penis

penis Zdroj: shutterstock

Věk neděsí jen ženy: Víte, co se stane s mužským penisem během stárnutí?

Pryč jsou časy, kdy stárnutí řešily jen ženy, a to ještě pouze na obličeji. Dnes se řeší i svěžest genitálií a přibývá plastik a co víc - řeší to i muži. Pravda je, že zrovna na jejich chloubě se přibývající věk podepisuje viditelně i funkčně. Víte, co se stane s penisem, když zestárne?

Pokračování 2 / 7

Hladina testosteronu

penis
penis | Zdroj: shutterstock

Během let se hladina testosteronu v mužském těle snižuje. To má za následek mimo jiné také to, že se mužům sníží libido, takže jim déle trvá, než se vzruší. To samosebou vede také k tomu, že dá víc práce dostat penis do ztopořeného stavu.

Pokračování 3 / 7

Sperma

penis
penis | Zdroj: shutterstock

Čím je muž starší, tím produkuje menší počet spermií, snižuje se i kvalita spermatu. Studie také ukázaly, že mezi čtyřicátým a sedmdesátým rokem u mužů klesá potence o třicet procent.

Pokud chcete sex s vaším kamarádem, podívejte se na pravidla takového vztahu:

Video placeholde

Pokračování 4 / 7

Pubické chloupky

penis
penis | Zdroj: shutterstock

Po planetě Zemi chodí mnoho mužů, kteří svou mužnou chloubu různými způsoby upravují. Někteří se jen zastřihávají, jiní si tyto partie holí úplně. S přibývajícími léty muže ovšem opouštějí nejen vlasy, ale také jim řídnou pubické chloupky.

Pokračování 5 / 7

Močové cesty

penis
penis | Zdroj: shutterstock

Stárnutí nepřináší změny pouze v sexuální funkci penisu. Velké změny se dějí také s fungováním močových cest. Když muži čurají, má moč mnohem slabší proudění, a to je především kvůli ochabujícímu močovému měchýři, ale také kvůli zvětšené prostatě.

Víte, co je to vaginální fitness? Poučí vás specialistka:

Video placeholde

Pokračování 6 / 7

Barva

penis
penis | Zdroj: shutterstock

Díky prokrvení má horní část penisu (neboli jeho hlavička) růžovou barvu. Jelikož se ve stáří vše prokrvuje trochu hůř, růžová barva mizí. To, jak penis vypadá, mohou změnit i kila navíc, která mnoho mužů v těchto letech nabere.

Podívejte se, jaký mají české ženy vztah ke svému tělu:

Video placeholde

Pokračování 7 / 7

Zmenšení

penis
penis | Zdroj: shutterstock

Bohužel je to tak, penis se mužům po šedesátce zmenšuje. Stane se to, protože krevní oběh, žíly a tepny už nejsou to, co bývaly, a s nižším prokrvením pak dochází i ke zkracování penisu. Stárnutí má vliv i na topořivá tělíska. Jejich snížená funkce souvisí se zjizvením kožní tkáně v komorách, v nichž se nacházejí.