánku jsem vždy věřila a potvrzuje se mi to i tady. Navíc mě baví, že je kosmetika 100% organická. A tahle opravdu heřmánková mlha, kdy je aplikace tak jemná a zahalí vás jemnou sprškou, léčí akné, svědivé pupínky a zklidňuje po kousnutí komárem. Často používám na pleť pleťové oleje místo krému a tahle voda je jako podklad ideální. Tím, že je přírodního charakteru, nešetřím s ní ani u dcery. Stříkám na večer po opalování na místa, která má čerstvě opálená. Super do kabelky.

+ skvělá na mastnou pleť, hojí, zklidňuje svědění, nevysušuje

Heřmánková květinová voda, Balm Balm, prodává: ladybio.cz, 399 Kč
Heřmánková květinová voda, Balm Balm, prodává: ladybio.cz, 399 Kč | Zdroj: archiv firem

Ivona, Redaktorka Ženy.cz, 34 let

Květová voda Růžová, Nobilis Tilia

Květová voda z damašské růže má zvláštní nostalgickou vůni, která mi vysloveně nelahodí, ale umím si představit, že spoustě lidem bude připadat krásná. Při aplikaci skutečně vytváří jemnou voňavou mlhu (a ne spršku), která má zklidňující účinky na pleť, proto je skvělá nejen na osvěžení, ale i na tonizaci pleti po čištění. Hodí se pro suchou, citlivou i zralou pokožku, kromě ní ale dokáže zklidnit i mysl, takže se nedivím, že je doporučována maminkám při porodu a můžete si s ní třeba i provonět ložní prádlo. Za mě moc fajn produkt, který má široké využití.

+ vytváří mlhu (ne spršku), zklidňuje pleť i mysl, přírodní produkt

Květinová voda Růžová, Nobilis Tilia, prodává: eshop.nobilis.cz, 174 Kč/50 ml
Květinová voda Růžová, Nobilis Tilia, prodává: eshop.nobilis.cz, 174 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Chladící mlhovina s mentolem, Ziaja

Tato cenově velmi přístupná mlha je opravdu jemná, žádná sprška, krásně voní (po tamarindu a zeleném pomeranči) a člověka dokáže opravdu probrat. Nepoužívala bych ji vysloveně jako tonikum po čištění, ale třeba jako rychlé osvěžení v horkých dnech nebo na provonění vlasů je fajn. Jediné minus je, že mě po ní trochu pnula pleť.

+ jemná mlha s krásnou vůní, nízká cena

Chladící mlhovina s mentolem a vitamínem C, Ziaja, prodává: ruzova10.cz, 69 Kč/100 ml
Chladící mlhovina s mentolem a vitamínem C, Ziaja, prodává: ruzova10.cz, 69 Kč/100 ml | Zdroj: archiv firem

Květinová pleťová voda Máta peprná, Saloos

Květinová voda od Saloos má velmi příjemnou a osvěžující vůni, ale při její aplikaci mějte oči zavřené a ruku nataženou, protože vás pěkně pokropí. Vhodnější je proto nastříkat ji nejprve na tamponek. Je určená pro mastnou a smíšenou pleť, které čistí, současně dokáže vzpružit unavený obličej. Mně osobně se líbilo používat ji na vlasy, které se díky ní daly lépe rozčesat.

+ krásná osvěžující vůně, čistí smíšenou a mastnou pleť

Květinová pleťová voda Máta peprná, Saloos, 103 Kč/50 ml
Květinová pleťová voda Máta peprná, Saloos, 103 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Energizující pleťová voda, Bioline Jato

Opět spíše jemná sprška než mlha, ale zato s delikátní (ne sladkou) vůní lesních plodů a třešní, která k létu zkrátka patří. Je určena pro všechny typy pleti a ideální pro dočištění a hydrataci před aplikací dalších přípravků. Stejně tak ji ale využijete i na fixaci make-upu nebo zkrátka jen na osvěžení. Jelikož se jedná o větší balení (200 ml), spíš než do kufru si ji dáte do koupelny nebo na pracovní stůl. Neobsahuje parabeny, umělá barviva a tak dále.

+ příjemná vůně, hezky hydratuje

Energizující pleťová voda 24.7 Natural Balance, Bioline Jato, 958 Kč/200 ml
Energizující pleťová voda 24.7 Natural Balance, Bioline Jato, 958 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem