Petr Havlíček pomáhá sestavit dietu na míru

Petr Havlíček pomáhá sestavit dietu na míru Zdroj: Dieta

Jak najít výživový směr, který bude vyhovovat právě vám? Poradí Petr Havlíček

Kila navíc trápí velkou část populace. Mnozí z nich mají za sebou několikero pokusů o hubnutí, často také drastické diety a jojo efekt. Přitom trendy zní jasně: Dieta ve smyslu nějakého omezení po vyhrazený čas nefunguje. Pokud se člověk vrátí ke svému původnímu životnímu stylu, vrátí se i ke své váze. Jediné, co funguje, je osvojit si zdravé návyky natrvalo. Jenže na to neexistuje univerzální recept, každému bude vyhovovat něco jiného. Jak zjistit, co vyhovuje právě vám?

Každý člověk má jiný metabolismus, jiné chutě, jiné preference, co se týče velikosti i četnosti porcí jídla denně. Každý z nich ale může jíst zdravě a neřešit nadváhu. Pokud je ovšem jeho jídelníček vyvážený. A to vám mnohem lépe než univerzální jídelníček z časopisu řekne výživový poradce.

Spousta lidí má pocit, že platit někomu za to, aby vám řekl, že máte jíst zeleninu, je zbytečné. Jenže ruku na srdce – když je to tak jednoduché, proč tedy už dávno nejste na své vysněné váze? Výživový poradce dokáže do vašeho zdravého jídelníčku zařadit i potraviny, které si třeba se štíhlou postavou nespojujete – jako například pizzu nebo čokoládu. A přitom půjde o zdravý a vyvážený jídelníček. Poradce dokáže také motivovat a podporovat, a to i v těch méně příjemných chvílích. Rozhodně by vám tedy daná osoba měla sednout jako člověk.

S čím vám ještě může poradce pomoci? To už řekne v následujícím videu Petr Havlíček:

Video placeholde