Cupcakes s borůvkovým srdcem

Cupcakes s borůvkovým srdcem Zdroj: Johana Střížková

Barevné mlsání: Cupcakes s borůvkovou náplní a jedlými květy!

Čas od času si všichni musíme trochu zahřešit. Vyzkoušejte o víkendu třeba hravé cupcakes s borůvkovou náplní a ozdobte je jedlými květy. 

CUPCAKES S BORŮVKOVÝM SRDCEM

12 cupcakes

Příprava: 50 minut + 20 minut tuhnutí + 20 minut pečení

Suroviny: 125 g másla pokojové teploty, 150 g krupicového cukru, 1 vanilkový lusk, 2 vejce, 200 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva a 100 ml mléka

Borůvkový rozvar: 250 g mražených borůvek, 50 g krupicového cukru, 1 lžička kukuřičného škrobu

Krém: 125 g změklého másla, 160 g žervé, 200 g moučkového cukru, 1 lžíce borůvkového rozvaru (viz recept)

Postup:

1. Máslo utřete s cukrem a vanilkovými semínky dohladka. Postupně do másla zašlehejte vejce a nakonec mouku předem promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta vmíchejte mléko. Těsto rozdělte do 12 větších košíčků na muffiny a při 170 °C pečte v troubě 15–20 minut.

2. Borůvky nasypte do malého kastrolu, přidejte cukr a 100 ml vody. Společně povařte asi 5 minut. Poté prošlehejte škrob se 100 ml studené vody a vlijte k borůvkám. Dál vařte a míchejte, až vznikne hustý krém. Poté nechte zchladnout.

3. Připravte krém: máslo krátce v robotu třete, poté k němu přidejte žervé a moučkový cukr a po několika minutách tření ještě borůvkový rozvar – množství můžete zvýšit, abyste dosáhli kýžené barvy. Krém přendejte do zdobicího sáčku se špičkou a nechte v ledničce krátce zatuhnout.

4. Do upečených a vychladlých korpusů vydlabejte lžičkou prohlubně a naplňte je borůvkovým rozvarem. Cupcakes ozdobte krémem a jedlými květy. Před podáváním dejte vychladit do ledničky.

Tip: Všechny květy, které použijete na dekoraci dezertů, musí být jedlé a chemicky neošetřené.

Cupcakes s borůvkovým srdcem
Cupcakes s borůvkovým srdcem | Zdroj: Johana Střížková