.

. Zdroj: archiv firem

Lehký hydratační krém, Bioderma Hydrabio Gel-Créme, dostupné v lékárnách, 447 Kč/40 ml
...
Lehký vyživující olejový krém Extraordinary Oil Nutri-Gold, L’Oréal Paris, 249 Kč/50 ml
Hydratační pleťový krém a maska 2 v 1 s okurkovým výtažkem a jojobovým olejem, Manufaktura, 191 Kč/50 ml
Hydratační krém, Aqua beauty moisturizing cream, Dermacol, 149 Kč/50 ml
19
Fotogalerie

Testujeme v redakci: Které hydratační krémy se hodí pro citlivou i mastnou pleť?

Hydratační krémy jsou nutnou součástí důkladné péče o pleť. Najít však takový, který vaší pleti dokonale sedne a zároveň maximálně splňuje svou funkci, bývá běh na dlouhou trať. Několik hydratačních krémů jsme zkusily otestovat. Jak dopadly?

Ivona (34), redaktorka Ženy.cz: "Pleť mám smíšenou se sklonem k zarudnutí, suchou na tvářích. Od krému očekávám nejen hydrataci, ale i to, že pleť skvěle připraví na ranní make-up."

Hydratační krém pro normální až smíšenou pleť, Sothys

Je to můj již druhý kelímek od Sothys a velká spokojenost. Počínaje vůní a texturou krému a konče účinky na pleť, kterou zanechává hydratovanou, sjednocenou a perfektně se díky tomu na ni nanáší i make-up. Krém je lehký, nezůstává po něm mastný film, pleť po něm nepne a vydrží hydratovaná i několik hodin v klimatizovaném open-space. Za mě jeden z nejlepších hydratačních krémů, se kterými jsem měla tu čest.

+ perfektní hydratace a podklad pod make-up

.
. | Zdroj: archiv firem

Hydratační a protivráskový pleťový gel, Alcina

Další skvělý krém, který příjemnou vůní trochu připomíná klasickou Niveu. Je určen pro všechny typy pleti, na den i noc, na první i všechny další vrásky. Zkrátka univerzální. Líbila se mi krémová, ale přesto lehká konzistence, hydratace je velmi dobrá, cítím i určité zpevňování pleti. Jediné a opravdu drobné minus je, že se mi po něm hůře roztíral make-up, ale to se dá vyřešit primerem. Krém, který si určitě znovu koupím, až mi dojde, i vzhledem k příznivé ceně.

+ vůně, konzistence, velmi dobrá hydratace, anti-age účinky

Hydratační a protivráskový pleťový gel Hyaluron 2.0 (Face Gel), Alcina, k dostání ve vybraných salonech, 519 Kč/30 ml
Hydratační a protivráskový pleťový gel Hyaluron 2.0 (Face Gel), Alcina, k dostání ve vybraných salonech, 519 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Hydratační krém, Nobilis Tilia

Hydratační krém s kyselinou hyaluronovou a mokřadovým olejem na posílení odolnosti pleti. Má delikátní jemnou vůni, která mi evokovala nějaké příjemné spa nebo dokonce vůni cukrárny. Po prozkoumání obalu jsem zjistila, že voní po vanilce, která má relaxační účinky, takže jsem to odhadla dobře. Konzistence krémová, spíše hutnější, která na pleti zanechávala bílé stopy. Do tří minut se ale překvapivě vsákla a měla jsem pocit, že moje tvář ten krém doslova vypila. Pleť po něm byla pudrově hebká, ale špatně se mi po něm roztíral make-up, takže spíš doporučuji na večer.

+ vůně, pleť je po něm hebká

Irena (42), editorka Ženy.cz: "Mám citlivou a suchou pleť se sklony k zarudnutí. Krémy používám hlavně na noc a kromě hydratace očekávám i výživu a šetrné složení."

Mandlový hydratační krém, Weleda

Mandlový krém od Weledy je v mém případě sázka na jistotu. Ne všechny přípravky od této firmy mi stoprocentně voní, tady se ale s vůní hořkých mandlí trefili do mého vkusu. Krém má hutnější konzistenci a hodně pleť vyživí, což mi vyhovuje. A pak je hladká a vypnutá. Používám ho nejvíce na noc, ideálně v kombinaci s mandlovým olejem, kterým se odličuji. Nebo pak v „bezmakeupových“ dnech, tedy o víkendu nebo dovolené. Jako podklad po make-up je až moc hutný. U Weledy je navíc skvělé i složení a velmi dobrá cena.

