...

... Zdroj: iStock.com

Holky z Diety: Buď chceš, nebo nechceš. Ostatní jsou jen kecy, říká Simona Straková

Holky z Diety je projekt, který funguje pod hlavičkou časopisu Dieta. V jeho rámci chce redakce ukázat nesmyslnost určitých předsudků týkajících se vzhledu a zdravého životního stylu a také to, že i když jsme každá úplně jiná a máme jiné výchozí podmínky, všechny nás spojuje touha být zdravé, šťastné, sebevědomé a spokojené ve svých životech. Dnes se Simonou Strakovou, kterou můžete znát jako @z_denicku_dentalni_hygienistky.

Proč jste se rozhodla podpořit projekt #holkyzdiety?

Kolektivní podpora je velice důležitá. A to hlavně mezi ženami. Dostaly jsme se do fáze, že si spíše podkopáváme nohy místo toho, abychom se podporovaly, a to hlavně na sociálních sítích, alespoň to tak vnímám já osobně. My ženy totiž máme velký dar zpětně rozebírat všechny křivdy, co se nám staly, držet si je v sobě a neustále je analyzovat. Tak proto bychom měly vzájemně na sebe myslet, než se pustíme do nedorozumění .

Jaký je váš vztah ke zdravému životnímu stylu/zdravému stravování/pohybu a byl takový vždycky, nebo se nějak proměnil?

Vždy jsem se chtěla zdravě stravovat a nějak mi to stále nevychází. Pořad hledám ten balanc, který by mi vyhovoval. Já jsem totiž schopna dodržet určitý čas určitou dietu, ale po splnění termínu a váhovém úbytku nejsem schopna si získanou formu udržet . Miluju totiž šumivé víno s tapas (hlavně tučné sýry), což je podle mě vražedné kombinace útlého pasu.

Můj osobní tip, který bych doporučila všem holkám, které se snaží žít zdravě?

Já mohu těžko radit. I já stále hledám to, co by pro mě bylo udržitelné a v normě. Stále nemohu najít ten svůj přístup a inspiraci hledám právě v časopise Dieta. Jedinou radu, kterou mám a kterou se vždy a ráda řídím, je „cokoliv jím, jím s chutí a užívám si to“. Pak pravidelně docházím na ruční lymfatické masáže, to je dar z nebes.