Video placeholde

Hubneme do plavek: V hlavní roli jídlo

13. ročník soutěže Hubneme do plavek je v plném proudu a my jsme se tentokrát sešli na půdě školy vaření Gourmet Academy, abychom se o jídle, ale i způsobech vaření dozvěděli něco víc.

Soutěž Hubneme do plavek není jen o kilech a hubnutí. Vždy se totiž snažíme naše soutěžící ženy naučit zdravému životnímu stylu. A tak je nenecháváme celé tři měsíce svému osudu, aby si hubly, jak jen jim to půjde. Na začátku vždy absolvují úvodní konzultace s odborníky a různá vyšetření a měření, abychom jim na jejich základě mohli na míru ušít tréninkové a jídelní plány.

Ale ani když je dostanou, nenecháváme vše jenom tak plynout. Následně se s nimi pravidelně každý měsíc setkáváme, abychom mohli zkontrolovat, jak všechno funguje, ale abychom je také naučili něčemu novému. A abyste z toho měli něco také vy, čtenáři Diety, budeme vám pravidelně na stránkách označených růžovým logem Hubneme do plavek přinášet informace, které by pro vás mohly být v rámci vaší cesty za zdravým životním stylem užitečné.

Správný základ

Nejde jen o to, vytáhnout jídelníček ze šuplíku a podle něj hubnout. Naše soutěžící ho dostaly ušitý na míru podle jejich spalování, metabolismu a také toho, jaký měly dřívější příjem. A vzhledem k tomu, že každá z nich jedla opravdu velmi málo, bylo docela složité jídelníčky sestavit. Ale o tom se více dozvíte na následujících stranách v jejich medailoncích. My jsme se rozhodli, že dámám zprostředkujeme další setkání s Petrem Havlíčkem, aby se ho mohly na cokoli, co jim není jasné, zeptat.

A hlavní otázky se točily samozřejmě kolem toho, že mají najednou pocit, že jedí pořád. Ano, tak to je. Pokud nejste zvyklí jíst a spíše se odbýváte, pak vám pravidelnost v jídle bude připadat najednou nepředstavitelná. Jenže ono nezáleží jen na tom, kolik toho sníte, ale také co. A tak jsme se s Libuší, Danielou a Šárkou sešli na půdě školy vaření Gourmet Academy, kde se zúčastnily „kurzu zdravého vaření“ pod taktovkou lektorky Jany Králikové.

Informace v praxi

Ono se to nezdá, ale jíst zdravě může být někdy pěkně složité. Záleží totiž na tom, co si na svůj talíř připravíte a jak.

Nejčastějšími chybami všech, kteří se vrhnou na zdravý jídelníček, totiž bývá, že sklouznou k jednotvárnosti.

A tomu jsme se právě chtěli vyhnout, a tak lektorka Jana naše soutěžící naučila, jak z obyčejných surovin vykouzlit neotřelé menu. Ostatně, po kurzu všechny jely hned nakupovat, aby doma mohly vyzkoušet, co se naučily.

Zdravý hřích

V menu nechyběl ani čokoládový dort. Říkáte si, že do zdravého jídelníčku nepatří? Ale my naše soutěžící nemučíme. I přítomný Petr Havlíček se po dortu na závěr olizoval a Libuši, Daniele a Šárce ho povolil. Ostatně, je připravený z kvalitní čokolády, oříšků a ovoce. Takže když ho nesníte celý, proč si kousek nedat. Dortem tedy vaření začínalo, protože musel ztuhnout v ledničce. A ještě nutno dodat, že šlo o raw čokoládový dort. Takže žádná mouka a vejce.

Příběhy našich finalistek můžete podrobněji sledovat v aktuálním čísle časopisu Dieta, kde vás dále čeká například rozhovor s Darou Rolins a také tipy na to, jak se dostat do formy po porodu.

Kupte si aktuální číslo přes sms:

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

DIETA1805W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: DIETA1805W Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 50 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CN INVEST, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cninvest.cz, www.platmobilem.cz.

...
... | Zdroj: red