+ skvěle vyživí a zjemní i citlivou pleť

Mandlový hydratační krém, Weleda, prodává: weleda.cz, 389 Kč/30 ml
Mandlový hydratační krém, Weleda, prodává: weleda.cz, 389 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Ultra hydratační krém, L'Occitane

Hydratační krém od L´Occitane vypadá už na pohled jako opravdová vodní lázeň – je totiž lehce namodralý, průhledný a plný malých bublinek. Hezky voní, svěže, vůně je poměrně výrazná. Hydratuje opravdu výborně a je skvělé, že ho stačí jen tenká vrstva i na moji suchou pleť. Pokud člověk použije krému víc, zůstane mu na obličeji taková lehce lepkavá vrstva, což není příjemné. V tenké vrstvě bude vyhovovat i lidem s mastnější pletí.

+ výborně hydratuje

Ultra hydratační krém Aqua Reotier, L'Occitane, 870 Kč/50 ml
Ultra hydratační krém Aqua Reotier, L'Occitane, 870 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Hydratační pleťový krém, YOUTH TO THE PEOPLE

Značka Youth to the People pro mne byla novinkou. Není úplně přírodní, ale složení je šetrné a navíc je veganská, což je plus. Krém obsahuje výtažky ze špenátu a z kale, což je zelenina, která obsahuje silné antioxidanty a ty by měly pleti pomáhat aktivně bojovat proti předčasnému stárnutí. Měla jsem radost, že krém nebyl zelený a ani po špenátu nevoněl. Je bílý, má velmi lehkou texturu a jemňoučkou vůni, která trochu připomíná šetrnou dětskou kosmetiku. Po namazání se doslova vpil do mé suché pokožky a měla jsem pocit, jako by jemně chladil. Nezanechává žádný mastný ani lepkavý film. Hydratuje opravdu skvěle, kůže byla vyživená a velice hladká. Skvělý na den i na noc. Musím také ocenit hezký design výrobku a mini lžičku na nanášení.

+ dobře se vstřebává, výborně hydratuje

.
. | Zdroj: archiv firem

Hydratační krém, Dermacol

Krém od Dermacolu není úplně gelový, je téměř bez vůně, dobře se roztírá a chvilinku trvá, než se vsaje do pokožky. Zanechá lehounce mastný film, proto je pro mne osobně lepší používat ho spíš na noc. Slibuje, že pleť bude „dokonale hydratovaná po celých 24 hodin“, což u mne rozhodně nefungovalo, ale na druhou stranu jsem tomu ani úplně nevěřila. Oceňuji ale složení, které se vyhýbá například parabenům, takže krém nepálil ani nedráždil. Prostě taková klasika za dobrou cenu.

+ hodně promastí a hydratuje

Hydratační krém, Aqua beauty moisturizing cream, Dermacol, 149 Kč/50 ml
Hydratační krém, Aqua beauty moisturizing cream, Dermacol, 149 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Andrea (27), redaktorka Ženy.cz: Mám normální pleť, přes léto trochu mastnější na čele a bradě. Hydratační krémy používám jen na noc a očekávám od nich po probuzení svěží pleť."

Esenciální krém, Biologique Recherche

Tento lehoučký krém luxusní francouzské značky Biologique Recherche jsem si zamilovala. S mojí pletí si skvěle rozumí. Snadno se roztírá, rychle se vstřebává a zanechává kůži jemnou a příjemně vypnutou. Velkou výhodou je, že stačí nanést opravdu malé množství, které se krásně rozetře po pleti, krku i dekoltu. V létě, když mám obličej unavený od sluníčka, navíc příjemně chladí.

+ lehká konzistence, stačí malé množství

Esenciální krém Crème Hydravit'S, Biologique Recherche, 1900 Kč/50 ml
Esenciální krém Crème Hydravit'S, Biologique Recherche, 1900 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Hydratační pleťový krém, Manufaktura

Svěží vůně okurek je pro letní dny jako stvořená. Navíc výtažek z nich pleť osvěžuje, zklidňuje, hydratuje a také čistí. Tento výrobek od české značky Manufaktura můžete používat dvěma různými způsoby – denně v tenké vrstvě jako hydratační krém nebo dvakrát týdně v silné vrstvě jako pleťovou masku. Bavilo mě dávkování pomocí pumpičky, snadné roztírání i svěží vůně. Nemám, co vytknout!

+ výtažek z okurek, svěží vůně, dva způsoby použití

Hydratační pleťový krém a maska 2 v 1 s okurkovým výtažkem a jojobovým olejem, Manufaktura, 191 Kč/50 ml
Hydratační pleťový krém a maska 2 v 1 s okurkovým výtažkem a jojobovým olejem, Manufaktura, 191 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Katka (38 let), editorka webu Moje zdraví: "Mám sušší pleť. Hydratační krém používám ráno i večer."

