Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Profimedia.cz

Dva měsíce s KetoMixem: Jaké jsou výsledky a dojmy účastnic testování ke konci výzvy?

V létě jsme na našem webu vyhlásily výzvu, ve které se naše čtenářky mohly zapojit do našeho dvouměsíčního projektu s nízkosacharidovou proteinovou dietou a na jejímž základě jsme vybraly 5 žen, které po dva měsíce produkty KetoMix testují.

Tereza, 27 let: Můj pomerančový ketosirup mi neustále upíjí přítel

Tereza
Tereza | Zdroj: KetoMix

Ve finální fázi diety KetoMix jde váha dolů méně strmě, nicméně cítím, že moje tělo přivyklo novému způsobu stravování, a cítím se skvěle. Momentálně mám dole 8 kg a díky výrazně štíhlejšímu obvodu už oblékám nové šaty.

Vedle balíčku v rámci projektu si doobjednávám téměř neustále pomerančový sirup, na který nedám dopustit (ani můj přítel, který mi pořád upíjí). Zeleninovou a sýrovou polévku si nemůžu vynachválit a koktejly budu pít k snídani už snad do konce života (příchuť lesní směs je prostě boží). Vedle diety jsem také zařadila lehčí sportovní aktivity, každé ráno vstávám dřív a chodím se podle nálady projít nebo proběhnout do parku a do takového rytmu mi proteinový koktejl skvěle sedne na žaludek. Po běžné snídani mi většinou bývalo těžko.

V druhé fázi jsem si dovolila i trochu víc si zamlsat a pochutnávám si na nachos a vínu od KetoMixu. To na KetoMixu zbožňuju – držím dietu, a přitom není nutné přemáhat chutě na něco dobrého.

Na posledních 14 dní diety ještě nicméně plánuji, že přejdu zpět do striktní první fáze, abych ještě tak 5 kg ubrala, ale teď jsem hlavně spokojená, že jím víceméně plnohodnotně a váhu si držím.

Míša, 34 let: Důležité je věřit a nepolevovat ve snaze

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Profimedia.cz

Konec testování se nám blíží a jdeme postupně do finále. Mám ale doma ještě tolik jídla, že budu s radostí pokračovat i po skončení výzvy. V dietním plánu KetoMix máme jídla rozplánovaná do pěti porcí denně, ale jsou natolik sytá, že mi často stačí jen 4 a cítím se dobře. Výhodu diety spatřuji hlavně v tom, že se dá dobře kombinovat s mým pracovním režimem barmanky, kdy v noci bdím a přes den hodně spím – a hlavně hodně nepravidelně jím. Proto jsem v minulosti bohužel hodně kil nabrala a nyní se jich opětovně snažím zbavit tím, že si režim zpravidelňuji. Navíc mám přehled o přijatých kaloriích a ušetřím čas ohledně přípravy krabiček a podobných jídel, protože si je do zaměstnání můžu nosit (nemluvě o tom, že na klidné jídlo ve finále často nebývá během směny čas). Musím také říct, že mě potěšilo, že jsem nebyla nucena nijak výrazně zvýšit energetický výdej, a přesto váha klesá.

Do předsevzaté váhy mi zbývají ještě 3 kg. Důležité je hlavně věřit a nepolevovat ve snaze, i když se pokles váhy chvílemi přibrzdí.

Silva, 25 let: Cítím na sobě velkou změnu

Silva
Silva | Zdroj: KetoMix

Ve druhé fázi své diety KetoMix se stále držím režimu 5 jídel denně, z nichž 2 jsou běžná jídla mimo produkty KetoMix. Skvělé je, že mě úplně přešla chuť hřešit sladkým i slaným, dokonce i své milované oříšky už mlsám jen velmi zřídka. Hřeším maximálně tak, že si občas dám třeba brambory nebo krajíc žitného chleba.

