Iva Pazderková

Iva Pazderková Zdroj: Lucie Robinson

Iva Pazderková
Iva Pazderková
Iva Pazderková
Iva Pazderková
5
Fotogalerie

Iva Pazderková: Mám nejlepší kondici v životě

Pohyb a sport jsou její živou vodou. Stala se ambasadorkou Nutrendu a její kolega Václav Noid Bárta, který se loni zúčastnil soutěže ve fitness, ji inspiroval natolik, že se do přípravy na soutěž Bikiny Fitness pustila taky. Proč? A jak její roční snažení dopadlo?

Poprvé jsme se s Ivou sešly v rámci společného projektu někdy v lednu letošního roku. Iva se tenkrát vracela z povánoční novoroční dovolené na běžkách. A těsně před focením mi volala, že sice přijede, ale neví, v jaké bude formě, protože má natřikrát zlomené rameno. Nicméně dorazila, levou rukou se sama nalíčila a bez sedativ a v dobré náladě tehdy zvládla rozhovor i focení.

Stihly jsme se sejít také na soustředění se semifinalistkami Restartu s Dietou v kategorii FIT. Tentokrát i s jejím trenérem Jakubem Prchalem. Zvládly jsme dokonce udělat článek v rámci karantény na dálku. Iva pak jako patronka byla také při vyhlášení vítězek letošního ročníku Restartu. Naposledy jsme se viděly v jednom pražském ateliéru při focení naší titulní stránky a fotek k tomuto rozhovoru prostřednictvím objektivu fotografky Lucie Robinson. Bylo to těsně před soutěží Bikini Fitness. Iva toho byla plná, a tak se i náš rozhovor nesl převážně v tomto duchu.

Prozraď, jaký byl tvůj poslední rok?

Ten kalendářní ještě neskončil, tak bych ho z pověrčivosti ještě celý nehodnotila, ale posledních dvanáct měsíců bylo určitě plných výzev, důležitých poznání a rozhodnutí, ať už v pracovním nebo osobním životě.

Přesně před rokem ses rozhodla zapracovat na svém těle a jít do bikin. Tedy vlastně na soutěž Bikini Fitness…

Ano, rozhodnutí jít na soutěž Bikiny Fitness je rok staré, příprava ovšem trvala kvůli mým nemocem a zraněním něco málo přes šest měsíců, a to včetně dvou měsíců celostátní karantény, kdy jsem se spoléhala jen na své dva páry činek a expandér. Ale hlavně to vyžadovalo najít v sobě pro mě opravdu nepoznanou disciplínu, abych doma minimálně třikrát týdně intenzivně cvičila a v ostatní dny důsledně dělala kardio. To mě neskutečně mentálně posílilo, protože jsem cvičení vynechala jen jednou z časových důvodů. Do té doby jsem nevěděla, že jsem schopná až takové sebekázně. Nicméně i tak je moje forma asi nejlepší, jaká v dané situaci mohla být.

Co bylo prvotním impulzem?

Jak víš, sportuju odjakživa. Sice jsem vždycky byla víc běžec, ale jak jiné sporty, tak posilovna do mého života v určité míře patřily. Někdy víc, někdy míň a samozřejmě jsem měla i nějaká válecí období. A často jsem měla potřebu dávat si malinko těžší cíle, než na jaké jsem myslela, že stačím. Občas jsem jich dosáhla, občas ne. Což bylo jedno, protože sport a pohyb jsou pro mě radostí a živou vodou. No a před dvěma lety jsem se díky mému kamarádovi Michalu Čechovi stala ambasadorkou olomouckého Nutrendu, jejichž doplňky stravy pro sportovce jsem znala a měla moc ráda. Navíc s úžasnou paní majitelkou a zakladatelkou Martinou Zedníkovou jsme se znaly z charitativních běhů.

A právě Nutrend mi kromě podpory a zázemí přivedl do života špičkového trenéra Jakuba Prchala. On je nejen mým koučem, trenérem a – jak s nadsázkou říkám – sochařem, ale teď už můžu říct, že je i mým velmi blízkým přítelem. A patří ve svém oboru mezi ty nejlepší. Kuba by namotivoval i sloup elektrického vedení…

VIDEO: Podívejte se na Ivu Pazderkovou v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Video placeholde

Kdo byl její největší inspirací? Co Ivu motivuje a co dělá, když se jí nechce jít cvičit? Jakou ženu obdivuje a čím chtěla být jako malá holka? Nejen to se dozvíte v rozhovoru s Ivou Pazderkovou v aktuálním čísle časopisu Dieta.

Nestíháte jít do trafiky? Kupte si aktuální vydání nebo e-magazín jednoduše na www.ikiosek.cz.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Profimedia.cz