...

... Zdroj: iStock.com

Jak se vidět reálně bez přehnané sebekritiky a jak správně mluvit sama se sebou?

Sebeláska je o úctě, respektu a také o tom, kolik tomu budete chtít dát energie. Pokud to uděláte napůl, týden si na to ani nevzpomenete a nenecháte odejít nepříjemné pocity, úspěch nečekejte. Když na tom budete denně pracovat a rozhodnete se, že odteď budete sama se sebou v bezpečí, očekávat můžete úspěchy s občasnými pády, ale nakonec se dostanete do cíle.

Abyste se začala mít ráda, je dobré se na sebe podívat bez přehnaně kritiky. Zkuste následující cvičení.

Jak se v zrcadle vidět reálně

Pokud se na sebe nemůžete ani podívat a pokaždé si uštědříte jen kritický pohled, prvním krokem je směr od nenávisti do neutrality. Až pak můžete pracovat na tom, abyste své tělo milovala . Abyste ale byla šťastná, není nutné milovat všechny své záhyby a nedokonalosti!

Důležité je přijmout je. Ve chvíli, kdy přijmete to, co vás trápí, se můžete pohnout z místa a změnit se. Jedině pozitivní motivace je dlouhodobá cesta ke štěstí.

1 / Zastavte se, kdykoli se u zrcadla zkritizujete, a omluvte se. V duchu nebo nahlas si, pokud je to možné, řekněte: „Omlouvám se, že tě kritizuju. Děkuju, že tu jsi.“

2 / Napište si do deníku kritiku a omluvte se za ni, omluvte se za všechno ošklivé, co jste o sobě kdy řekla nebo si nechala říct od druhých, aniž abyste se proti jejich kritice ohradila. Napište si omluvný dopis a pak si poděkujte. Najděte alespoň deset důvodů, za co můžete každý den svému tělu poděkovat. Ve chvíli, kdy se budete soustředit na to, že vám vaše ruce pomohly obejmout vaše děti či přátele a vaše nohy vás denně nosí sem a tam, najdete k sobě větší soucit.

3 / Sedněte si před zrcadlo a sledujte se, pohlaďte se po ruce, po tváři a chvalte se za to, kdo jste , nejen za to, jak vypadáte.

4 / Opakujte si: „Jsem dostatečná.“ Můžete přidat ještě techniku poklepávání neboli metodu EFT! Je rychlá a účinná.

Jak se sebou správně mluvit

Všimnete si na své kamarádce , když přibere půl kila nebo že měla včera ke kávě dezert? Určitě ne, pokud vám to sama hned nepřizná. Svou Nejbližší přítelkyni byste bránila proti všem a všemu, umíte ji vyslechnout, pochválit, podpořit, povzbudit a nikdy byste ji nekritizovala za takové maličkosti, jako to děláte sobě. Nemám pravdu? Váš úkol je začít se k sobě chovat stejně jako k ní!

Najděte k sobě stejné pochopení, stejný soucit a stejnou pochvalu!

1 / Nejprve si napište, jak kriticky k sobě mluvíte! Celý den buďte svým pozorovatelem a uvědomte si, jak se už od rána kritizujete a jak se soustředíte na své chyby a nedostatky.

2 / Otočte to! Co by vám řekla ona, kdyby byla vedle vás? Řekněte si nejdřív třeba: „Kamarádka by mi řekla: Vždy jsi udělala všechno, co je v tvých silách . Tohle je v pořádku. "A pak si to budete schopná říct takové sama.

3 / Poproste kamarádku, ať vám napíše dopis o tom, jak vás vidí ona a jak by si přála, abyste viděla vy sama sebe. Nebo si ho napište sama. Jak byste si přála mluvit sama se sebou?

 

TIP NA VIDEO: Chcete vypadat zdravě a šťastně? Podívejte se na video, jak na to.

Pro to, abyste se Měla ráda, je DŮLEŽITÉ zvládat sebekritika a umět čelit kritice ostatních. O tom, jak se to naučit, čtěte zde .

Více o tom, jak Mít ráda sama sobě is kily navíc, najdete v aktuálním čísle časopisu Dieta. Čeká vás další díl seriálu diety pod lupou, rozhovor s Ewou Farnou, článek o tom, jestli je lepší chůze, nebe běh, a další informace o zdravém životním stylu.

Nestihnou jít do trafiky? Kupte si aktuálním vydání nebe e-magazín jednoduše na  www.ikiosek.cz

.
.