Za důležité u sebe považuji dodržovat pitný režim. Piju hlavně čistou vodu, také beru vitaminové doplňky stravy, a přestože váha se mi za poslední dobu moc nepohnula, subjektivně na sobě cítím velikou pozitivní změnu. Cítím se velmi dobře.

Vedle připraveného balíčku jsem si doobjednala ještě sirup bez cukru KetoMix, a když zrovna nemám chuť jen na vodu, míchám si ho s limetkovou šťávou. Je to krásně osvěžující, hlavně v těchto posledních slunečných dnech. Také si občas dopřeju suché víno nebo přímo víno KetoMix s nízkým obsahem cukru.

Na několik posledních dní své dvouměsíční výzvy se chystám opět se vrátit k první fázi, abych se ještě do finále trochu odvodnila a abych shodila poslední kýžená kila.

Bára, 27 let: Jsem šílený masožrout!

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Profimedia.cz

Nebudu zastírat, že dietu KetoMix pro mne bylo vždy jednoduché dodržet. Co pro mě bylo nejhorší? Jednoznačně omezení nutná v první fázi – vynechat maso. Jsem totiž šílený masožrout. Ale dnes už vím, že je to jen otázka zvyku.

V nynější druhé fázi už se celkově cítím mnohem lépe, i když hubnutí postupuje pomaleji než ve fázi první. Zatím jsem zhubla o 6 kg. KetoMix mě naučil pravidelně jíst, pít a hýbat se – a to je naprosto k nezaplacení. Začala jsem pravidelně každý den cvičit, přestože jsem na sport nikdy nebyla. Chodím s kamarádkou běhat, a koupila jsem si dokonce nové in-line brusle, na které večer po práci chodím se svým partnerem. Je úžasné vidět, jakou v něm mám podporu. Myslí na mě a vaří jídla, která mohu jíst. Jsem KetoMixu vděčná, že jsem se naučila pravidelně snídat, stále to dodržuji a hlídám si jídlo, které jím. A dokonce dodržuji i pitný režim, wow! Obvykle jsem dříve vypila tak půl litru denně, a to opravdu nestačilo.

Sladké k životu nutně nepotřebuji, a tak mlsám hlavně slané – chipsy a nachos KetoMix. Objednala jsem si jich velkou zásobu a večer zdravě mlsám bez výčitek – ten pocit miluju!

Ivana, 51 let: Konečně své bříško nemusím svádět na trojnásobné mateřství

Ivana
Ivana | Zdroj: KetoMix

Mé počáteční nadšení z diety stále trvá a radost mám o to větší, že dobře dopadly všechny testy u mé paní doktorky na preventivní prohlídce. Chodím na endokrinologické kontroly, a tak jsem si zpočátku nebyla jistá, jestli je pro mě KetoMix vhodný. Po konzultaci s paní doktorkou a s podrobnými informacemi od poradkyní z KetoMixu (které jsou mimochodem on-line na webovém chatu a kdykoli skvěle poradí) jsem nicméně vyhodnotila, že se do diety mohu směle pustit, a nelituji toho.

Také už se nemusím vymlouvat na trojnásobné mateřství v souvislosti se svým povoleným a vyvaleným bříškem, protože už zdaleka není takové, jaké bývalo! To je pro mě úplně nová věc a moc si ten pocit užívám.

Pomalu, ale jistě se blížím do finále a svého cíle 10 kg už asi nedosáhnu, ale to, že ubyly dost zásadně centimetry, shazování bylo postupné a bez velkého odříkání a cítím se dobře, pro mě hodně znamená. Změny si všímají i lidé kolem mě, kteří o mé dvouměsíční dietě nic nevěděli, a to je pocit k nezaplacení. Do posledních dní jsem si ještě objednala své další oblíbené produkty dokonce s 20% slevou, která na webu KetoMix proběhla. Tak se těším, že mi vydrží i déle po skončení výzvy a já se budu pořád cítit tak skvěle jako nyní.