Hydratační pleťový krém, Ziaja

Na krému od Ziaji mě na první pohled zaujal obal a následně pak barva krému, která je světle modrá. Vzhledem k tomu, že výrobek obsahuje mořské řasy, je jeho jednotná barevná linie potěšením pro oči a dobře promyšlený marketingový tah. Krém se dobře nanáší a rychle vsakuje. Pleť je po použití hedvábně vláčná. Krém je hypoalergenní a obsahuje UV filtr. Cena je více než příznivá.

+ zajímavá barva, příjemná konzistence, skvělá cena

Hydratační pleťový krém Mořské řasy, Ziaja, prodává: ruzova10.cz, 119 Kč/50 ml
Hydratační pleťový krém Mořské řasy, Ziaja, prodává: ruzova10.cz, 119 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Denní péče, Yves Rocher

Krém od Yves Rocher je v jednoduchém malém balení, které se mi moc líbí. Krém se velmi dobře roztírá a vstřebává, je příjemný na pokožce a zanechává ji hydratovanou a oživenou, byla jsem z něj nadšená. Velmi dobře na mě působila i jemná vůně.

+ pěkný obal, velmi dobrá konzistence a vstřebávání

Denní péče s OF 30 Elixir Jeunesse, Yves Rocher, 599 Kč/30 ml
Denní péče s OF 30 Elixir Jeunesse, Yves Rocher, 599 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Hydratační krém, For Life and Madaga

U tohoto krému mě přímo nadchnul jeho obal a dávkování pumpičkou. Krém je jemný a dobře se vstřebává. Výrobce slibuje přírodní lifting a hydrataci. Pleť byla po týdnu regenerovaná a svěží, hydratovaná. Úbytek vrásek jsme nepozorovala, ale je možné, že jsem používala příliš krátce. Velmi pozitivně hodnotím přírodní složení v kombinaci s konzistencí krému, který se velmi dobře roztírá.

HYALURONIC ACID KRÉM, For life and Madaga, prodává: forlifemadaga.com, 656 Kč/50 ml
HYALURONIC ACID KRÉM, For life and Madaga, prodává: forlifemadaga.com, 656 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Hydratační krém, SynCare

Výrobek je určen pro mastnou a smíšenou pleť, která trpí nadbytkem mazu, ale současně i nedostatkem hydratace. Obsahuje ionty solí Mrtvého moře, které mají v pleti dlouhodobě udržet vlhkost. Krém má trochu tužší konzistenci a hůře se roztírá, vstřebává se však dobře. Pleť působí po použití svěže, ale trochu mdle. Může to však být mým typem pleti, který není mastný, takže jsem nepotřebovala tak „vysušit“. Celkově na mě výrobek působí příznivě, jednotlivé nedostatky jsou dané tím, že podle mě není určený na můj typ pleti.

+ pleť působí svěže, udržuje ji hydratovanou

Hydratační krém Biomineral, SynCare, 339 Kč/75 ml
Hydratační krém Biomineral, SynCare, 339 Kč/75 ml | Zdroj: archiv firem

Petra (34), redaktorka Ženy.cz: "Mám smíšenou pleť se sklonem k tvorbě pupínků. Od krémů očekávám hydrataci, SPF a také zmírnění počínajících vrásek."

Projasňující krém, Nobilis Tilia

Tento krém je z řady Lipová detoxikační péče, která se zaměřuje na pleť s prvními vráskami, což je přesně můj případ. Krém má jemnou konzistenci, nanáší se pumpičkou, což je velké plus, do krému tak nezanesete nečistoty z rukou. Velmi dobře se roztírá. Používala jsem ho více kolem očí, kde první vrásky vykukují a jemně je redukoval. Krém pokožku pěkně zvláční, hydratuje, má lipovou vůni, což mě úplně nevoní, ale není to nic intenzivního. Jedná se o přírodní kosmetiku, tudíž si užíváte účinky přírody. Pleti nevadil, ale ani jsem nezpozorovala výraznou změnu. Póry nestahuje, pomalu hojí, ale rozjasní, pleť vypadá svěží, doporučila bych na normální pleť. Navíc teď v létě potřebuji, aby krém v sobě měl alespoň nějaké SPF, jsem zvyklá na 15 a více, abych nemusela natírat další vrstvu krému se sluneční ochranou. Tento krém ochrannou složku proti slunci nemá. Musíte tedy nanést BB krém, make-up či krém s SPF.

