...

... Zdroj: red

Hubněte tuk a ne svaly: Tyhle potraviny vám pomohou!

Pokud chcete shodit pár kilo, neplatí to, že čím méně toho sníte, tím rychleji zhubnete. Naopak – důležité je nehladovět a v jídelníčku mít zastoupeny bílkoviny, kvalitní sacharidy a hlavně zeleninu. Některé potraviny jsou při hubnutí lepší než jiné a nemusí být vůbec nízkotučné. Kterých deset potravin byste měli mít doma neustále po ruce, pokud chcete zhubnout? Na tyhle nedejte dopustit!

Hořčice

Hořčice je výsledný produkt úpravy hořčičných semínek a jde o plnohodnotnou potravinu se spoustou pozitiv. Přednost dejte hořčici dijonské, která je nejpálivější. Neobsahuje žádný přidaný cukr a je bohatá na antioxidanty. Pikantní potraviny zrychlují metabolismus už po 30 minutách po konzumaci.

Pokračování 2 / 10

Syrovátkový protein

Přemýšlíte, co si dát ke snídani? Místo sladkých cereálií si dopřejte raději vejce. Jsou bohatá na antioxidanty, vitamin D a cholin, který podporuje metabolismus. Nejvíce cholinu je právě ve vaječných žloutcích. Vedle toho obsahují vejce hodně bílkovin a podle odborníků snídaně bohatá na proteiny zvyšuje pocit sytosti.

Pokračování 3 / 10

Skořice

Je sice tučné, ale zdravé. V podstatě jde o takovou superpotravinu bohatou na vlákninu a mononenasycené tuky, díky kterým se budete cítit plní. Snížíte tak riziko toho, že vás přepadne brzo mlsná. Studie také zjistila, že lidé, kteří konzumovali avokádo denně po dobu 4 týdnů, snížili svůj břišní tuk o 1,6 procenta. A nejen to – konzumace avokáda zrychluje metabolismus a dodá vám přirozenou energii.

Pokračování 4 / 10

Vejce

Syrovátkový protein patří v současnosti k nejběžnějším doplňkům výživy pro sportovce, protože buduje a regeneruje svaly. A to je přesně to, co chcete, když toužíte zhubnout. Protože je známo, že svaly spalují kalorie, čímž se zároveň zrychlí metabolismus. Základní výhodou syrovátkového proteinu je to, že vám dodá potřebné bílkoviny a BCAA aminokyseliny, které jsou klíčem k hubnutí a budování svalů.

Pokračování 5 / 10

Vlašské ořechy

Podle několika studií skořice aktivuje termogenezi (zvyšování produkce tepla, díky tomu se začnou odbourávat tuky) a pomáhá spalovat kalorie. Také snižuje hromadění tuku v oblasti břicha. Navíc skořice dobře chutná a je přirozeně sladká, tudíž jí můžete nahradit třeba cukr v kávě.

Pokračování 6 / 10

Grapefruity

Pokračování 7 / 10

Hrušky

Pokračování 8 / 10

Avokádo

Pokračování 9 / 10

Borůvky

Pokračování 10 / 10

Kajenský pepř

Konzumace vlašských ořechů snižuje celkový pocit hladu a způsobuje, že se cítíte plnější. Důvodem je to, že tento druh ořechů působí tlumivě na oblast v mozku, která je spojená s hladem a touhou po jídle. Navíc vlašské ořechy obsahují omega-3 mastné kyseliny, které podporují spalování tuků.Pokud se snažíte zbavit se tuku, jezte grapefruity. Výzkumy prokázaly, že lidé, kteří konzumovali grapefruit po dobu 6 týdnů, ztratili břišní tuk až o několik centimetrů. Jiná studie, provedená v Japonsku, navíc zjistila, že už pouhá vůně grapefruitu aktivuje hnědé tukové buňky. To jsou buňky, jejichž funkcí je udržovat tělo v teple. Pomocí hnědého tuku se pálí nezdravý bílý tuk. A navíc budete mít menší chuť k jídlu.Hrušky jsou další ovoce, které je velmi přínosné pro hubnutí. Jsou bohaté na vlákninu, která vám pomůže cítit se na delší dobu plnější. Obsahují taky hodně fruktózy a glukózy, které poskytují přirozenou energii. A na rozdíl od jiných druhů ovoce hrušky zpomalují absorpci sacharidů v krevním oběhu. To znamená, že nedochází k rychlému poklesu hladiny cukru v krvi, a tím tedy k touze opět jíst.Bobuloviny obsahují nejen málo kalorií, ale taky hodně vlákniny a spoustu antioxidantů. Jeden šálek borůvek obsahuje více vlákniny než jeden kus banánu. Harvardská studie prokázala, že dospělí, jejichž strava obsahuje hodně flavonoidů (které se nacházejí v jahodách, borůvkách a dalších bobulovinách), mají menší pravděpodobnost, že přiberou.

Kajenský pepř je ideální pomocník při spalování tuků, a to díky kapsaicinu, což je látka, která dělá z chilli papriček skvělé spalovače. Podle výzkumu mírně zrychluje metabolismus, což je přesně to, co potřebujete, když chcete zhubnout. Výzkumy taky naznačují, že lidé, kteří konzumují s každým jídlem kajenský pepř, mají méně chuti k jídlu.

Pokud vás zajímají zdravá jídla, recepty a vůbec zdravý životní styl, spoustu inspirace najdete v aktuálním vydání časopisu Dieta. Čeká vás rozhovor se Simonou Krainovou a také velký materiál o tom, jak zůstat na podzim fit. K dostání právě teď!

Nestíháte jít do trafiky? Kupte si aktuální vydání nebo e-magazín jednoduše na www.ikiosek.cz

...
... | Zdroj: red