+ rozjasní, jemně redukuje vrásky

Projasňující krém Nobilis Tilia, prodává: eshop.nobilis.cz, 519 Kč/50ml
Projasňující krém Nobilis Tilia, prodává: eshop.nobilis.cz, 519 Kč/50ml | Zdroj: archiv firem

Hydratačná krém, Ziaja

Mám mastnější pleť a nanášet další mastný krém byla pro mě výzva. Spíše se snažím mastnoty zbavit, ale také moc dobře vím, že má pleť dostává vlivem stresu a pobytu ve městě pěkně zabrat. Vitamíny jsem chtěla, ale mastnotu ne. Po prvním použití jsem byla moc překvapená. Pleť krém ihned nasála, kůže zpružněla a po chvilce jsem na tváři necítila, že by jakákoliv mastnota zůstala. Tím, že byla pleť vláčná, dobře se nanášel i make-up. Po třech dnech už jsem však mastnotu na pleti cítila, řekla bych, že už byla nasáta vitamíny a krém už nevpíjela. Má tedy velmi hydratační účinek, takže pro sušší pleť ideální. Já jsem chtěla využít vitamínový efekt, a tak krém používám jednou týdně nebo když je pleť zcela bez barvy a energie, abych ji pořádně nadopovala vitamíny a hydratací, v takové frekvenci mé pleti svědčí. Vypínací efekt jsem nezpozorovala.

+ hydratuje, vhodný pro suchou pokožku, rozjasní

Hydratační krém Vitamín, Ziaja, prodává: ruzova10.cz, 69 Kč/100 ml
Hydratační krém Vitamín, Ziaja, prodává: ruzova10.cz, 69 Kč/100 ml | Zdroj: archiv firem

Lehký hydratační krém, Bioderma

Vhodný pro normální nebo smíšenou a citlivou pleť. Mé smíšené pleti nevadil a vyhovoval i kamarádce s extrémně citlivou pletí. Pleť hydratuje, na sušších místech se krásně vpije, na mastnějších zanechává lehký film. Pokožka je pružná a dobře se na ni nanáší make-up. Pleť je zářivější a vypadá zdravěji. Spíše jsem nanášela na noc, protože přes den jsem více využívala jeho „slunečního bratra“ Photoderm Anti-age SPF 30.

+ rozjasní, hydratuje, dobře roztírá, pumpička na nanášení, vůně

Lehký hydratační krém, Bioderma Hydrabio Gel-Créme, dostupné v lékárnách, 447 Kč/40 ml
Lehký hydratační krém, Bioderma Hydrabio Gel-Créme, dostupné v lékárnách, 447 Kč/40 ml | Zdroj: archiv firem

Minerální krém, For Life and Madaga

S touto kosmetikou jsem se setkala u kosmetičky a pleť po její aplikaci vypadala vždy dobře. Na moji problematičtější pokožku s pupínky a prvními vráskami, bych řekla, je fajn. Obsahuje minerály z Mrtvého moře a vitamín E, což mou pokožku hojí, zklidňuje a regeneruje. Nevytváří mastný film, krém je velmi lehký, hlavně neucpává póry. Dobře se na něj nanáší make-up i BB krém a celkově je po něm pleť hebká a svěží. Přes noc pleť regeneruje a zmenší póry. Když ho jednou za čas zkombinuji s minerální maskou ze stejné řady, pleť je moc spokojená. To využívám, zejména když jsem hodně ve stresu, což se objeví i na mé pleti, a potřebuji SOS. Svými účinky je srovnatelný i s dražšími krémy s podobnou funkcí a někdy je i předčí.

+ hydratuje, dobře roztírá, pumpička na nanášení, regeneruje

MINERAL KRÉM 24h, For life and Madaga, prodává: forlifemadaga.com, 414 Kč/50 ml
MINERAL KRÉM 24h, For life and Madaga, prodává: forlifemadaga.com, 414 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Tereza (28), grafička: Mám problematickou pleť a velmi často problém s tím, že mi ji krémy ještě víc mastí.

Lehký vyživující olejový krém, L’Oréal

Krémy na obličej jsem už delší dobu nepoužívala, protože mě většinou ještě více umastily. Tento lehký olejový krém, kterého jsem se zpočátku velmi bála, jsem začala pravidelně používat na noc. Skvěle se roztírá, voní po meduňce a světě div se, ráno nemám pleť vůbec mastnější než běžně. Jako podklad pod make-up si ho ještě netroufnu používat, ale i to, že jsem do péče o pleť zase po dlouhé době zařadila krém, je velký úspěch!

+ zářivější pleť, krásná vůně, snadné roztírání, nezanechává mastný film

- nenašla jsem

Lehký vyživující olejový krém Extraordinary Oil Nutri-Gold, L’Oréal Paris, 249 Kč/50 ml
Lehký vyživující olejový krém Extraordinary Oil Nutri-Gold, L’Oréal Paris, 249 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem